Ухвала
від 22.12.2017 по справі 522/23121/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/23121/17

Провадження № 2/522/10627/17

У Х В А Л А

22 грудня 2017 року Приморський районний суд міста Одеси у складі:

Головуючого - судді Загороднюка В.І.

При секретарі - Міневич Д.О.

розглянувши заяву ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення боргу,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 і просить стягнути з відповідача 1000000,00 гривень боргу по розписці.

Провадження по справі відкрито, позивачем до позовної заяви надані докази на підтвердження тих обставин, на які він посилається у позові.

Крім того, ОСОБА_1 подав до суду заву про вжиття заходів забезпечення його позову шляхом: накладення арешту на банківські рахунки, які відкриті в банківських і фінансових установах на ім'я ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) в межах суми боргу; накладення арешту на належну ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) частку в Обслуговуючому кооперативі База відпочинку для дітей Грінфілд 2012 (код ЄДРПОУ 38315349), місце знаходження: 03127, м. Київ, Голосіївський район, вулиця Васильківська, 55; накладення арешту на належну ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) двокімнатну квартиру АДРЕСА_1; накладення арешту на належний ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) транспортний засіб марки LAND ROVER , модель RANGE ROVER, 2012 року випуску, тип універсал-В, номер шасі SALLMAMH4CA389755, колір коричневий, державний номерний знак НОМЕР_2.

Позивач обґрунтовує необхідність вжиття заходів забезпечення позову тим, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду по стягненню боргу в сумі 1000000,00 гривень так як, за інформацією позивача, відповідач має наміри зробити відчуження належного йому майна на користь третіх осіб.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених ст.. 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 150 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб.

Відповідно до ч.3 ст. 150 ЦПК України заходи забезпечення позову, крім арешту морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги, мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Відповідно до ч.ч. 1, 7 ст. 153 ЦПК України Заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду). В ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання та вирішує питання зустрічного забезпечення. Суд може також зазначити порядок виконання ухвали про забезпечення позову.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 154 ЦПК України суд може вимагати від особи, яка звернулася із заявою про забезпечення позову, забезпечити відшкодування збитків відповідача, які можуть бути спричинені забезпеченням позову (зустрічне забезпечення). Зустрічне забезпечення застосовується тільки у випадку забезпечення позову. Суд зобов'язаний застосовувати зустрічне забезпечення, якщо: 1) позивач не має зареєстрованого в установленому законом порядку місця проживання (перебування) чи місцезнаходження на території України та майна, що знаходиться на території України, в розмірі, достатньому для відшкодування можливих збитків відповідача, які можуть бути спричинені забезпеченням позову, у випадку відмови у позові; або 2) суду надані докази того, що майновий стан позивача або його дії щодо відчуження майна чи інші дії можуть ускладнити або зробити неможливим виконання рішення суду про відшкодування збитків відповідача, які можуть бути спричинені забезпеченням позову, у випадку відмови у позові.

Суд знаходить, що заявлений позивачем вид заходів забезпечення позову у вигляді арешту майна і грошових коштів відповідача, передбачений нормами чинного законодавства та є доцільним в рамках даної справи та співмірним із заявленими вимогами. Необхідність обрання даного виду забезпечення позову є обґрунтованою, так як невжиття даного виду забезпечення позову може істотно ускладнити чи унеможливити виконання майбутнього рішення у разі відчуження відповідачем вказаного належного йому майна на користь третіх осіб.

Суд знаходить, що наразі відсутні підстави вважати застосування даного виду забезпечення позову таким, що спричинить відповідачеві збитки.

Крім того, суд бере до уваги наявність у позивача зареєстрованого місця проживання на території України. Також, у суду не має підстав вважати майновий стан позивача таким, який ускладнить або зробить неможливим виконання рішення суду про відшкодування збитків відповідача, які можуть бути спричинені забезпеченням позову чи у випадку відмови у позові.

Таким чином, суд вважає можливим задовольнити заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 149, 150, 153, 154 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову - задовольнити.

Накласти арешт на банківські рахунки, які відкриті в банківських і фінансових установах на ім'я ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) в межах суми боргу.

Накласти арешт на належну ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) частку в Обслуговуючому кооперативі База відпочинку для дітей Грінфілд 2012 (код ЄДРПОУ 38315349), місце знаходження: 03127, м. Київ, Голосіївський район, вулиця Васильківська, 55.

Накласти арешт на належну ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) двокімнатну квартиру АДРЕСА_1.

Накласти арешт на належний ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН НОМЕР_1) транспортний засіб марки LAND ROVER , модель RANGE ROVER, 2012 року випуску, тип універсал-В, номер шасі SALLMAMH4CA389755, колір коричневий, державний номерний знак НОМЕР_2.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Направити примірник ухвали про забезпечення позову заявнику та всім особам для негайного виконання, яких стосуються заходи забезпечення позову і відповідним державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

СУДДЯ:

22.12.2017

Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено23.12.2017
Номер документу71193801
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу

Судовий реєстр по справі —522/23121/17

Ухвала від 11.04.2018

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

Ухвала від 22.12.2017

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

Ухвала від 13.12.2017

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні