Ухвала
від 14.12.2017 по справі 405/7569/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/7569/17

1-кс/405/3656/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.12.2017 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні №32017120010000034, про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

слідчий за погодженням із прокурором звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, в обґрунтування якого зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017120010000034 від 18.09.17 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що директор ТОВ «Енергобуд-СПМ» (код 38268315, м.Кропивницький, вул. В.Терешкової, 227) ОСОБА_4 з іншими невстановленими особами, шляхом відображення в бухгалтерському обліку та в податковій звітності безтоварних фінансово-господарських операцій, проведених з ТОВ «Максимус Групп», ТОВ «Оптима-Центр», ТОВ «Зенит-Трейд», ТОВ «Юніком Групп», ТОВ «Опер Агро Хаус», ТОВ «Перший Бізнес-Центр», ТОВ «Атлантіс Тренд», ТОВ «Світекоенерго», ТОВ «Київгазопостач», ТОВ «Будівельні технології «Кразбуд» в період з 01.01.2015 по 01.07.2017 умисно ухилився від сплати податку на додану вартість в сумі 4748675 грн., що призвело до фактичного ненадходження в бюджет грошових коштів у особливо великих розмірах.

Крім того, в ході досудового слідства встановлено, що фактично веденням бухгалтерського обліку ТОВ «Енергобуд-СПМ» займається гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_1 ), в подальшому встановлено адресу розташування офісного приміщення ТОВ «Енергобуд-СПМ» (ЄДРПОУ 38268315), а саме: м. Кропивницький, вул. Тореза, 27б, оф.5.

Слідчий стверджує, що за адресою: м. Кропивницький, вул. Тореза, 27б, оф.5 знаходяться документи обліку руху матеріально-товарних цінностей, документи первинного бухгалтерського обліку, тендерна документація, чорнові записи, комп`ютери, флешкарти, диски, зовнішні жорсткі диски та інші документи, речі, пристрої, які містять відомості про механізм, обставини та наслідки вчинення кримінального правопорушення пов`язаного з умисним ухиленням від сплати податків службовими особами ТОВ «Енергобуд-СПМ», які підлягають відшуканню. Зокрема по взаємовідносинах ТОВ «Енергобуд-СПМ» із ПАТ «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго», ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго», ПАТ «Кіровоградобленерго», ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго», а також ТОВ «Максимус Групп», ТОВ «Оптима-Центр», ТОВ «Зенит-Трейд», ТОВ «Юніком Групп», ТОВ «Опер Агро Хаус», ТОВ «Перший Бізнес-Центр», ТОВ «Атлантіс Тренд», ТОВ «Світекоенерго», ТОВ «Київгазопостач» та ТОВ «Будівельні технології «Кразбуд».

З викладених в клопотанні підстав слідчий просить його задовольнити.

При розгляді клопотання в суді слідчий підтримав його повністю.

Заслухавши слідчого та вивчивши надані стороною кримінального провадження матеріали, слідчий суддя прийшов до наступних висновків.

Встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017120010000034 від 18.09.17 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 7 КПК України, зміст та форма кримінального провадження повинні відповідати загальним засадам кримінального провадження, до яких, зокрема, відносяться: недоторканність житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст. 13 КПК України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

При цьому враховується, що згідно ч. 1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

08.12.12017 року в даному кримінальному провадженні допитано свідка, який показав, що за адресою м. Кропивницький, вул. Тореза, 27б, оф.5 знаходяться документи обліку руху матеріально-товарних цінностей, документи первинного бухгалтерського обліку, тендерна документація, чорнові записи, комп`ютери, флешкарти, диски, зовнішні жорсткі диски та інші документи, речі, пристрої, які містять відомості про механізм, обставини та наслідки вчинення кримінального правопорушення пов`язаного з умисним ухиленням від сплати податків службовими особами ТОВ «Енергобуд-СПМ», які підлягають відшуканню. Зокрема по взаємовідносинах ТОВ «Енергобуд-СПМ» із ПАТ «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго», ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго», ПАТ «Кіровоградобленерго», ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго», а також ТОВ «Максимус Групп», ТОВ «Оптима-Центр», ТОВ «Зенит-Трейд», ТОВ «Юніком Групп», ТОВ «Опер Агро Хаус», ТОВ «Перший Бізнес-Центр», ТОВ «Атлантіс Тренд», ТОВ «Світекоенерго», ТОВ «Київгазопостач» та ТОВ «Будівельні технології «Кразбуд».

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна комплекс будівель розташованих за адресою: м. Кропивницький, вул. Тереза, 27-Б, зареєстровано за ТОВ «Широтон МЕЗ».

За даним клопотанням слідчого відзначається наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, зазначені в клопотанні слідчого речі і документи, мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться в них, можуть бути доказами під час судового розгляду, а самі речі і документи знаходяться у вказаному в об`єкті нерухомості.

На підставі викладених обставин слід визнати наявність передбачених законом підстав для надання дозволу на проведення обшукуза зазначеною адресою, а клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 13, 234-235, 309, 369-372 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні №32017120010000034, про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в офісному приміщенні ТОВ «Енергобуд-СПМ» за адресою: м. Кропивницький, вул. Тореза, 27Б, офіс №5, що на праві приватної власності належить ТОВ «Широтон МЕЗ» з метою відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення, або майна яке було здобуте злочинним шляхом, документів фінансово-господарської діяльності, печаток, штампів, факсиміле, сейфів, телефонів, документів бухгалтерського, податкового обліку і податкової звітності як на паперових так і на магнітних носіях інформації (ноутбуках, флешкартах, сім - картках дисках, системних блоках, зовнішніх жорстких дисках, модемах, серверах, тощо), пристроїв, які можуть містити відомості про механізм, обставини та наслідки вчинення кримінального правопорушення пов`язаного з фіктивним підприємництвом та умисним ухиленням від сплати податків підприємств реального сектору економіки, та надати можливість вилучити:

-документи бухгалтерського обліку договори, додатки та специфікації до договорів, додаткові угоди, контракти, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, шляхові листи, журнали видачі наказів на відрядження, прибуткові та видаткові касові ордери, платіжні доручення, виписки банку, рахунки-фактури, відомості про нарахування та виплату зарплати, заяви про прийняття, звільнення з роботи, надання відпусток, якими зафіксований період причетності осіб до діяльності підприємства, накази по підприємству, авансові звіти, чекові книжки, розрахункові документи, квитанції, договори про визнання електронних документів підприємств, складські документи (картки, квитанції), документи, довіреності, акти приймання-передачі робіт, регістри аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку витрат і доходів, головні книги, оборотно-сальдові відомості, журнали-ордери, податкові декларації з ПДВ, з податку на прибуток, декларації про валютні цінності, звітність 1ДФ, листування з контрагентами, іншими організаціями, книги реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції, касові книги, книги (журнали) складського обліку, прибуткові та видаткові складські накладні, складські квитанції, регістри синтетичного обліку: книгу-головну, статзвітність Ф.1 «Баланс», Ф.2 «Звіт про фінансові результати», Ф.3 «Звіт про рух грошових коштів з додатками та розшифровками», відомості та картки по бухгалтерських рахунках, ведення яких передбачене Законом України «Про бухгалтерських облік в Україні», оборотно-сальдові відомості та картки по бухгалтерському рахунку №311 «Поточні рахунки в національній валюті», відомості по рахунку № 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями загальні та в розрізі контрагентів, відомості по рахунку №631 «Розрахунки з вітчизняними постачальниками» загальні та в розрізі контрагентів, картки аналітичного обліку по бухгалтерських рахунках, роздруківки руху коштів по рахунках, товарно-транспортних накладних, типових форм КБ-2 В „акт приймання виконаних підрядних робіт та форм КБ-3 „Довідки про вартість виконаних підрядних робіт», тендерної документації: ТОВ «Енергобуд-СПМ» (код 38268315), ТОВ «Максимус Групп» (код 41261786), ТОВ «Оптима-Центр» (код 41207320), ТОВ «Зенит-Трейд» (код 41020279), ТОВ «Юніком Групп» (код 40806279), ТОВ «Опер Агро Хаус» (код 40605864), ТОВ «Перший Бізнес-Центр» (код 39869609), ТОВ «Атлантіс Тренд» (код 40976286), ТОВ «Світекоенерго» (код 39723625), ТОВ «Київгазопостач» (код 31725321), ТОВ «Будівельні технології «Кразбуд» (код 39323036), ПАТ «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго» (код 22048622), ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго» (код 00130760), ПАТ «Кіровоградобленерго» (код 23226362), ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго» (код 00100227) по взаємовідносинам з підприємствами контрагентами за період з 01.01.2015 по 01.07.2017;

-електронні і магнітні носії інформації (флешкарти, сім - картки диски, диски DVD, CD, зовнішні жорсткі диски, модеми, сервери), які можуть містити інформацію про протиправну діяльність ОСОБА_5 , ОСОБА_4 ;

-комп`ютерну техніку (ноутбуки, нетбуки, системні блоки, планшети), які можуть містити інформацію про протиправну діяльність ОСОБА_5 , ОСОБА_4 ;

-печатки підприємств ТОВ «Енергобуд-СПМ» (код 38268315), ТОВ «Максимус Групп» (код 41261786), ТОВ «Оптима-Центр» (код 41207320), ТОВ «Зенит-Трейд» (код 41020279), ТОВ «Юніком Групп» (код 40806279), ТОВ «Опер Агро Хаус» (код 40605864), ТОВ «Перший Бізнес-Центр» (код 39869609), ТОВ «Атлантіс Тренд» (код 40976286), ТОВ «Світекоенерго» (код 39723625), ТОВ «Київгазопостач» (код 31725321), ТОВ «Будівельні технології «Кразбуд» (код 39323036), ПАТ «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго» (код 22048622), ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго» (код 00130760), ПАТ «Кіровоградобленерго» (код 23226362), ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго» (код 00100227);

-печатки підприємств юридична адреса яких не знаходяться за адресою проведення обшуку;

-грошові кошти здобуті злочинним шляхом;

-чорнові записи, блокноти, які можуть містити інформацію про протиправну діяльність ОСОБА_5 , ОСОБА_4 ;

-накопичувачі відеоінформації (відео реєстратори, жорсткі диски, флеш карти), які можуть містити інформацію про протиправну діяльність ОСОБА_5 , ОСОБА_4 ;

-статутні документи, дозвільні документи (ліцензії та дозволи на здійснення окремих видів діяльності), реєстраційні документи, документи які подаються для реєстрації фіктивних підприємств у державні установи, довіреності, копії паспортів засновників службових осіб підприємств ТОВ «Енергобуд-СПМ» (код 38268315), ТОВ «Максимус Групп» (код 41261786), ТОВ «Оптима-Центр» (код 41207320), ТОВ «Зенит-Трейд» (код 41020279), ТОВ «Юніком Групп» (код 40806279), ТОВ «Опер Агро Хаус» (код 40605864), ТОВ «Перший Бізнес-Центр» (код 39869609), ТОВ «Атлантіс Тренд» (код 40976286), ТОВ «Світекоенерго» (код 39723625), ТОВ «Київгазопостач» (код 31725321), ТОВ «Будівельні технології «Кразбуд» (код 39323036), ПАТ «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго» (код 22048622), ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго» (код 00130760), ПАТ «Кіровоградобленерго» (код 23226362), ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго» (код 00100227);

-мобільні телефони (смартфони) якими користуються особи, що знаходяться у обшукуваному приміщенні, та які можуть містити інформацію про протиправну діяльність ОСОБА_5 , ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали до 14.01.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення14.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу71059850
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —405/7569/17

Ухвала від 14.12.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні