Ухвала
від 19.12.2017 по справі 592/14275/17
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/14275/17

Провадження № 1-кс/592/6263/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2017 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , представника власника документів ОСОБА_4 , з фіксацією процесуальної дії за допомогою технічних засобів, розглянув клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів ІНФОРМАЦІЯ_1 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників судового провадження - слідчого ОСОБА_3 та представника власника документів ОСОБА_4 ,-

встановив:

Сумським відділом поліції ГУНП в Сумській області розслідується кримінальне провадження № 42017201010000100, порушене за фактом того, що фізичні особи підприємці ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , з метою перемоги у тендерних торгах на поставку продуктів харчування до ІНФОРМАЦІЯ_1 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 , занизили реальну вартість продукції. У подальшому службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 та вказаними фізичними особами підприємцями, з метою заволодіння грошовими коштами, укладено ряд додаткових угод про збільшення ціни за одиницю товару без зміни суми договору поставки. Внаслідок укладення додаткових угод вартість продукції зросла та стала вищою за пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.

У ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до ст. 28 ЗУ «Про публічні закупівлі» критерієм оцінки є тільки ціна. Також відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 36 ЗУ «Про публічні закупівлі» істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання крім випадку зміни ціни за одиницю товару не більше ніж на 10 % у разі коливання ціни такого товару на ринку за умови, що зазначена зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі, відповідно до листа-роз`яснення ЗУ «Про публічні закупівлі» вих. № 3302-06/34307-06 від 27.10.2016 у залежності від коливання ціни товару на ринку сторони протягом дії договору про закупівлю можуть вносити зміни декілька разів в частині ціни за одиницю товару не більше ніж на 10 % кожного разу з урахуванням попередніх змін, внесених до нього, сукупність яких може перевищувати 10 % від ціни за одиницю товару, визначеної сторони на момент укладання договору про закупівлю.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в квітні 2017 року між Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та фізичними особами підприємцями: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 за результатами проведення аукціону на веб-порталі ІНФОРМАЦІЯ_3 укладені договори поставки на придбання продовольчих товарів.

Пізніше між Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 та фізичними особами підприємцями: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 за короткий термін часу неодноразово укладено ряд додаткових угод про збільшення ціни на 10% за одиницю товару без зміни суми договору поставки, у зв`язку з підвищенням ринкової ціни, однак зазначене підвищення ринкової ціни не мало підтвердження та обґрунтування зі сторони фізичних осіб підприємців, в свою чергу посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 не вжито заходів щодо перевірки та встановлення коливання ринкових цін на придбані товари. Внаслідок укладення додаткових угод вартість продукції зросла та стала вищою за пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.

Враховуючи вищевикладене, з метою отримання доказів та встановлення інших обставин справи, у слідства виникла необхідність вилучити та долучити до матеріалів вказаного провадження договори, додаткові угоди, платіжні доручення, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, специфікації до договорів, заяви постачальників та додані до заяв документи, що свідчать про збільшення ринкової ціни, відповідно до договорів, довідки з ІНФОРМАЦІЯ_4 про середні споживчі ціни на окремі продовольчі товари, та інші документи, на підставі яких здійснюється зміна цін згідно договорів постачання укладені між ІНФОРМАЦІЯ_5 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 та фізичними особами підприємцями: ОСОБА_5 ( НОМЕР_2 ), ОСОБА_6 (код НОМЕР_3 ), ОСОБА_7 (код НОМЕР_4 ), ОСОБА_8 (код НОМЕР_5 ), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 . Вказані відомості можуть містити доказову інформацію, яка самостійно або в сукупності з іншими доказами матиме суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення.

В судовому засіданні слідчий своє клопотання підтримав в повному обсязі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 з посиленою військово-фізичною підготовкою « ІНФОРМАЦІЯ_2 в судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання.

Перевіривши матеріали клопотання, суд встановив можливість використання як доказів відомостей, що містяться в документах та які становлять охоронювану законом таємницю, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159, 160, 163, 164 КПК України, -

постановив:

1. Надати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою : АДРЕСА_1 , а саме:

- договір, додаткові угоди, платіжні доручення, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, специфікації до договорів з фізичною особою підприємцем ОСОБА_5 ( НОМЕР_2 );

- заяви постачальників та додані до заяв документи, що свідчать про збільшення ринкової ціни, відповідно до договорів, довідки з ІНФОРМАЦІЯ_4 про середні споживчі ціни на окремі продовольчі товари, що стосуються фізичної особи підприємця ОСОБА_5 ( НОМЕР_2 );

- інші документи, на підставі яких здійснюється зміна цін згідно договору постачання, укладеного між Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою « ІНФОРМАЦІЯ_2 та фізичною особою підприємцем ОСОБА_5 ( НОМЕР_2 ), з можливістю вилучення належним чином завірених, копій вищевказаних документів.

2. Тимчасовий доступ до документів має надати відповідальна посадова особа ІНФОРМАЦІЯ_1 з посиленою військово-фізичною підготовкою « ІНФОРМАЦІЯ_2 .

3. Строк дії ухвали до 19.01.2018 включно.

4. Право тимчасового доступу до документів надається старшому слідчому Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 .

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Повний текст судового рішення виготовлено 20.12.2017 р.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.12.2017
Оприлюднено10.03.2023

Судовий реєстр по справі —592/14275/17

Ухвала від 19.12.2017

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Хитров Б. В.

Ухвала від 19.12.2017

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Хитров Б. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні