Ухвала
від 19.12.2017 по справі 632/1797/17
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

18 м. м. Первомайський Первомайський район Харківська область Україна 64107

Справа № 632/1797/17

провадження № 2-о/632/116/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення заяви без руху

19 грудня 2017 р. м. Первомайський

Суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області Кочнєв О.В., розглянувши в приміщенні суду у місті Первомайський Харківської області заяву окремого провадження Верхнебишкинської сільської ради Первомайського району Харківської області, заінтересована особа - міськрайонне управління у Первомайському районі та м. Первомайський головного управління Держгеокадастру у Харківській області, про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

15.12.2017 року позивач в особі свого представника за законом звернувся до суду і заявою, в якій просив суд визнати відумерлою спадщину, а саме земельну ділянку площею 5,9801 га, кадастровий номер 6324581500:08:000:0011, яка на підставі державного акту серії ХР №035075 зареєстрована за померлою 19.01.2012 року ОСОБА_1, спадщину після якої ніхто, на думку заявника, не спадкував.

При вирішенні питання щодо подальшої долі справи суд виходить з наступного.

15.12.2017 року з початком роботи Верховного суду набрала чинності нова редакція цивільного процесуального кодексу України, на підставі п.1 розділу 6 Прикінцеві положення Закону України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147 від 03.10.2017 року.

Відповідно до п.9 ч.1 розділу ХІІІ Перехідні положення нової редакції Цивільного процесуального кодексу України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Таким чином, щодо даної заяви суд керуються виключно нормами ЦПК України в редакції, яка діє з 15.12.2017 року.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України в редакції від 15.12.2017 року, справи окремо провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Ознайомившись із вказаною заявою органу місцевого самоврядування, суд вважає за необхідне залишити її без руху, оскільки:

Відповідно до вимог ч.3 ст.175 ЦПК України встановлено, що заява, яка подається до суду повинна містити

1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов'язковий досудовий порядок урегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до ч.4 ст.175 ЦПК України, якщо заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

Заявник при зверненні до суду не виконав вимоги п.2, п.7 та п.10 ч.3 та вимоги ч.4 ст.175 ЦПК України, зокрема, не навів свого повного найменування (відношення до відповідного району та області, код ЄДРПОУ, який повинен бути зазначений у самій заяві, номер електронної пошти та веб-сайт або вказівку на їх відсутність); не вказав чи потрібно в даній справі витребувати від відповідної державної нотаріальної контори дані зі спадкового реєстру про відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_1, яка померла 19.01.2012 року та в разі необхідності відповідне письмову заяву до суду із заявою про забезпечення доказів шляхом їх витребування; не повідомив суд, чи звертався заявник раніше до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою після смерті ОСОБА_1 і якщо так, то які результати розгляду вказаної справи; судовий збір не сплатив, однак не повідомив суд підставу не оплати такого збору з посиланням на відповідний пункт частини статті профільного закону.

Крім цього, заявник в порушення п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України в редакції, яка діє з 15.12.2017 року зазначив заінтересованою особою - міськрайонне управління у Первомайському районі та м. Первомайський головного управління Держгеокадастру у Харківській області, однак як вбачається з листа вказаного управління від 1.10.2017 року за №9-20-0.23.05-951/125-17 вказане управління не є юридичною особою, є структурним підрозділом ГУ Держгеокадастру у Харківській області, не має у штаті юрисконсульта та усі документи перенаправляє, зокрема, із суду, до ГУ Держгеокадастру у Харківській області. У зв'язку з викладеним заявник помилився у визначенні належної заінтересованої особи, у зв'язку з чим заявник в особі свого представника повинен надати суду дві уточнених заяви, в яких заінтересованою особою буде зазначено саме ГУ Держгеокадастру у Харківській області з відповідним її реквізитами. В іншому випадку у суду немає підстав для відкриття провадження, оскільки заявлена заявником заінтересована особа не є юридичною особою при розгляді справи по суті з відповідними процесуальними наслідками, самостійно суд виправити вказаний недолік не має повноважень.

Відповідно до ч.1 та ч.2 ст. 185 ЦПК України в редакції від 15.12.2017 року суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

На підставі викладеного та керуючись ст.175, ст. 185, ч.3 ст.294 ЦПК України в редакції від 15.12.2017 року, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву окремого провадження Верхнебишкинської сільської ради Первомайського району Харківської області, заінтересована особа - міськрайонне управління у Первомайському районі та м. Первомайський головного управління Держгеокадастру у Харківській області, про визнання спадщини відумерлою, залишити без руху.

Надати Верхнебишкинській сільській раді Первомайського району Харківської області строк для усунення недоліків на протязі десяти днів з дня отримання даної ухвали Первомайського міськрайонного суду Харківської області, направивши заявнику лист заінтересованої особи від 13.10.2017 року за №9-20-0.23.05-951/125/17.

У разі усунення недоліків позовної заяви зазначених вимог в зазначений строк заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_2

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення19.12.2017
Оприлюднено21.12.2017
Номер документу71103525
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —632/1797/17

Ухвала від 12.01.2018

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Росоха А. В.

Ухвала від 19.12.2017

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні