Ухвала
від 18.12.2017 по справі 444/2967/17
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/2967/17

Провадження № 1-кс/444/721/2017

УХВАЛА

про арешт тимчасово вилученого майна

м. Жовква Львівської області 18 грудня 2017 року

Слідчий суддя Жовківського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 розглянув клопотання старшого слідчого СВ Жовківського ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ Жовківського ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням про арешт майна, та таке клопотання мотивує тим, що 14.12.2017 близько 08 год. на автодорозі «Під`їзд до міста Львова» з сторони автодороги сполученням «Київ-Чоп» у районі 3 км + 20 м, за межами населеного пункту, неподалік м.Дубляни Жовківського району Львівської області водій автомобіля «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 » ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с.Малі Підліски Жовківського району допустив зіткнення з припаркованим на правому узбіччі автомобілем «Фольксваген Амарок» реєстраційний номер « НОМЕР_2 ». Внаслідок чого транспортні засоби зазнали технічні несправності, а водій ОСОБА_4 отримав тілесні ушкодження у вигляді «Перелому ребер та тазу» (госпіталізований в реанімаційне відділення КМК ЛШМД) та пасажир автомобіля «Део Ланос» ОСОБА_5 , 1982 року народження, жителька с. Малі Підліски отримала тілесні ушкодження у вигляді «Забій грудної клітки, забій правої кисті» (госпіталізована у відділення КМК ЛШМД).

Відомості про даний факт 14 грудня 2017 року слідчим відділенням Жовківського відділення поліції Кам`янка-Бузького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12037140240001685, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Під час проведення огляду місця дорожньо-транспортної пригоди 14 грудня 2017 року оглянуто автомобіль «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 », яким керував ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Малі Підліски Жовківського району, та з метою збереження слідів вчинення кримінального праворорушення помістили на територію ТзОВ «Геслан», що за адресою: с. Сопошин, вул. Туринецька 46, Жовківського району Львівської області.

У кримінальному провадженні необхідно провести судову автотехнічну експертизу, з метою дослідження технічного стану , а також транспортно-траеологічну експертизу з метою встановлення обставин ДТП, тощо. Для проведення вказаних експертиз необхідно представити для огляду автомобіль «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 ».

На даний час встановлено, що автомобіль «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 », власником якого згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 являється ЗКПО 32126739 -ТЕХНОВАГИ» ТЗОВ НВП, сам по собі або в сукупності з іншими речами та документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та вказаний автомобіль є речовим доказом, так як зберіг на собі сліди злочину та є знаряддям його вчинення. У зв`язку з чим виникла необхідність на накладення арешту на автомобіль «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 », яким користувався під час дорожньо- транспортної пригоди ОСОБА_4 .

Враховуючи вище викладене та те, що використання автомобіля марки «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 » його власником чи іншими особами, які мають право керувати ним, може призвести до втрати або пошкодження даного транспортного засобу, слідів, які несе на собі вказаний транспортний засіб або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню та встановленню істини, тому на підставі викладеного, просить дане клопотання про арешт тимчасово вилученого майна задоволити.

Старший слідчий Жовківського ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 в судовому засіданні просив суд клопотання задоволити.

Прокурор Жовківського відділу Червоноградської місцевої прокуратури Львівської області у судове засідання не прибув.

Власник майна та співвласник майна, який керував вищевказаним транспортним засобом ОСОБА_6 в судове засідання не прибув хоча про час та місце розгляду даного клопотання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ст.172 ч.1 КПК України, клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

А тому, слідчим суддею вирішено розгляд вищевказаного клопотання проводити за відсутності користувача майна .

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення учасників, вивчивши матеріали досудового розслідування, приходжу до наступних висновків.

З витягу кримінального провадження №12037140240001685 вбачається, що 14.12.2017 року заяву про злочин внесено до ЄРДР правова кваліфікація за ст.286 ч.1 КК України .

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що під час проведення огляду місця події 14.12.2017 року оглянуто автомобіль марки «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 » та виявлено пошкодження.

Із копії свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу автомобіль марки «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 », вбачається що власником якого є ТЕХНОВАГИ» ТЗОВ НВП.

Згідно ст.98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Відповідно до ч.1 ст.170 КПК України, арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу, арешт може передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном чи використовувати його.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 170 КПК України арешт може бути накладено на рухоме і нерухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільні небезпечне діяння, і перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову.

Дане клопотання відповідає вимогам ст.171 КПК України.

Старшим слідчим Жовківського ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 наведено достатні підстави про необхідність арешту зазначеного у клопотанні майна.

А тому, беручи до уваги вищевикладене для об`єктивності дослідження усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також з метою запобігання можливості приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження згаданого вище автомобіля, чи вчинення інших дій, які можуть перешкодити кримінальному провадженню та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав передбачених ст.170 КПК України, а тому слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення.

На підставі вищевикладеного і керуючись ст.ст.167,170-173,175,395 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Жовківського ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про арешт майна задоволити.

Накласти арешт на тимчасово вилучене майно, а саме на автомобіль марки «Део Ланос» реєстраційний номер « НОМЕР_1 » , рік випуску 2008, власником якого є «ТЕХНОВАГИ» ТЗОВ НВП, яким керував ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя с.Малі Підліски Жовківського району Львівської області, з метою збереження слідів кримінального правопорушення, які несе на собі вказаний транспортний засіб або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню та встановленню істини.

Ухвала про арешт майна виконується негайно .

Виконання даної ухвали доручити старшому слідчому СВ Жовківського ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про арешт майна по даному кримінальному провадженні .

Копію ухвали надіслати слідчому, прокурору, та іншим заінтересованим особам не пізніше наступного робочого дня після її постановлення.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Львівської області протягом п`яти днів з дня оголошення відповідно до п. 9 частини 1 ст. 309, ст. 395 КПК України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу71069322
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —444/2967/17

Ухвала від 16.07.2018

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні