Постанова
від 10.11.2009 по справі 2а-10438/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

Справа № 2а-10438/09/0470

Категорія статобліку - 6.13

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУ ЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

10 листопада 2009 року м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого судді Захарчук Н.В

при секретарі Михалевич І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративний позов управління Пе нсійного фонду України в Дні провському районі м. Дніпрод зержинська до 5-ої міської лік арні м. Дніпродзержинська пр о стягнення заборгованості у розмірі 1973 грн. 43 коп.,

ВСТАНОВИВ:

11 серпня 2009 року управління Пенсійного фонду України в Д ніпровському районі м. Дніпр одзержинська (далі - Позивач) з вернулося до Дніпропетровсь кого окружного адміністрати вного суду з позовною заявою , в якій просить стягнути з 5-ої міської лікарні м. Дніпродзе ржинська заборгованість в ро змірі 1973 грн. 43 коп.

Представник Позивача позо вні вимоги підтримує повніст ю та просить задовольнити ад міністративний позов у повно му обсязі, а саме стягнути з 5-о ї міської лікарні м. Дніпродз ержинська заборгованість в р озмірі 1973 грн. 43 коп.

Представник відповідача у судове засідання не з`явивс я, заперечення проти позову н е надав. Про день, час, місце ро згляду справи повідомлявся н алежним чином, але на адресу с уду повернувся конверт з від міткою поштового відділення про відсутність адресата за вказаним місцезнаходженням . Відповідно до частини 8 статт і 35 Кодексу адміністративног о судочинства України, повіс тка вважається врученою юрид ичній особі, якщо вона достав лена за адресою, внесеною до в ідповідного державного реєс тру і це підтверджується під писом відповідної службової особи, у зв' язку з чим суд вв ажає за можливе розглянути с праву без його присутності, з а наявними у справі матеріал ами.

Розглянувши надані докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення представника позив ача, всебічно і повно з'ясував ши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єк тивно оцінивши докази, які ма ють юридичне значення для ро згляду справи і вирішення сп ору по суті, суд вважає позовн і вимоги такими, що підлягают ь задоволенню у повному обся зі.

Відповідач - 5-а міська лік арня м. Дніпродзержинська, за реєстрована в управлінні Пен сійного фонду України в Дніп ровському районі м. Дніпродз ержинська, як платник внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування під № 0410010051 (код ЄДРПОУ 01985831).

Згідно із довідкою про розр ахунок суми позову загальна сума заборгованості станом н а 01 серпня 2009 року складає 1937 грн . 43 коп.

Завданням адміністративно го судочинства, відповідно д о статті 2 Кодексу адміністра тивного судочинства України , є захист прав, свобод та інте ресів фізичних осіб, прав та і нтересів юридичних осіб у сф ері публічно-правових віднос ин від порушень з боку органі в державної влади, органів мі сцевого самоврядування, їхні х посадових і службових осіб , інших суб' єктів при здійсн енні ними владних управлінсь ких функцій на основі законо давства, в тому числі на викон ання делегованих повноважен ь.

Відповідно до частини 12 ста тті 20 Закону України «Про зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування» № 1058 від 09 л ипня 2003 року (далі - Закон Укра їни № 1058) страхові внески підля гають сплаті незалежно від ф інансового стану платника вн есків.

Згідно із частиною 2 статті 106 Закону України «Про загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування» суми своєчас но не нарахованих або не спла чених страхових внесків в за коном встановлені строки, вв ажаються простроченою забор гованістю - недоїмкою. Також в ідповідно до абзацу 8 частини 3 статті 106 Закону органи Пенсі йного фонду є органами стягн ення.

Частиною 6 статті 106 Закону Ук раїни «Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання» недоїмка не підлягає с писанню.

Інструкцією про порядок об численні сплати страхувальн иками та застрахованими особ ами внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхування до Пенсій ного фонду України від 19.12.03. № 21-1 передбачено відшкодування п ідприємствами витрат Пенсій ного фонду України на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах. Розмір сум на відшкоду вання щорічно в повідомлення х про розрахунок сум фактичн их витрат на виплату та доста вку пільгових пенсій, призна чених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування», які надсилаються підприємствам до 20-го січня по точного року та протягом 10 дні в з новопризначених пенсій. П унктом 6.8. Інструкції передбач ене наступне: підприємства щ омісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначен у в повідомленні місячну сум у фактичних витрат на виплат у та доставку пенсій,

пр изначених на пільгових умова х.

У зв'язку з несвоєчасністю т а непропорційністю сплати ви трат на покриття витрат на ви плату і доставку пенсій на 01 с ерпня 2009 року у відповідача ви никла заборгованість (недоїм ка) перед управлінням Пенсій ного фонду України в Дніпр овському районі м. Дніпродзе ржинська у розмірі 1973 грн. 43 коп .

Несплата внесків на загаль нообов'язкове державне пенсі йне страхуванні тягне за соб ою порушення основного завда ння Пенсійного фонду України закріпленого пунктом 3 Полож ення про Пенсійний фонд Укра їни - збирання та акум улювання коштів, які підляга ють пенсійному забезпеченню , повному та своєчасному фіна нсуванню видатків на виплату та доставку пенсій та інших с оціальних виплат, які здійсн юються із засобів фонду.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги управлі ння Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Дні продзержинська до 5-ої місько ї лікарні м. Дніпродзержинсь ка про стягнення заборговано сті у розмірі 1973 грн. 43 коп. обґру нтованими та такими, що підля гають задоволенню у повному обсязі.

Статтею 71 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и передбачено, що кожна сторо на повинна довести ті обстав ини, на яких ґрунтуються її ви моги та заперечення. Суд, згід но зі статтею 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім перекон анням, що ґрунтується на їх бе зпосередньому, всебічному, п овному та об'єктивному дослі дженні.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 2, 3, 71, 86, 158-163. 254 Кодексу адміністративного судочинс тва України, Дніпропетровськ ий окружний адміністративни й суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов у правління Пенсійного фонду У країни в Дніпровському район і м. Дніпродзержинська до 5-ої міської лікарні м. Дніпродзе ржинська про стягнення забор гованості у розмірі 1973 грн. 43 ко п. - задовольнити повніст ю.

Стягнути з 5-ої міської ліка рні м. Дніпродзержинська на к ористь управління Пенсійног о фонду України в Дніпровськ ому районі м. Дніпродзержинс ька заборгованість в розмірі 1973 грн. 43 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги, постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в 10-денний стр ок з дня її постановлення зая ви про апеляційне оскарження і подання після цього протяг ом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копій відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Копію постанови надіслати сторонам.

Текст постанови в повному о бсязі виготовлений 13.11.2009 року.

Суддя Н.В. Захарчук

З оригіналом згідно

Суддя Н.В. Зах арчук

Постанова не набрала зако нної сили 13.11.2009р.

Дата ухвалення рішення10.11.2009
Оприлюднено21.12.2009
Номер документу7109747
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10438/09/0470

Постанова від 10.11.2009

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук Наталья Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні