Ухвала
від 18.12.2017 по справі 808/3902/17
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

18 грудня 2017 року Справа № 808/3902/17

м.Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Садовий Ігор Вікторович, перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Онікс»

про: стягнення 411,51 грн.

та на виконання вимог ст.ст. 159,160 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

14.12.2017 Шевченківське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (далі – позивач) звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Онікс» (далі – відповідач) про стягнення з відповідача заборгованості із відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за листопад 2017 року у розмірі 411,51 грн.

Відповідно до ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви, зокрема, з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст.160,161,172 КАС України.

Позовна заява подана без додержання вимог, встановлених ст. 160,161 КАС України, з огляду на наступне.

За змістом п.5 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначаються виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

За правилами ч.4 ст.161 КАС України, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Судом встановлено, що позивач просить суд стягнути з відповідача заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за листопад 2017 року у розмірі 411,51 грн.

В позовній заві зазначено громадянина (пенсіонера), якому призначено та виплачується пільгова пенсія. Правомірність розрахунків сум, що підлягають відшкодуванню, позивачем підтверджено документами з пенсійної справи.

Проте, позивачем не надано суду доказів понесення витрат на доставку пільгової пенсії, а саме: доказів фактичного перерахування Пенсійним фондом грошей третім особам, для виплати пенсіонеру по справі пільгової пенсії за листопад 2017 року; відомості про виплати пенсіонеру по справі, який отримує пенсію через УДППЗ «Укрпошта» або платіжні документи про зарахування суми пенсії на картковий рахунок пенсіонера, якщо пенсія отримується через банківські установи.

Крім того, позивачем також не надано доказів направлення та вручення відповідачу розрахунку витрат по пільговій пенсії за спірний період.

Також, на вимогу п.11 ч.5 ст. 160 КАС України, у позовній заяві зазначається власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відтак позивачу необхідно надати таке підтвердження.

Відповідно до ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160,161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що адміністративний позов слід залишити без руху.

Згідно ч.3 ст.169 КАС України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 171, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Онікс» про стягнення 411,51 грн., - залишити без руху.

Шевченківському об'єднаному управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя усунути недоліки позовної заяви, а саме надати: докази фактичного перерахування Пенсійним фондом грошей третім особам, для виплати пенсіонеру по справі пільгової пенсії за листопад 2017 року; відомості про виплати пенсіонеру по справі, який отримує пенсію через УДППЗ «Укрпошта» або платіжні документи про зарахування суми пенсії на картковий рахунок пенсіонера, якщо пенсія отримується через банківські установи; докази направлення та вручення відповідачу розрахунку витрат по пільговій пенсії за спірний період; письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. Зазначені документи надіслати до суду супровідним листом з посиланням на номер справи.

Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви терміном 10 календарних днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз'яснити Шевченківському об'єднаному управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя, що у разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута заявникові.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили у строк та порядок визначений ст.256 КАС України.

Ухвала оскаржується у строк та порядок встановлений ст.ст.294,295 КАС України.

Суддя І.В. Садовий

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.12.2017
Оприлюднено26.12.2017
Номер документу71078623
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/3902/17

Ухвала від 07.07.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 29.06.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 09.01.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні