Ухвала
від 14.12.2017 по справі 826/3677/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа 826/3677/17

Суддя доповідач Бєлова Л.В.

У Х В А Л А

14 грудня 2017 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Бєлова Л.В., перевіривши клопотання Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління ДФС у місті Києві про відстрочення сплати судового збору у справі за адміністративним позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління ДФС у місті Києві про визнання протиправною та скасування вимоги,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 вересня 2017 року адміністративний позов Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 - задоволено.

Не погоджуючись з таким рішенням суду першої інстанції, відповідачем подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 24 листопада 2017 року апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління ДФС у місті Києві на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 вересня 2017 року - залишено без руху по причині невідповідності вимогам статті 187 КАС України та надано 5 днів для усунення недоліків.

Із матеріалів справи вбачається, що 29 листопада 2017 року відповідач отримав належним чином завірену копію ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 24 листопада 2017 року що підтверджується зворотнім повідомленням, що надійшло на адресу КААС. Отже, останнім днем для усунення недоліків апеляційної скарги є 04 грудня 2017 року.

08 грудня 2017 року до Київського апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління ДФС у місті Києві. У вищезазначеному клопотанні відповідач просить звільнити його від сплати судового збору або відстрочити його сплату до винесення рішення по справі, посилаючись на особливості правового регулювання порядку використання коштів бюджетною установою.

Дослідивши клопотання Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління ДФС у місті Києві про звільнення від сплати судового збору або відстрочення його сплати до винесення рішення по справі, суд вважає за необхідне зазначити таке.

Відповідно до п. 11 ч. 1 ст. 3 КАС України розумний строк - найкоротший строк розгляду і вирішення адміністративної справи, достатній для надання своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту порушених прав, свобод та інтересів у публічно-правових відносинах.

Відповідно до ч. 1 ст. 102 КАС України пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

Перевіривши доводи клопотання Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління ДФС у місті Києві про звільнення від сплати судового збору або відстрочення його сплати до винесення рішення по справі, суд вважає за необхідне відмовити в його задоволенні та продовжити відповідачу строк для усунення недоліків апеляційної скарги на 10 (десять) днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Керуючись ст. 102, 189, 206, 254 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Головного управління ДФС у місті Києві про звільнення від сплати судового збору або відстрочення його сплати до винесення рішення по справі - залишити без задоволення.

Продовжити Державній податковій інспекції у Солом'янському районі Головного управління ДФС у місті Києві строк для усунення недоліків апеляційної скарги на 10 (десять) днів з моменту отримання копії даної ухвали.

У разі невиконання вимог ухвали суду у зазначений вище строк апеляційна скарга буде повернута апелянту.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Л. В. Бєлова

Дата ухвалення рішення14.12.2017
Оприлюднено17.12.2017
Номер документу71030183
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування вимоги

Судовий реєстр по справі —826/3677/17

Ухвала від 16.01.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бєлова Л.В.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бєлова Л.В.

Ухвала від 24.11.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бєлова Л.В.

Постанова від 07.09.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 16.03.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 16.03.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні