Постанова
від 27.11.2009 по справі 2а-13843/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ О КРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУ Д

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2009 року справа № 2а-13843/09/0470

м. Дніпро петровськ

Дніпропетровський окру жний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Барабаш М.В.,

при секретарі Шенкунісі А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська д о Товариства з обмеженою від повідальністю «Релайн» про п рипинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова інсп екція у Амур-Нижньодніпровсь кому районі м. Дніпропетровс ька звернулася до адміністра тивного суду з позовною заяв ою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Релайн», в якій просить припинити юри дичну особу - Товариство з обм еженою відповідальністю «Ре лайн».

В обґрунтування позову ДПІ у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська з азначила, що Товариство з обм еженою відповідальністю «Ре лайн» перебуває на обліку в Д ержавній податковій інспекц ії у Амур-Нижньодніпровськом у районі м. Дніпропетровська як платник податків та інших обов'язковий платежів, проте документи податкової звітно сті не подає більше року, забо ргованості по платежам до бю джету не має.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, н адав до суду клопотання про р озгляд справи без його участ і, позов підтримав та просив з адовольнити в повному обсязі .

Відповідач до суду не з'явив ся, про дату, час та місце пров едення судового засідання по відомлений належним чином.

Дослідивши письмові доказ и по справі суд доходить висн овку, що позовна заява підляг ає задоволенню.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Релайн» зареєстрова не виконавчим комітетом Дніп ропетровської міської ради 1 5.11.2004 року та перебуває на подат ковому обліку у Державній по датковій інспекції у Амур-Ни жньодніпровському районі м. Дніпропетровська.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 9 Зако ну України "Про систему опода ткування" платники податків і зборів (обов'язкових платеж ів) зобов'язані подавати до де ржавних податкових органів т а інших державних органів ві дповідно до законів декларац ії, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов 'язкових платежів).

Згідно з довідкою Державно ї податкової інспекції у Аму р-Нижньодніпровському район і м. Дніпропетровська від 09.09.2009 року № 87216/10/282 остання податкова звітність відповідачем нада валась 10.05.2007 року - декларація з податку на прибуток підпри ємства за 1 квартал 2007 року.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців" встановл ено, що підставою для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема, є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни № 80 від 19.02.1998, зареєстрован ою в Міністерстві юстиції Ук раїни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджет ом та у разі неподання протяг ом одного року в органи держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів бухгалтерської звітності, к ерівник органу державної под аткової служби приймає рішен ня у вигляді розпорядження в ідносно суб'єкта господарюва ння - про звернення до суду або господарського суду із заяв ою (позовною заявою) про припи нення юридичної особи.

Керівником органу податко вої служби винесено розпоряд ження від 01.10.2009 року №174-р про під готовку позовної заяви та на правлення матеріалів до суду про припинення юридичної ос оби Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Релайн», як е не звітує понад одного року .

Згідно довідки Державної п одаткової інспекції у Амур-Н ижньодніпровському районі м . Дніпропетровська від 09.09.2009 рок у № 87305/10/24-023 відповідач не має заб оргованості перед бюджетом.

За наведених обставин, суд п риходить до висновку про зад оволення позову.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 158-163 КАС Украї ни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Релайн» (ідентиф ікаційний код 33274675).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів запису про судове рішення .

Постанова суду може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Дніпропетровського апе ляційного адміністративног о суду через Дніпропетровськ ий окружний адміністративни й суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протя гом десяти днів з дня складан ня постанови у повному обсяз і і поданням після цього прот ягом двадцяти днів апеляційн ої скарги на постанову суду а бо в порядку, встановленому ч астиною 5 статті 186 КАС України без попереднього подання за яви про апеляційне оскарженн я, якщо скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги п останова суду, якщо її не скас овано, набирає законної сили після закінчення апеляційно го розгляду справи.

Постанова в повному обсязі виготовлена 02 грудня 2009 року.

Суддя М.В. Бараба ш

Дата ухвалення рішення27.11.2009
Оприлюднено21.12.2009
Номер документу7109824
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13843/09/0470

Постанова від 27.11.2009

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барабаш Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні