Ухвала
від 18.12.2017 по справі 522/16211/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/16211/17

Провадження № 1-кс/522/24166/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2017 року Слідчий суддя місцевого Приморського районного суду міста Одеси ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12017160000000632 від 12.07.2017, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Досудовим розслідуванням встановлено, що 06.10.2016 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (Сторона 2) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Сторона 1) укладено договір про спільну діяльність щодо обробки земельних ділянок. Відповідну до пункту 1.2. кожна зі сторін договору зобов`язана зробити для виконання договору:

Сторона 1: зобов`язана надати земельні ділянки для обробки та вирощування сільськогосподарських культур (продукції) площею 1000 га протягом 10 днів з моменту підписання договору. Земельні ділянки, які передаються Стороною 1 для обробки за договором та а яких вирощуватимуться сільськогосподарські культури (продукція) повинні перебувати у Сторони 1 у приватній власності або у користуванні, на умовах оренди. Договори оренди повинні бути укладені та зареєстровані відповідно до чинного законодавства України та є додатками до цього договору.

Сторона 2: зобов`язується за свої грошові кошти, сільськогосподарською технікою, організувати обробку земельних ділянок, вирощування та збір на них сільськогосподарських культур (продукції). Всі необхідні витрати Сторона 2 зобов`язується покривати за рахунок власник грошових коштів.

Згідно інформаційної довідки №95075414 від 19.08.2017 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, наявна інформація про те, що укладені з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » договори оренди земельних ділянок (паїв) з цільовим призначенням: ведення товарного сільськогосподарського виробництва з відповідними кадастровими номерами зареєстровані державним реєстратором, строк дії договору 10 років.

Як вбачається з показань ОСОБА_3 , останній являється директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке створено у 2014 році та основним видом діяльності є вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Вказане підприємство має свої основні засоби виробничої діяльності у вигляді зернотока, тракторної бригади та сільськогосподарської техніки, необхідної для обробки землі, посіву, вирощування та збору сільськогосподарських культур. Так, ОСОБА_3 показав, що починаючи з 19.10.2016 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відповідно до умов договору про спільну діяльність щодо обробки земельних ділянок, почало проводити роботи по обробці земельних ділянок, усунення бур`яну, дискову, передпосівну культивацію, посів пшениці, коткування та боронування, внесення хімікатів для протравлення та обробки насіння, протравлення гризунів, підкормку пшениці силітрою, карбомидом, нітромофосом, мінеральними добривами (магній, цинк, К+Si), обприскування та інші, необхідні дії для отримання урожаю. Крім показань ОСОБА_3 , вищевказані дії щодо обробки земельних ділянок підтверджують своїми показаннями наданими в ході допиту особи, які працювали на підприємстві та які приймали участь у посівній компанії, а саме показання ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 ;

Однак, 07.07.2017, під час намагання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вивести зернозбиральну техніку на поле в с. Копійкове Ширяївського р-ну Одеської обл. для подальшого збору урожаю, на поле прибула група осіб в кількості 40 чоловік з числа жителів сіл що на території ІНФОРМАЦІЯ_4 та поясняли що вони являються власниками паї та свої земельні ділянки (паї) обробляли самостійно, своїми силами та засобами, пояснили що саме вони засівали зерновими культурами вищевказане поле. Група осіб, стверджувала що ніяких договорів оренди земельних ділянок (паю) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » вони не укладали, а навпаки в 2007 році строком на 12 років уклавши договір передали в оренду земельні ділянки С(Ф)Г « ОСОБА_14 ».

Далі, в період часу з 09.07.2017 по 11.07.2017 вищевказана група осіб з числа жителів сіл Малігонівської сільради, запустили на поле що в с. Копійкове Ширяївського р-ну Одеської обл. зернозбиральну техніку, яка зібрала урожай та вивезла з поля зерно у невідомому напрямку. Внаслідок таких дій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було позбавлено можливості зібрати урожай.

Згідно довідки від вих. 1-61/01 від 21.08.2017 наданої ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », сума, яка була витрачена підприємством на посівну компанію (обробіток та посів) становить 11375000 гривень. Сума збитку, завданого підприємству внаслідок не збирання урожаю пшениці та його не реалізації за розрахунками середньої урожайності становить 926,3548 га *5 тонн/га*4500 грн/тонна = 20842983 гривень.

В ході проведення огляду зерноелеватору в смт. Затишшя, встановлено та вилучено копії товарно-транспортних накладних, в яких містяться відомості про перевезення пшениці з поля в селі Копійкове, відомості про номерні знаки транспорту та дані водії (які повністю збігаються з д.н. транспорту який був на полі), та печатки підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », що свідчить про те, що вказане зерно передавалось на зерноелеватор на складське зберігання під виглядом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », яке згідно ТТН виступало власником зерна.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів та просить розглянути клопотання без участі осіб у володінні яких знаходяться інформація та документи, так як існує реальна загроза зміни або знищення оригіналів документів.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. У клопотання зазначаються: короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що міститься в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Надати слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 , та/або слідчим, які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №12017160000000632 від 12.07.2017, та/або процесуальним керівникам по даному провадженню, або оперативним працівникам за дорученням слідчого, дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, а саме:

-доступ до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , в тому числі доступ до статутів, наказів про призначення на посаду директорів, бухгалтерів, усіх протоколів загальних зборів учасників вказаного підприємства за період з моменту заснування підприємств по момент виконання ухвали та інші документи, які знаходяться в матеріалах реєстраційної ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , - з можливістю ознайомитись та вилучити копії вказаних документів.

Речі та документи, до яких планується здійснити доступ перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя відповідно до положень ст. 166 КПК України за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

Встановити строк дії ухвали протягом 1 (одного) місяця з дня її постановлення.

Ухвала підлягає оскарженню протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

18.12.2017

Дата ухвалення рішення18.12.2017
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу71045894
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12017160000000632 від 12.07.2017, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —522/16211/17

Ухвала від 03.09.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 03.09.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 05.09.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 03.09.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 28.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні