Постанова
від 01.06.2007 по справі 01/1862а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"01" червня 2007 р. Справа № 01/1862а

Господарський суд Чер каської області в складі гол овуючого судді - Чевгуза О.В .,

при секретарі Олійник І.С., за участю представників сто рін:

від позивача - Фролова Ю.С. - представник за довіреніст ю,

від відповідача - предст авник не з' явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черка си справу за позовом управлі ння Пенсійного фонду України в Золотоніському районі

до Золотоніського підприє мства теплових мереж м. Золот оноша, Черкаської області

про стягнення 576 грн. 98 коп., -

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стяг нення з відповідача фінансов их санкцій на суму 398 грн. 99 коп. т а пені в розмірі - 177 грн. 99 коп.

Представник позивача в су довому засіданні позовні вим оги підтримала та просила за довольнити.

Відповідач представника в судове засідання не направи в, хоча належним чином був пов ідомлений про час та місце ро згляду справи, про що свідчит ь відмітка на зворотній стор оні ухвали від 10.05.2007 року, відзи ву на позов не надав.

Справа розглянута на підст аві ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Вислухавши в судовому засі данні доводи представника по зивача, з' ясувавши всі обст авини справи, суд вважає за не обхідне позов задовольнити п овністю.

Збір на обов' язкове держ авне пенсійне страхування та страхові внески на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування платники сп лачують до Пенсійного фонду України в установлені строки та в повному обсязі, відповід но до ст. 3 Закону України „Про збір на обов' язкове держав не пенсійне страхування”, ст .ст. 18, 20 Закону України „Про заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування” (далі - Закон).

Відповідно до п. 2 ст. 106 Закону , суми страхових внесків своє часно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 ц ього Закону, в тому числі обчи слені територіальними орган ами Пенсійного фонду у випад ках, передбачених частиною т ретьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заб оргованістю із сплати страхо вих внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням п ені та застосуванням фінансо вих санкцій.

Згідно з ч. 6 ст. 20 Закону, страх увальники зобов' язані спла чувати страхові внески, нара ховані за відповідний базови й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 Закону , Інструкції “Про порядок обч ислення і сплати страхувальн иками та застрахованими особ ами внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування до Пенсійного фонду України” територіальні орга ни Пенсійного фонду за формо ю і у строки, визначені правлі нням Пенсійного фонду, надси лають страхувальникам, які м ають недоїмку, вимогу про її с плату.

Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.

Протягом десяти робочих дн ів із дня одержання вимоги пр о сплату недоїмки страхуваль ник зобов'язаний сплатити су ми недоїмки та суми фінансов их санкцій.

Страхувальник у разі незго ди з розрахунком суми недоїм ки, зазначеної у вимозі про сп лату недоїмки, узгоджує її з о рганами Пенсійного фонду в п орядку, встановленому правлі нням Пенсійного фонду, а в раз і неузгодження вимоги із орг анами Пенсійного фонду має п раво на оскарження вимоги в с удовому порядку.

За несвоєчасну сплату стра хових внесків та неподання р озрахунку сум страхових внес ків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, у строки визначені закон одавством, на підставі п. 2 ч. 9 с т. 106 Закону України „Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування” застосо вані фінансові санкції за пе ріод з 28.02.2007 року по 27.03.2007 року згід но рішення № 180 від 28.02.2007 року на суму 398 грн. 99 коп. та нарахована пеня в розмірі 177 грн. 99 коп.

Рішення про застосування ф інансових санкцій та нарахув ання пені за несплату (непере рахування) або несвоєчасну с плату (несвоєчасне перерахув ання) страхувальниками страх ових внесків відповідачем у встановленому порядку не оск аржувались, станом на час роз гляду справи штрафні санкції не сплачені.

В абзацах 1 та 3 ч. 14 ст. 106 Закону зазначено, що рішення органу Пенсійного фонду про нараху вання пені або накладення шт рафу, передбачених частинами дев'ятою і десятою цієї статт і, є виконавчим документом; су ми пені та фінансових санкці й, застосованих за порушення порядку та строків обчислен ня, нарахування та сплати стр ахових внесків стягуються в тому ж порядку, що й недоїмка і з сплати страхових внесків.

Таким чином, позивач має пра во на стягнення з відповідач а фінансових санкцій на суму 398 грн. 99 коп. та пені - 177 грн. 99 коп .

З відповідача на користь Д ержавного бюджету України пі длягають стягненню судові ви трати у розмірі 5 грн. 77 коп.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 94, 161, 163, 186 Кодексу ад міністративного судочинств а України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з Золотоні ського підприємства теплови х мереж м. Золотоноша, Черкас ької області вул. Шевченка,68 а , р/р 26008051501335 в ЧФ КБ “Приватбанк”, МФО 354347, код ЄДРПОУ 02082746:

- 398 грн. 99 коп. шт рафних санкцій, 177 грн. 99 коп. пені на користь управл іння Пенсійного фонду Україн и в Золотоніському районі, м. З олотоноша, Черкаської област і, вул. Шевченка, 68а, р/р 256010301369 в ОПЕ РВ Облуправління Ощадбанку, МФО 354507, код 21366610;

- в доход Державного бю джету України через Золотоні ську об' єднану державну под аткову інспекцію судові витр ати в сумі 5 грн. 77 коп.

Постанова може бути о скаржена до Київського міжоб ласного апеляційного господ арського суду через господар ський суд Черкаської області шляхом подання заяви про апе ляційне оскарження на протяз і 10 днів з дня складення повно го тексту постанови та насту пного подання апеляційної ск арги протягом 20 днів після под ання заяви про апеляційне ос карження. Апеляційна скарга може бути подана без поперед нього подання заяви про апел яційне оскарження у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя О.В . Чевгуз

Дата ухвалення рішення01.06.2007
Оприлюднено24.06.2010
Номер документу712248
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/1862а

Постанова від 01.06.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні