Постанова
від 03.11.2009 по справі 2а-11360/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКР УЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

Категорія статобліку - 6.6.2

03 листопада 2009 року Справа № 2а-11360/09/0470

Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого судді Захарчук Н.В.

при секретарі Михалевич І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська д о Приватного підприємства «Т орг-Агротех» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

02 вересня 2009р. до суду надій шов адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Амур-Нижньодніпровськом у районі м. Дніпропетровська , в якому позивач просить прип инити юридичну особу Приватн ого підприємства «Торг-Агрот ех», посилаючись на те, що відп овідач порушує вимоги діючог о законодавства України, а са ме, не подає звітність про отр имані доходи до Державної по даткової інспекції у Амур-Ни жньодніпровському районі м. Дніпропетровська з 08.02.2008 року, щ о передбачено пунктом 4 части ни 2 статті 38 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Позивач в судове засідання не з' явився, про день, час та місце слухання справи належ ним чином повідомлений, до су ду надійшла письмова заява в якій позивач позовні вимоги підтримує в повному обсязі т а просить розглядати справу без участі представника пози вача.

Відповідач у судове засіда ння не з`явився, будучи належн им чином повідомлений про да ту, час та місце слухання спра ви, але на адресу суду поверну вся конверт з відміткою пошт ового відділення відсутніст ь адресата за даною адресою. В ідповідно до частини 8 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, повіст ка вважається врученою юриди чній особі, якщо вона доставл ена за адресою, внесеною до ві дповідного державного реєст ру і це підтверджується підп исом відповідної службової о соби, у зв`язку з чим суд вважа є за можливе розглянути спра ву без його присутності, за на явними у справі матеріалами.

Таким чином, суд вивчивши ма теріали справи та оцінивши ї х у сукупності вважає необхі дним задовольнити позов повн істю, з наступних підстав.

Відповідач, Приватне підпр иємство «Торг-Агротех», заре єстрований Виконавчим коміт етом Амур-Нижньодніпровсько ї районної ради м.Дніпропетр овська від 02.01.2002р. №04052436Ю0020509 (а.с.3).

Відповідача взято на подат ковий облік 08.01.2002р. за № 4305 (а.с.9) та присвоєно ідентифікаційний код 31828895.

Згідно даних Державної под аткової інспекції у Амур-Ниж ньодніпровському районі м. Д ніпропетровська відповідач з 08.02.2008 року не подає деклараці ї та документи податкової зв ітності, що є грубим порушенн ям чинного законодавства Укр аїни, порушенням законних ін тересів держави (а.с.11).

Пункт 2 частини 1 статті 9 Зако ну України «Про систему опод аткування», зобов`язує подав ати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов`язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів (обов`язкових платежів).

Відповідно до матеріалів с прави, відповідач не надає пе редбаченої податкової звітн ості більше одного року, що є п ідставою для постановлення с удового рішення про припинен ня юридичної особи, згідно пу нкту 4 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних і фізичних осіб - пі дприємців».

Згідно з пунктом 17 статті 11 З акону України «Про державну податкову службу України» ор гани державної податкової сл ужби у випадках, в межах компе тенції та у порядок встановл ений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб' єкта пі дприємницької діяльності.

Відповідно до частини 3 стат і 38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних і ф ізичних осіб - підприємців» , д ержавний реєстратор повин ен не пізніше наступного роб очого дня з дати надходження судового рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язано з банкрутством юрид ичної особи, внести до Єдиног о державного реєстру запис щ одо цього судового рішення т а в той же день повідомити орг ани статистики, державної по даткової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціал ьного страхування та юридичн у особу, щодо якої було прийня то судове рішення, про внесен ня до Єдиного державного реє стру такого запису.

Враховуючи викладене, оскі льки у Приватного підприємст ва «Торг-Агротех» заборгова ність перед бюджетом відсутн я, що підтверджується додано ю до матеріалів справи довід кою (а.с.12), суд вважає позовні в имоги, щодо припинення юриди чної особи Приватного підпри ємства «Торг-Агротех» обґрун тованими та такими, що підляг ають задоволенню.

На підставі викладеного та ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу У країни», ст. 38 Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних та фізичних осіб - під приємців», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Амур-Нижньодніпровсько му районі м. Дніпропетровськ а до Приватного підприємства «Торг-Агротех» про припинен ня юридичної особи - задов ольнити повністю .

Припинити юридичну особу П риватного підприємства «Тор г-Агротех» (49087, АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 31828895).

Копію постанови направити управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони були пода ні у встановлені строки. У раз і подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня проголошення п останови заяви про апеляційн е оскарження і подання після цього протягом двадцяти дні в апеляційної скарги, з подач ею її копій відповідно до кіл ькості осіб, які беруть участ ь у справі.

Копію постанови надіслати сторонам.

Текст постанови в повному о бсязі виготовлений 06.11.2009 року.

Суддя: Н.В. Захарчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.11.2009
Оприлюднено21.12.2009
Номер документу7109759
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11360/09/0470

Постанова від 03.11.2009

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук Наталья Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні