Постанова
від 08.04.2009 по справі 2-а-3557/09/2270/3
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Спра ва № 2 -а- 3557/09/2270/3

ПОСТАНОВА

Іменем України

8 квітня 2009 року

Хмельницький окружний адмі ністративний суд

в складі:

головуючого - судді Ковал я Р.Й.,

при секретарі Баєві С.М.,

з участю представника позив ача Косовської А.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в місті Хмельницькому адміністративну справу за позо вом Шепетівської об'єднаної державної податкової інспеції Хмельницько ї області до приватного підприємства «Бі енд Ві компані»

про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

В поданій до суду позовній заяві Шепетівська об'єдн ана державна податкова інспекція просить винести рішення про припинен ня юридичної особи - приватного підприємства «Бі енд Ві компані». При цьо му вона зазначила, що приватне підприємство «Бі енд Ві компані» зареєстр оване державним реєстратором виконкому Шепетівської міськради 11 листо пада 2008 року і 12 листопада 2008 року взято на облік Шепетівською ОДПІ як платн ик податків за № 1700. За даними АРМу «Бест-зв іт» посадовими особами підприємства останній раз податкова звітність до Шепетівської ОДПІ подавалася 16 січня 2009 року. Забогованість по податка х та інших платежах у відповідача відсутня. Відповідно до довідки з Єдин ого державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 9 лют ого 2009 року державним реєстратором виконкому Шепетівської міськради ту ди було внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за місцем ї ї державної реєстрації - м.Шепетівка Хмельницької області, проспект Миру , будинок 10, квартира 5, що відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» є підставою дл я постановления судового рішення про припинення юридичної особи.

В судовому засіданні представник позивача підтрим ала заявлені вимоги, підтвердила зазначені в позовних заявах обставини.

Відповідач не з'явився в судове засідання, хоча відп овідно до ч. 8 ст. 35 КАС України належним чином був повідомлений про дату, ча с та місце судового розгляду справи.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослі дивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наст упних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.33 та ч.2 ст.38 Закону України «Про дер жавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» юридичн а особа припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбач ених законом. Підставою для постановления судового рішення щодо припин ення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зок рема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юр идичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно ч.1 ст.51, ч.1 ст.59 ГК України підприємницька діяльн ість припиняється на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами; припинення діяльності суб'єкта господарюв ання здійснюється шляхом його ліквідації у випадках, передбачених цим К одексом, - за рішенням суду.

Як було встановлено судом, що слідує із пояснень пре дставника позивача, наявних в матеріалах справи копій свідоцтва про дер жавну реєстрацію юридичної особи серії АОО №

680164, довідки Шепетівської ОДПІ за № 91 від 13 листопада 2008 р оку про взяття на облік платника подактів, свідоцітва за № 2220001148 про право с плати єдиного податку суб'єктом малого підприємництва - юридичною особо ю, статуту приватного підприємства «Бі енд Ві компані», листа зав.сектор ом ведення та захисту податкової звітності Шепетівської ОДПІ за № 308/13, при ватне підприємство «Бі енд Ві компані» зареєстроване державним реєстр атором виконкому Шепетівської міськради 11 листопада 2008 року і 12 листопада 2008 року взято на облік Шепетівською ОДПІ як платник податків за № 1700. За дан ими АРМу «Бест-звіт» посадовими особами підприємства останній раз податкова звітність до Шепетівської ОДПІ по давалася 16 січня 2009 року. Забогованість по податках та інших платежах у від повідача відсутня.

Відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 9 лютого 2009 року державним ре єстратором виконкому Шепетівської міськради туди було внесено інформа цію щодо відсутності юридичної особи за місцем її державної реєстрації - м.Шепетівка Хмельницької області, проспект Миру, будинок 10, квартира 5, що відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» є підставою для постановления судов ого рішення про припинення юридичної особи.

За наведеним об ставин, суд вважає, що вимоги позивача обгрунтовані, повністю підтверджені дослідженими в судовому засі данні доказами, через що підлягають задоволенню . в повному обсязі.

Враховуючи зазначене, на підставі ч.1 ст.51 та ч.1 ст.59 Гос подарського кодексу України, ч.1 ст.33 та ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», керуючись ст. ст. 7 - 12, 17, 18, 70, 71, 86, 99, 100, 158 - 163, 186, 254 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов Шепетівської об'єднаної державної податково ї інспекції задовільнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство «Б і енд Ві компані» (юридична адреса: індекс 30400, Хмельницька область, м.Шепет івка, проспект Миру, 10, квартира 5, код ЄДРПОУ 36111699).

Копію постанови після набрання нею законної сили на правити Державному реєстратору виконавчого комітету Шепетівської міс ької ради Хмельницької області для внесення до Єдиного державного реєс тру запису про судове рішення відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України "Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців".

Судові витрати віднести на рахунок держави.

Про апеляційне оскарження постанови суду може бути подана заява до Львівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Протягом двадцяти днів після пода ння такої заяви може бути подана апеляційна скарга на постанову суду з о дночасним надсиланням її копії до Львівського апеляційного адміністра тивного суду.

Постанова суду набирає законної сили після закінче ння строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не б уло подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляц ійна скарга не була подана протягом двадцяти днів після подання такої за яви, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку . У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набир ає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.04.2009
Оприлюднено21.12.2009
Номер документу7122542
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3557/09/2270/3

Постанова від 08.04.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні