Ухвала
від 20.12.2017 по справі 127/27421/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/27421/17

Провадження №1-кс/127/11938/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2017 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , захисника підозрюваного - адвоката ОСОБА_5 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП у Вінницькій області ОСОБА_6 про продовження строку тримання під вартою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Кривий Ріг, Дніпропетровської області, громадянина України, не працюючого, одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , має на утриманні малолітню дитину (зі слів), раніше судимого: 19.11.2012 Інгулецьким районним судом м. Кривий Ріг, Дніпропетровської області за ч. 2, 3 ст. 190, ч. 1 ст. 70 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 3 місяці, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, 4 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_6 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене із прокурором ОСОБА_7 , мотивуючи його тим, що ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м. Київ, вул.Велика Васильківська, 92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 10.08.2017 до 18.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ФГ «Золотий колос» (Вінницька обл., Могилів-Подільський р-н, смт. Вендичани) та ПП «П.М.І.» (Вінницька обл., Шаргородський р-н, с. Грелівка), за наступних обставин:

10.08.2017 на мобільні телефони директора ФГ «Золотий колос» ОСОБА_10 та директора ПП «П.М.І.» ОСОБА_11 надійшли смс-повідомлення про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли указані керівники підприємств зателефонували на номер, зазначений у смс-повідомленні, то невідомий чоловік, який представився ОСОБА_12 - представником ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав їх збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 11.08.2017 до 18.08.2017 каналами електронного зв`язку керівники ФГ «Золотий колос» та ПП «П.М.І.» узгодили, а потім підписали з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме зерна ріпаку, належного ФГ«Золотий колос», у кількості 124100 кг на загальну суму 1538840 грн., та гороху, належного ПП «П.М.І.», у кількості 119670 кг на загальну суму 767960грн. 40 коп. Зазначене зерно ріпаку та гороху було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону невідомим чоловіком на ім`я ОСОБА_12 та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ФГ «Золотий колос» та ПП «П.М.І.», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписував від його імені указані вище договори поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барського р-ну зерна ріпаку та гороху, належного відповідно ФГ «Золотий колос» та ПП«П.М.І.», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ФГ «Золотий колос» та ПП «П.М.І.» матеріальну шкоду на загальну суму 2306800 грн. 40 коп. (два мільйони триста шість тисяч вісімсотгрн. 40 коп.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 10.08.2017 до 12.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ПП «Клекотинське» (Вінницька обл., Шаргородський р-н, с. Клекотина, вул. Вишнева, 82), за наступних обставин:

08.08.2017 на мобільний телефон директора ПП «Клекотинськес» ОСОБА_14 надійшло смс- повідомлення про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 - представником ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 10.08.2017 до 11.08.2017 каналами електронного зв`язку керівник ПП «Клекотинське» узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме бобової культури горох, належною ПП «Клекотинське», у кількості 255980 кг. на загальну суму 1638272 грн., Зазначену сільськогосподарську продукцію було доставлено та відвантажено його власником на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ПП«Клекотинське», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписував від його імені указані вище договори поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барського р-ну гороху, належного ПП «Клекотинське», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємством, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ПП «Клекотинське» матеріальну шкоду на загальну суму 1 638 272 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 20.08.2017 до 21.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ТОВ «Гайсинський міжгосподарський комбікормовий завод» (Вінницька обл., Гайсинський р-н, м. Гайсин, вул. 50 років СРСР, 74), за наступних обставин:

15.08.2017 на мобільний телефон директора ТОВ «Гайсинський міжгосподарський комбікормовий завод» ОСОБА_16 надійшло смс- повідомлення про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли керівник підприємства зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 - представником ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його продати зерно ячменю по вигідній ціні.

Після цього, у період з 20.08.2017 до 21.08.2017 каналами електронного зв`язку керівник ТОВ «Гайсинський міжгосподарський комбікормовий завод» узгодив, поставки сільськогосподарської продукції, а саме зерна ячменю належного ТОВ «Гайсинський міжгосподарський комбікормовий завод» у кількості 69 000 кг. на загальну суму 319 920 грн., Зазначену сільськогосподарську продукцію було доставлено та відвантажено його власником на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ТОВ«Гайсинський міжгосподарський комбікормовий завод», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписував від його імені указані вище договори поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барського р-ну зерна ячменю, належного ТОВ «Гайсинський міжгосподарський комбікормовий завод», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємством, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ТОВ «Гайсинський міжгосподарський комбікормовий завод» матеріальну шкоду на загальну суму 319920 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 14.08.2017 до 16.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ФГ «Оксамит» (Вінницька обл., м. Жмеринка, вул. Київська, 18), за наступних обставин:

11.08.2017 на мобільний телефон співвласника ФГ «Оксамит» ОСОБА_17 надійшло смс-повідомлення про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 - представником ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 13.08.2017 до 14.08.2017 каналами електронного зв`язку співвласник ФГ « ОСОБА_18 узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме бобової культури гороху, що належить ФГ«Оксамит», у кількості 103600 кг. на загальну суму 652680 грн. Зазначену сільськогосподарську продукцію було доставлено та відвантажено його власником на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ФГ «Оксамит», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписував від його імені указані вище договори поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барського р-ну гороху, належного ФГ «Оксамит», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаним підприємством, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ФГ «Оксамит»матеріальну шкоду на загальну суму 652 680 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 16.08.2017 до 24.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном СТОВ «Колос» (Вінницька обл., Шаргородський р-н с. Хоменки, вул.Івана Цурканя, 23), за наступних обставин:

14.08.2017 директор СТОВ « ОСОБА_19 дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, який отримав від знайомого керівника фермерського господарства, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 - представником ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути сільськогосподарську продукцію по вигідній ціні.

Після цього, у період з 13.08.2017 до 14.08.2017 каналами електронного зв`язку директор СТОВ «Колос» узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме бобової культури гороху, належної СТОВ «Колос», у кількості 254520 кг. на загальну суму 1 625000 грн., Зазначену сільськогосподарську продукцію було доставлено та відвантажено його власником на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул. Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном СТОВ «Колос», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписував від його імені указані вище договори поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барського р-ну гороху, належного СТОВ «Колос», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаним підприємством, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши СТОВ «Колос» матеріальну шкоду на загальну суму 1 625 000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська, 92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 08.08.2017 до 16.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ТОВ«Правнича компанія «Справа» (Вінницька обл., Вінницький р-н, с.Мізяківські Хутори, вул. Центральна 1а), за наступних обставин:

У період з 08.08.2017 по 09.08.2017 заступник директора ТОВ «Правнича компанія «Справа» ОСОБА_20 дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, який отримав від знайомої на ім`я ОСОБА_21 , то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 - представником ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути сільськогосподарську продукцію по вигідній ціні.

Після цього, у період з 10.08.2017 до 14.08.2017 каналами електронного зв`язку заступник директора ТОВ «Правнича компанія «Справа», узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме насіння соняшнику, належного ТОВ«Правнича компанія «Справа», у кількості 296,02тонн насіння соняшника на загальну суму 3167414 грн. Зазначене насіння соняшнику з 15.08.2017 по 16.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ТОВ«Правнича компанія «Справа», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барськогор-ну насіння соняху, належного ТОВ «Правнича компанія «Справа», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ТОВ «Правнича компанія «Справа» матеріальну шкоду на загальну суму 3167414 грн. (три мільйони сто шістдесят сім тисяч чотириста чотирнадцятьгрн.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська,92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 19.08.2017 до 21.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ФГ «Яружанка» (Вінницька обл., Могилів-Подільський р-н, с. Яруга), за наступних обставин.

У період з 15.08.2017 по 17.08.2017 співвласник ФГ «Яружанка» ОСОБА_22 дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_23 - представником ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 19.08.2017 до 20.08.2017 каналами електронного зв`язку співвласник ФГ «Яружанка», узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме бобової культури горох, належної ФГ «Яружанка», у кількості 69110кг по ціні 6420 грн. за 1000 кг. на загальну суму 443685,20 грн. Зазначену бобову культуру горох з 19.08.2017 по 21.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ФГ«Яружанка», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барського р-ну бобову культуру горох, належного ФГ «Яружанка», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ФГ «Яружанка», матеріальну шкоду на загальну суму 443685,20грн.(чотириста сорок три тисячі шістсот вісімдесят п`ять грн. 20 коп.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська,92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 11.08.2017 до 13.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ТОВ «Урожай С», яке знаходиться (Вінницька обл., Чернівецький р-н, с.Біляни), за наступних обставин:

У період з 08.08.2017 по 09.08.2017 директор ТОВ «Урожай С» ОСОБА_24 дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 менеджером ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 10.08.2017 до 11.08.2017 каналами електронного зв`язку директор ТОВ «Урожай С» узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме ріпаку належного ТОВ «Урожай С» у кількості 80160 кг по ціні 12350 грн., на загальну суму 988000,32 грн. Зазначений ріпак з 12.08.2017 по 13.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ТОВ «УрожайС» знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барськогор-ну ріпаку, належного ТОВ «Урожай С», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ТОВ «Урожай С», матеріальну шкоду на загальну суму 988000,32грн.(дев`ятсот вісімдесят вісім тисяч 32коп.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська, 92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична,4) у період часу з 17.08.2017 до 20.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ПП «Серебрійське» яке знаходиться (Вінницька обл., Могилів Подільський р-н, с.Серебрія вул. Соборна, 258 ), за наступних обставин:

У період з 11.08.2017 по 12.08.2017 директор ПП «Серебрійське» ОСОБА_25 дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 менеджером ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 16.08.2017 до 17.08.2017 каналами електронного зв`язку директор ПП «Серебрійське» узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме бобової культури горох, належної ПП «Серебрійське» у кількості 207860кг. по ціні 6420 грн., на загальну суму 1334 461,20 грн. Зазначений горох з 18.08.2017 по 20.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представився чоловіком на ім`я ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ПП«Серебрійське» знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ«Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барськогор-ну гороху, належного ПП «Серебрійське», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ПП «Серебрійське» матеріальну шкоду на загальну суму 1334461,20 грн. (один мільйон триста тридцять чотири тисячі чотириста шістдесят одна грн.20 коп.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська,92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 11.08.2017 до 14.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ТОВ «Пятничанське», яке знаходиться (Хмельницька обл., Чемеровецький р-н, с.Мала Бережанка, вул. Набережна, 60), за наступних обставин:

У період з 08.08.2017 по 09.08.2017 директор ТОВ «Пятничанське», ОСОБА_26 дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 менеджером ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 10.08.2017 до 11.08.2017 каналами електронного зв`язку директор ТОВ «Пятничанське», узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме ріпаку належного ТОВ «Пятничанське», у кількості 61940кг по ціні 12400 грн., на загальну суму 768056 грн. Зазначений ріпак з 12.08.2017 по 14.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ«ВершинаЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ТОВ «Пятничанське», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барськогор-ну ріпаку, належного ТОВ «Пятничанське», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ТОВ «Пятничанське», матеріальну шкоду на загальну суму 768 056грн. (сімсот шістдесят вісім тисяч п`ятдесят шість грн.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська,92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 14.08.2017 до 16.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ФГ «Фермерпродуктсервіс» яке знаходиться (Вінницька обл., Бершадський р-н, с.Михайлівка вул.Вишнева,124), за наступних обставин:

У період з 08.08.2017 по 09.08.2017 директор ФГ «Фермерпродуктсервіс» ОСОБА_27 в інформації, яка розміщена у смс-повідомлені, дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 менеджером ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 14.08.2017 до 15.08.2017 каналами електронного зв`язку директор ФГ «Фермерпродуктсервіс» узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме бобової культури горох, належної ФГ «Фермерпродуктсервіс» у кількості 115260кг. по ціні 6300 грн., на загальну суму 726 138 грн. Зазначений горох з 15.08.2017 по 16.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул. Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним ФГ «Фермерпродуктсервіс», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барськогор-ну гороху, належного ФГ «Фермерпродуктсервіс», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ФГ «Фермерпродуктсервіс» матеріальну шкоду на загальну суму 726 138грн. (сімсот двадцять шість тисяч стотридцять вісім грн.).

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та з рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська,92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 11.08.2017 до 15.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном СФГ «Рубін», яке знаходиться (Вінницька обл., Муровано-Куриловецький р-н, с.Конищів, вул. Колгоспна, 9), за наступних обставин:

У період з 08.08.2017 по 09.08.2017 директор СФГ «Рубін», ОСОБА_28 дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 менеджером ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 10.08.2017 до 11.08.2017 каналами електронного зв`язку директор СФГ «Рубін», узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме ріпаку належного СФГ «Рубін», у кількості 148980кг. по ціні 12400 грн., на загальну суму 1847 352 грн. Зазначений ріпак з 11.08.2017 по 14.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном СФГ «Рубін», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барськогор-ну ріпаку, належного СФГ «Рубін», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши СФГ «Рубін» матеріальну шкоду на загальну суму 1847 352грн. (один мільйон вісімсот сорок сім тисяч триста п`ятдесят дві грн.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська,92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 11.08.2017 до 13.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ПСП «АЛАГЕС», яке знаходиться (Хмельницька обл., Хмельницький р-н, с.Пархомівці,) за наступних обставин.

У період з 08.08.2017 по 09.08.2017 директор ПСП «АЛАГЕС», ОСОБА_29 дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 менеджером ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 10.08.2017 до 11.08.2017 каналами електронного зв`язку директор ПСП «АЛАГЕС» узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме ріпаку належного ПСП «АЛАГЕС» у кількості 69200кг. по ціні 12400 грн.,на загальну суму 858079,73 грн. Зазначений ріпак з 11.08.2017 по 13.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ«ВершинаЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с. Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним майном ПСП«АЛАГЕС», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ«Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барськогор-ну ріпаку, належного ПСП «АЛАГЕС», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ПСП «АЛАГЕС» матеріальну шкоду на загальну суму 858079,73 грн. (вісімсот п`ятдесят вісім тисяч сімдесят дев`ять грн. 73 коп.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме зерном урожаю 2017 року, належному сільськогосподарським підприємствам, діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська,92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4) у період часу з 16.08.2017 до 18.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи майном ТОВ Агрофірма «Інтерагросервіс», яке знаходиться (Київська обл., м. Біла церква вул. Б.Хмельницького,35), за наступних обставин.

У період з 13.08.2017 по 14.08.2017 директор ТОВ Агрофірма «Інтерагросервіс», ОСОБА_30 в інформації, яка розміщена у смс-повідомленні дізнався про закупівлю у Барському районі Вінницької області зернових та бобових культур. Коли він зателефонував на номер, зазначений у смс-повідомленні, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 менеджером ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою зі ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав його збути зерно по вигідній ціні.

Після цього, у період з 15.08.2017 до 16.08.2017 каналами електронного зв`язку директор ТОВ Агрофірма «Інтерагросервіс», узгодив, а потім підписав з особами, що діяли від імені ТОВ «Вершина ЛТД», договори поставки сільськогосподарської продукції, а саме бобової культури горох, належної ТОВ Агрофірма «Інтерагросервіс», у кількості 90080 кг. по ціні 6350 грн., на загальну суму 572000 грн. Зазначений горох з 17.08.2017 по 18.08.2017 було доставлено та відвантажено його власниками на вказану по телефону ОСОБА_9 , який представлявся ОСОБА_15 , та зазначену у договорах поставки сільськогосподарської продукції фактичну адресу ТОВ «Вершина ЛТД»: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул.Залізнична, 4, де дійсно знаходиться непрацюючий елеватор.

ОСОБА_4 , виконуючи їх спільний з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаним ТОВ Агрофірма «Інтерагросервіс», знаходився на території елеватора, де організовував та контролював відвантаження зерна, а також, представляючись директором ТОВ«Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , підписав від його імені указаний вище договір поставки сільськогосподарської продукції.

Після відвантаження на території елеватору с. Ялтушків Барськогор-ну гороху, належного ТОВ Агрофірма «Інтерагросервіс», ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та інші співучасники злочину, не маючи на меті розраховуватись з указаними підприємствами, заволодівши вказаним майном, вивезли його з території елеватора та використали на власний розсуд, спричинивши ТОВ Агрофірма «Інтерагросервіс» матеріальну шкоду на загальну суму 572000 грн. (п`ятсот сімдесят дві тисячі грн.)

Крім того, ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених на даний час слідством осіб, прагнучи швидкого особистого збагачення, маючи єдиний умисел на незаконне заволодіння чужим майном, а саме грошовими коштами ТОВ «Invest Solution» , діючи від імені ТОВ «Вершина ЛТД» (код ЄДРПОУ 21178067, юридична адреса: м.Київ, вул.Велика Васильківська,92, фактична адреса: Вінницька обл., Барський р-н, с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4), 21.08.2017 шляхом обману та зловживання довірою заволоділи грошима в сумі 100500 доларів США ТОВ «Invest Solution», яке знаходиться за адресою: республіка Польща, м. Вроцлав, вул. Пілсудського, 95, за наступних обставин.

В середині серпня 2017 року директор ТОВ «Invest Solution» через підприємство, яке займається посередницькою діяльністю, дізнався про продаж ТОВ «Вершина ЛТД» зернової культури ріпаку. Коли представник ТОВ «Invest Solution» ОСОБА_31 зателефонувала на номер, наданий даним посередницьким підприємством для обговорення умов продажі зернової культури, то ОСОБА_9 , який представився ОСОБА_15 менеджером ТОВ «Вершина ЛТД», що діяв за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, підтвердив дану інформацію та переконав купити зернову культуру ріпаку по вигідній ціні.

Після цього, у період з 14.08.2017 до 21.08.2017 каналами електронного зв`язку директор ТОВ «Вершина ЛТД», узгодив, а потім підписав з ОСОБА_4 , який представився директором ТОВ «Вершина ЛТД» ОСОБА_13 , за фактичною адреса ТОВ «Вершина ЛТД у с.Ялтушків, вул. Залізнична, 4, Барського р-ну, Вінницької обл., контракт щодо купівлі зернової культури ріпаку в кількості 5000 тон у ТОВ «Вершина ЛТД» шляхом переведення на банківський рахунок № НОМЕР_1 , відкритий в АТ «УКРСИББАНК» на ТОВ «Вершина ЛТД», грошей в сумі 100500 доларів США.

ОСОБА_8 , виконуючи спільний з ОСОБА_4 , ОСОБА_9 та рядом інших невстановлених осіб злочинний умисел, спрямований на заволодіння указаними грошима ТОВ «Invest Solution», не маючи наміру на продаж зернової культури ріпаку ТОВ «Invest Solution», заволоділи грошима ТОВ «Invest Solution» в сумі 100500 доларів США, які зазначене товариство 21.08.2017 перерахувало на банківський рахунок ТОВ «Вершина ЛТД».

Таким чином, своїми умисними злочинним діями ОСОБА_4 , ОСОБА_9 , ОСОБА_8 та інші невстановлені слідством особи завдали потерпілим матеріальну шкоду на загальну суму 19248358 грн. 85 коп.

Причетність до скоєння вказаних кримінальних правопорушень ОСОБА_4 повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами, зокрема: показаннями потерпілих ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_32 , ОСОБА_14 , ОСОБА_22 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_29 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , показаннями свідків ОСОБА_35 , ОСОБА_36 , ОСОБА_37 , протоколами впізнання особи за фотознімками за участю потерпілих та свідків, висновком судової технічної експертизи документів, а також іншими матеріалами кримінального провадження.

Отже, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні тяжкого та особливо тяжких злочинів, передбачених ч.ч. 3,4 ст. 190 КК України, за які передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років, іншими матеріалами кримінального провадження.

26.08.2017 та 28.08.2017 ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, 4 ст. 190 КК України.

Барським районним судом Вінницької області 28.08.2017 підозрюваному ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком шістдесят днів, а саме до 25.10.2017.

Прокуратурою Вінницької області продовжено строк досудового розслідування в даному кримінальному провадженні до чотирьох місяців, тобто до 26.12.2017.

Вінницьким міським судом Вінницької області 23.10.2017 підозрюваному ОСОБА_4 продовжено строк тримання під вартою на 60 діб, тобто до 22.12.2017.

Прокуратурою Вінницької області продовжено строк досудового розслідування в даному кримінальному провадженні до чотирьох місяців, тобто до 26.02.2018.

На теперішній час під час досудового розслідування необхідно виконати наступні слідчі (розшукові) та процесуальні дії: встановити інших осіб, які причетні до вказаних кримінальних правопорушень; становити місцезнаходження майна потерпілих; провести слідчі дії щодо забезпечення цивільного позову та можливої конфіскації майна; здійснити тимчасовий доступ до інформації яка перебуває у володінні операторів мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна» та ТОВ «лайфселл»; здійснити тимчасовий доступ до інформації яка перебуває у володінні АТ «Укрсиббанк»; здійснити тимчасовий доступ до інформації, яка перебуває у володінні оператора телекомунікацій ТОВ «Інтретелеком»; провести аналіз та огляд інформації отриманої від операторів мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна» та ТОВ «лайфселл», оператора телекомунікацій ТОВ «Інтертелеком», АТ «Укрсиббанк»; встановити транспортні засоби та безпосередньо водіїв, які здійснювали вивіз продукції; встановити та допитати в якості свідків діючих працівників ТОВ «Вершина ЛТД»; відповідно до ст. 290 КПК України відкрити матеріали іншій стороні; згідно ст. 291 КПК України скласти обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування, які перешкоджають завершенню досудового розслідування в двохмісячний термін та потребують продовження строку досудового розслідування до шести місяців, тобто до 26.02.2018..

Враховуючи викладене, тяжкість покарання, що загрожує ОСОБА_4 , його вік, стан здоров`я, відмову від показів на досудовому розслідуванні, не погашену судимість за аналогічні вчинені злочини, та те, що він, перебуваючи на волі може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, може знищити, сховати речові докази, впливати на потерпілих, свідків та інших підозрюваних в даному кримінальному провадженні з метою затягування слідства та уникнення відповідальності, вчиняти інші кримінальні правопорушення, а також може перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, що є ризиками, визначеними у п.п.1, 2, 3, 4 ч. 1 ст. 177 КПК України, які до цього часу не зменшилися, в зв`язку із чим є достатні підстави для продовження щодо нього строку тримання під вартою.

Беручи до уваги вище викладене, наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_4 інкримінованих кримінальних правопорушень, наявність ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КК України, встановлені досудовим розслідуванням обставини, які дають достатні підстави вважати, що жоден з більш м`яких запобіжних заходів, передбачених ч. 1 ст. 176 КПК України не може запобігти існуючим ризикам, з метою забезпечення виконання підозрюваним ОСОБА_4 покладених на нього процесуальних обов`язків, керуючись вимогами ст.ст. 39, 40, 131, 132, 176-178, 183, 184, 194, 199 КПК України, слідчий просив слідчого суддю клопотання задовольнити та продовжити ОСОБА_4 строк тримання під вартою.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та оскільки заявлені вище ризики не зменшилися, просив слідчого суддю клопотання задоволити та продовжити строк тримання під вартою ОСОБА_4 в межах строку досудового розслідування до шести місяців, з покладенням на підозрюваного збільшеного розміру застави в сумі 19000000 (дев"ятнадцять мільйонів) гривень ніж визначено ухвалою слідчого судді Барського районного суду Вінницької області від 28.08.2017 року у справі 125/1575/17 в сумі 8000000 ( вісім мільйонів) гривень, оскільки підозрювані завдали потерпілим матеріальну шкоду на загальну суму 19248358 грн. 85 коп.

ОСОБА_4 , його захисник адвокат ОСОБА_5 заперечили проти задоволення клопотання, суду пояснили, що жодних слідчих дій на їх думку не вчиняється, крім того ризики не доведені, тому просили змінити запобіжний захід на більш м"який у виді домашнього арешту.

Заслухавши думки учасників процесуальної дії, дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Зі змісту положень ч. 5 ст. 199 КПК України вбачається, що слідчий суддя зобов"язаний продовжити строк тримання під вартою, якщо прокурором, слідчим буде доведено, що обставини, зазначені у ч. 3 названої статті, виправдовують подальше тримання підозрюваного під вартою, зокрема, що заявлені ризики не зменшилися, а також є обставини, які перешкоджають завершенню досудового розслідування.

Прокурором та слідчим доведено, що ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, 4 ст. 190 КК України.

Вирішуючи питання про продовження ОСОБА_4 запобіжного заходу, суд враховує вік та стан здоров`я, сімейний та матеріальний стан, вид діяльності та місце проживання останнього та інші обставини, що мають значення для прийняття відповідного рішення.

В ході розгляду клопотання встановлено, що строк тримання підозрюваногоОСОБА_4 під вартою закінчується 22.12.2017 о 03:00 год. Разом з тим, по кримінальному провадженню залишилося виконати ряд слідчих дій. Строк досудового розслідування кримінального провадження, прокуратурою продовжено до шести місяців, тобто до 26.02.2018.

Під час розгляду клопотання про продовження строку тримання під вартою, слідчий суддя враховує, що ОСОБА_4 має міцні соціальні зв`язки, підозрюється у вчиненні низки умисних тяжких кримінальних правопорушень, раніше судимий за вчинення аналогічних злочинів, крім того ризики в обґрунтування тримання під вартою підозрюваного не зменшилися та ОСОБА_4 може ухилятися від органів досудового розслідування та/або суду, незаконно впливати на свідків та потерпілих в даному кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а також вчинити інше кримінальне правопорушення, що унеможливлює обрання йому більш м`якого запобіжного заходу ніж тримання під вартою, а тому вказані ризики виправдовують необхідність продовження ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчий суддя вважає термін продовження строку тримання під вартою ОСОБА_4 до шести місяців, в межах строку досудового розслідування є обґрунтованим.

Оскільки дане клопотання розглядається слідчим суддею в порядку ст. 199 КПК України, тобто продовження строку тримання під вартою, а не в порядку ст. 200 КПК України - зміна запобіжного заходу, тому не підлягає задоволенню вимога клопотання змінити на збільшення розмір застави в сумі 19000000 (дев"ятнадцять мільйонів) гривень ніж визначено ухвалою слідчого судді Барського районного суду Вінницької області від 28.08.2017 року у справі 125/1575/17 в сумі 8000000 ( вісім мільйонів) гривень.

Керуючись ст. ст. 107, 177, 178,183, 197, 199 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити частково.

Продовжити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строк тримання під вартою, в межах досудового розслідування, тобто до 03 : 00 год. 17.02.2018 року.

Розмір застави визначений ухвалою слідчого судді Барського районного суду Вінницької області від 28.08.2017 року у справі 125/1575/17 залишити в тому ж розмірі, а саме: в сумі 8000000 ( вісім мільйонів) гривень та на тих же підставах.

В іншій частині вимог клопотання відмовити.

Упродовж застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою утримувати ОСОБА_4 у Вінницькому СІЗО Вінницької установи виконання покарань №1 УДПтСУ у Вінницькій області.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.12.2017
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу71190922
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку тримання під вартою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Кривий Ріг, Дніпропетровської області, громадянина України, не працюючого, одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , має на утриманні малолітню дитину (зі слів), раніше судимого: 19.11.2012 Інгулецьким районним судом м. Кривий Ріг, Дніпропетровської області за ч. 2, 3 ст. 190, ч. 1 ст. 70 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 3 місяці, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, 4 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —127/27421/17

Ухвала від 17.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Бурденюк С. І.

Ухвала від 20.12.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 20.12.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні