Постанова
від 10.04.2009 по справі 2-а-3716/09/2270/10
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-3716/09/2270/10

ПОСТАНОВА

імене м України

10 квітня 2009 року Хмельниць кий окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Романішина В.Л., при секретарі Тимощуку І.П., розглянув у відкритому с удовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у М.Хмельницькому до підприємства «Оракул-Спорт» про припинення юридичної о соби,

встановив:

ДПІ у М.Хмельницькому просить припинити підприємниц ьку діяльність юридичної особи -підприємства «Оракул-Спорт», посилаючи сь на те, в порушення вимог п.п.4.1.4. п.4.1. ст.4 Закону України «Про порядок погаше ння зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільо вими фондами» відповідач більше року не подає бухгалтерську звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів.

Представник позивача в судовому засіданні позовні в имоги підтримав повністю.

Відповідач в судове засідання не з'явився заперечень не надав, хоча відповідно до ст.35 КАС України належним чином був повідомл ений про дату, час та місце судового розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов під лягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований в ДП І у М.Хмельницькому як платник податків, що підтверджується свідоцтвом п ро державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяль ності - юридичної особи та довідкою Хмельницького обласного управління статистики про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

Всупереч п.2 ч.1 ст.9 Закону України «Про систему оподатк ування» не подає до державних податкових органів та інших державних орг анів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і збор ів (обов'язкових платежів) у строки визначенні пп.4.1.4 п.4.1. ст.4 Закону України « Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами», що відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «П ро державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» ві д 15.05.2003 року №755- IV є підставою для поста новления судового рішення про припинення юридичної особи.

Обґрунтованість вимог позивача підтверджується ак том ДПІ у М.Хмельницькому Хмельницької області про результати перевірк и відповідача щодо подання податкової звітності.

Керуючись ч.1 ст.51, ч.1 ст.59 ГК України, ч.1 ст.33, ч.2 ст.38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприє мців», п.2 ч.1 ст.9 Закону України «Про систему оподаткування», п.п.4.1.4. п.4.1. ст.4 Зак ону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків пере д бюджетом та державними цільовими фондами», ст.ст. 160, 163 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задоволити.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної осо би приватного підприємства «Оракул-Спорт» (місце знаходження: 29000, М.Хмель ницький, вул.Кам'янецька, 96, ідентифікаційний код -32813277).

Стягнути з приватного підприємства «Орак ул-Спорт» на користь держави 3 грн. 40 коп. судового збору .

Копію постанови після набрання нею законної сили нап равити Державному реєстратору виконавчого комітету Хмельницької місь кої ради для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рі шення відповідно до ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб підприємців».

Судові витрати віднести на рахунок держави.

Апеляційна скарга на постанову може бути подана до Л ьвівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький ок ружний адміністративний суд протягом двадцяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження, яка подається протягом десяти днів.

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.04.2009
Оприлюднено14.06.2010
Номер документу7122575
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3716/09/2270/10

Постанова від 10.04.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Романішин В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні