Рішення
від 03.04.2007 по справі 05/1303
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05/1303

                        ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                    

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ

                       

"03" квітня 2007 р.                                                                            Справа №  05/1303

          Господарський суд Черкаської області у складі: головуючого - судді Швидкого В.А., секретаря судового засідання  Ятіній І.О., за участю представників:

від позивача: Сахно Л.М. - за довіреністю;

від  відповідача: Смаленого А.В. - директор;

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом   Товариства з обмеженою відповідальністю  "Облагропромбуд"    

до   Малого підприємства   "Деревообробка"    

про  стягнення 9240 грн. та визнання права власності,

                                                  ВСТАНОВИВ:

          Товариство з обмеженою відповідальністю "Облагропромбуд" (далі - позивач) заявило позов до  малого підприємства "Деревообробка" (далі-відповідач)  про стягнення 9240 грн. заборгованості по орендній платі.

          До розгляду справи по суті  позивач звернувся до  господарського суду  із заявою про збільшення позовних вимог, а саме: про  визнання права власності  на приміщення столярного та лісопильних цехів, приміщення ЛДП, а також рухоме майно, яке було передано до статутного фонду малого підприємства "Деревообробка".

          Представник позивача позов в судовому засіданні підтримала по підставам викладеним у позовній заяві та доповненні до  позовної заяви.

          Представник відповідача не заперечує, що майно, на яке претендує позивач, знаходиться у відповідача в оренді на підставі договору оренди основних засобів від 29 липня 1993 року. Разом з тим, майно в оренду передано не позивачем, а Черкаським обласним кооперативно-державним об"єднанням  по агропромисловому будівництву "Облагробуд", що  викликає у відповідача сумнів щодо права позивача на отримання орендної плати.

          Дослідивши матеріали, вислухавши пояснення представників сторін, суд вважає, що позов  підлягає до задоволення із наступних підстав.

          15 червня 1993  року  правлінням Черкаського  обласного кооперативного-державного об"єднання "Облагробуд"  (об"єднання "Облагробуд") постанову№ 9 "Про створення малого підприємства "Деревообробка" на базі цеху деревообробки орендного підприємства "Черкаський завод залізобетонних виробів".

          Згідно з п.1.3 Статут засновником малого підприємства "Деревообробка" є об"єднання "Облагробуд".

          Рухоме і нерухоме майно цеха деревообробки Черкаського заводу ЗБВ передано малому підприємству "Деревообробка" по акту приймання-передачі від 15 липня 1993 року.

          22 липня 1993 року правлінням об"єдання "Облагпробуд" прийнято розпорядженням №96  згідно з п.3 якого матеріально-технічну базу цеху деревообробки, яка була  передана до статутного фонду малого підприємства "Деревообробка", повернуто у повному об"ємі  станом на 29 липня 1993 року об"єднано "Облагробуд".

          Згідно з постановою  №1 від 09 серпня 2000 року позивач став правонаступником щодо прав і обов"язків об"єданння "Облагробуд".

          Виходячи з наведеного  позивач є  власником рухомого і нерухомого майна переданого об"єднанням "Облагробуд" в  оренду відповідачу по договору оренди основних фондів від 29 липня 1993 року.

          Позивач просить суд стягнути заборгованість по орендній платі за період з 01 січня 2004 року по 01 січня 2007 року.

          Згідно з п.3.4 договору оренди  відповідач зобов"язаний сплачувати орендну плату у сумі 770.00 руб.

          Позивач просить суд стягнути  заборгованість по орендній платі у межах строку дії терміну позовної давності. Враховуючи зміну грошової одиниці, що діє на даний час у державі, сторони дійшли згоди, що заборгованість по орендній платі становить 5300 грн.

          В результаті проведення інвентаризації переданого в оренду відповідачу комплексу встановлено, що комплекс видозмінено шляхом перебудови та змінення цільового призначення. В зв"язку з цим позивач уточнив позовні вимоги в частині визнання права власності на комплекс будівель.

                                        Керуючись ст.ст. 49, 82  ГПК України, суд  -

                                                   ВИРІШИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Визнати за товариством з обмеженою відповідальністю  "Облагропромбуд" право власності на  комплекс будівель і споруд, що знаходяться  у м. Черкаси по вул. Громова,169/1 і складаються із адмінбудівлі з підвалом, літ. "А-3", цеху, літ. "Б-1", цеху лісопильного літ. "В", цеху лісопильного з підвалом літ. "Г", цеху столярного, літ. "Д", навісу літ. "д", під"їзних колій №1, вимощення I.

          Стягнути з Малого підприємства   "Деревообробка", м. Черкаси, вул. Громова,169, код 14216459 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю  "Облагропромбуд", м. Черкаси, вул. Шевченка,266, код 30955846  – 5300 грн. боргу, 4071,18 грн. витрат по сплаті державного мита та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

          

          СУДДЯ                                                                                В.А. ШВИДКИЙ

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення03.04.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу712230
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —05/1303

Рішення від 03.04.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Швидкий В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні