Ухвала
від 21.12.2017 по справі 229/4853/17
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 229/4853/17

Провадження № 2/229/2011/2017

УХВАЛА

21 грудня 2017 року м. Дружківка

Дружківський міський суд Донецької області у складі: головуючої судді Лопатко Н.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Красногорівської сільської ради Ясинуватського району Донецької області про встановлення факту родинних відносин та про визнання права власності на майно спадкодавця,

В С Т А Н О В И В:

в провадженні Дружківського міського суду Донецької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Красногорівської сільської ради Ясинуватського району Донецької області про встановлення факту родинних відносин та про визнання права власності на майно спадкодавця.

Відповідно до вимог ч.ч.2-7 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Із вказаного позову вбачається, що одна із заявлених вимог (встановлення факту родинних відносин) не є видом позовного провадження та повинна розглядатися в порядку окремого провадження.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до ч.6 ст.188 ЦПК України, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи вправі до початку розгляду справи по суті роз'єднати позовні вимоги, виділивши одну або декілька об'єднаних вимог в самостійне провадження, якщо це сприятиме виконанню завдання цивільного судочинства.

Відповідно до абзацу 4 п. 15 Постанови №2 Пленуму Верховного Суду України від 12.06.2009 року Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції роз'єднання кількох поєднаних в одному провадженні вимог може мати місце лише за умови, що їх сумісний розгляд ускладнює вирішення справи.

Суд приймає до уваги, що оскільки від належного вирішення питання про роз'єднання позовів залежить своєчасний і правильний розгляд заявлених вимог, то ці процесуальні дії необхідно провадити у точній відповідності з правилами, встановленими ст.188 ЦПК України.

В даному випадку своєчасний і правильний розгляд заявлених вимог можливий при роз'єднані позовних вимог і справи окремого провадження у самостійне провадження.

Тому, суд приходить до висновку про необхідність в роз'єднанні позовних вимог у самостійні провадження: позовне (визнання права власності на майно спадкодавця) та окреме (встановлення факту родинних відносин). Окремий розгляд заявлених у позові вимог є доцільним, оскільки їх спільний розгляд ускладнює вирішення справи.

Керуючись ст.188 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

роз'єднати позовні вимоги ОСОБА_1 до Красногорівської сільської ради Ясинуватського району Донецької області про встановлення факту родинних відносин та про визнання права власності на майно спадкодавця.

Виділити в самостійне провадження заявлені вимоги ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин та розглядати їх за правилами окремого провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. В. Лопатко

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.12.2017
Оприлюднено22.12.2017
Номер документу71170569
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —229/4853/17

Рішення від 12.04.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Рішення від 12.04.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Ухвала від 16.03.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Ухвала від 26.12.2017

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

Ухвала від 21.12.2017

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Лопатко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні