Ухвала
від 08.12.2017 по справі 686/24463/17
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/24463/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2017 року м.Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання cтарший слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майор поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні №12017240010004645,

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні cтаршого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майора поліції ОСОБА_3 перебуває кримінальне провадження №12017240010004645 від 06.07.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, 4 ст. 191 КК України.

08.12.2017 року cтарший слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області майор поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Хмельницької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в квартирі АДРЕСА_1 , яка знаходиться у власності ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення: документів щодо взаємовідносин між Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, ПП «Будмаксплюс», ТОВ «Будмаксплюс» та КП «Технагляд», а саме тих, що стосуються здійснення будівельно-ремонтних робіт дорожнього покриття на території м. Хмельницького, по вул. Кутузова, вул. Прибузькій, вул. Вишневій, вул. Довженка - Сосюри та вул. Центральної мікрорайону «Дивокрай» (договори, рахунки, накладні, акти приймання-передачі, акти виконаних робіт, прибуткові касові ордери, проектно-кошторисна документація, документи на підставі яких така документація була виготовлена, договори з підрядними організаціями на виконання будівельних-ремонтних робіт, документи про придбання будівельних та інших матеріалів, які використовувались при будівельно-ремонтних роботах, інші фінансові та бухгалтерські документи) за період з 2015 по 2017 роки, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

В судовому засіданні слідчий наполягає на задоволенні клопотання.

В обгрунтування свого клопотання заявник вказує, що в ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради за попередньою змовою з групою осіб посадовими особами ПП «Будмаксплюс» (код ЄДРПОУ 35954852) та ТОВ «Будмаксплюс» (код ЄДРПОУ 40947480) упродовж 2016-2017 років в ході проведення фіктивних фінансово-господарських операцій, під час здійснення будівельно-ремонтних робіт дорожнього покриття на території м. Хмельницького, а саме: по вул. Кутузова, вул. Прибузькій, вул. Вишневій, вул. Довженка-Сосюри та вул. Центральної мікрорайон «Дивокрай» розтратили бюджетні кошти, чим спричинили державним інтересам матеріальної шкоди.

Згідно результатів перевірки використання бюджетних коштів Управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради на капітальне будівництво, реконструкцію, ремонт доріг та об`єктів благоустрою, що належить до комунальної сфери власності м. Хмельницького за період з 2015-2017 років від 05.09.2017 встановлено, що ПП «Будмаксплюс» здійснювало закупівлю асфальтобетонної суміші у Комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради, ПАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління №56», а щебеневої продукції у ТОВ «Головчинецький гранітний кар`єр».

За результатами проведеного співставлення цін на асфальтобетонну суміш та щебеневу продукцію, що задекларовані в актах приймання-виконаних будівельних Кб-2в, з фактичними закупівельними цінами встановлено їх невідповідність, що є порушенням п. 6.4.4.1 ДСТУ Д. 1.1.-1-2000 «Порядок визначення вартості будівництва».

Як наслідок, вказане порушення призвело до завищення вартості виконаних робіт з капітального ремонту об`єктів комунальної форми власності м. Хмельницького на загальну суму 506 224, 11 грн.

Крім цього, в ході проведення перевірки, за участю представників ПП «Будмаксплюс», КП «Технагляд», УЖКГ Хмельницької міської ради та залученого інженера технічного нагляду ОСОБА_6 , проведено обмір фактично виконаних робіт з капітального ремонту прибудинкової території по вул. Прибузькій, 26 в м. Хмельницькому.

За результатами проведених замірів встановлено невідповідність обсягів виконаних робіт з асфальтування прибудинкової території, з даними, що включені до актів приймання виконаних будівельних робіт Кб-2в, зокрема товщини асфальтобетонного покриття, які оплачені Управлінням, що є порушенням п. 6.4.4.1. ДСТУ Д. 1.1.-1-2000 «Порядок визначення вартості будівництва».

Як наслідок, вказане порушення призвело до завищення вартості виконаних робіт з капітального ремонту об`єктів комунальної форми власності м. Хмельницького на загальну суму 86 601, 21 грн.

Засновником та директором ПП «Будмаксплюс» з 2010 року по січень 2017 рік, згідно витягу про державну реєстрацію являється ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

В ході проведення слідства отримано інформацію про те, що скоєння кримінального правопорушення може бути причетний брат ОСОБА_7 ОСОБА_5 , який являється директором ТОВ «Шляхбуд-плюс», оскільки так як він неодноразово представляв інтереси ПП «Будмаксплюс» та ТОВ «Будмаксплюс» в Управлінні ЖКГ Хмельницької міської ради під час проведення ремонтних робіт відповідно до умов договору, що підтверджується листом від 08.12.2017 року №72/14/162/1-12278 заступника начальника ВБКОЗ управління майора Р.Скубського.

Таким чином, є достатні підстави вважати, що за місцем проживання ОСОБА_5 у квартирі АДРЕСА_1 можуть знаходитися бухгалтерські та інші документи, щодо взаємовідносин між Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, ПП «Будмаксплюс», ТОВ «Будмаксплюс» та КП «Технагляд», що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення. Відомості, які містяться у зазначених документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і мають значення для досудового розслідування.

Заслухавши слідчого, дослідивши додані до клопотання матеріали та матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищеописані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому виникла необхідність у проведенні обшуку в квартирі АДРЕСА_1 .

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта від 20.10.2017 власником квартири АДРЕСА_1 є ОСОБА_5 .

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

УХВАЛИЛА:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника СВ СУ ГУНП в Хмельницькій області майору поліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ СУ ГУНП в Хмельницькій області майору поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_9 , слідчому СВ СУ ГУНП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_10 на проведення обшуку в квартирі АДРЕСА_1 , яка знаходиться у власності ОСОБА_5 з метою відшукання і вилучення:

документів щодо взаємовідносин між Управлінням житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, ПП «Будмаксплюс», ТОВ «Будмаксплюс» та КП «Технагляд», а саме тих, що стосуються здійснення будівельно-ремонтних робіт дорожнього покриття на території м. Хмельницького, по вул. Кутузова, вул. Прибузькій, вул. Вишневій, вул. Довженка - Сосюри та вул. Центральної мікрорайону «Дивокрай» (договори, рахунки, накладні, акти приймання-передачі, акти виконаних робіт, прибуткові касові ордери, проектно-кошторисна документація, документи на підставі яких така документація була виготовлена, договори з підрядними організаціями на виконання будівельних-ремонтних робіт, документи про придбання будівельних та інших матеріалів, які використовувались при будівельно-ремонтних роботах, інші фінансові та бухгалтерські документи) за період з 2015 по 2017 роки, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Ухвала діє по 06 січня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення08.12.2017
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу71145006
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні №12017240010004645

Судовий реєстр по справі —686/24463/17

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні