Постанова
від 07.06.2007 по справі а-9/96
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А-9/96

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

                                                   ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2007 р.   Справа № А-9/96   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі  судді Фанди Оксани Михайлвіні при секретарі судового засідання Кріцак Василю  Мирославовичу розглянувши адміністративну справу  за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Снятинському районі вул. Шевченка, 4,  м. Снятин, Івано-Франківська область, 78300          

до відповідача  Фермерського господарства "Промінь" с. Видинів, Снятинський район, Івано-Франківська область, 78363

про стягнення коштів на суму 763, 60 грн.  

        

   За участю  представників сторін:

Від позивача: Матейчук Г.І., провідний спеціаліст - юрист, (довіреність № 2056/06 від 02.04.07р. )

Від відповідача: не з"явилися,

      

     

Встановив :

Встановив: заявлено позов про стягнення боргу по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі  763, 60  грн.

          Позивач в судовому засіданні  позовні вимоги підтримав .

          Відповідач  в  судове засідання  не з”явився, відзиву на позов не подав. За наведених обставин, справа розглядається за наявними матеріалами відповідно до ст.128 КАС  України.                    Розглянувши матеріали справи, вислухавши представника позивача, суд встановив наступне.                                                                                                                                                               Відповідно до ст. 1 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування»платниками  збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є, зокрема, суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників. Пунктом 1 статті 2 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування»встановлено, що для  платників збору,  визначених пунктами 1 та 2 статті  1 цього Закону, об'єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення».

          Як визначено в п.6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 р., відшкодуванню  підлягають  витрати  Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

          Відповідно до п. 6.4. вказаної Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій.

Як вбачається з матеріалів справи  та  пояснень представника позивача Управління Пенсійного фонду України в   Снятинському районі  на підставі п.6.4 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 р.,  відповідачу надавало   розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій.

Згідно п. 6.8. вказаної Інструкції підприємства щомісяця до 25-го числа   вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до п. 6.9. вказаної Інструкції не сплачені та/або несвоєчасно сплачені суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, зазначених в абзаці другому пункту 6.1 цієї Інструкції, стягуються з нарахуванням пені та штрафних санкцій відповідно до норм Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами".

З огляду на викладене позовна виомги обгрунтована та підлягає задоволенню

На підставі викладеного та керуючись ст.124 Конституції України,  Законом України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», Законом України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування»,  ст.ст. 124, 129 Конституції України,  ст.ст.158-167 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд

п о с т а н о в и в :

позов задоволити .

Стягнути з відповідача Фермерського господарства "Промінь" с. Видинів, Снятинський район, Івано-Франківська область, ( р/р 26007301440, МФО 336592  снятинського відділення ВАТ " Державний  ощадний банк" інд. код 30267639 на користь Управління Пенсійного фонду України в  Снятинському районі (ідентифікаційний код  20550984 ) -   763, 60 грн. .

В решті позову - закрити провадження.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її складення у повному обсязі відповідно до статті 160  Кодексу адміністративного судочинства України. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

      Суддя                                                                          Фанда Оксана Михайлівна                                                   

                                                                                                       

Постанова виготовлена в повному обсязі і підписана     11.06.2007 р.

 

                                                            

 

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

Г. Р. Кіндрат   

Дата ухвалення рішення07.06.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу710397
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а-9/96

Постанова від 07.06.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні