Рішення
від 24.05.2007 по справі 01/1992
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" травня 2007 р. С права № 01/1992

Господарський суд Черкаської області в скл аді: головуючого - судді Чевг уза О.В., при секретарі Олійник І.С. , за участю представників :

від позивачів: Скакун С.М. - селищний голова, Холявчук М.А . - представник за довіреністю Маньківського виробничого у правління житлово -комунальн ого господарства,

від відповідача: Лисенко Р .В. - представник за довіреніс тю,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Черкас и справу за позовом Маньківс ької селищної ради, Маньківс ького виробничого управлінн я житлово-комунального госпо дарства смт. Маньківка, Черка ської області

до державної виконавчої с лужби у Маньківському район і смт. Маньківка, Чекркаської області

про зняття арешту з частин и майна та оголошення заборо ни на його відчуження

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов пр о зняття арешту з частини май на Маньківського виробничог о управління житлово-комунал ьного господарства та заборо ну його відчуження.

Представники позивачів у судовому засіданні позовні вимоги підтримали в повному обсязі та просили задовольни ти, представник відповідача проти позовних вимог не запе речив.

Заслухавши у судовому засі данні представників сторін , дослідивши наявні у справі д окази, суд вважає за необхідн е позов задовольнити.

При примусовому виконанні рішень господарського суду Черкаської області, постанов ою державної виконавчої служ би у Маньківському районі ві д 15.02.2007 року серії АА №769074 накладе но арешт на все майно, що належ ить Маньківському виробничо му управлінню житлово-комуна льного господарства та забор онено здійснювати відчуженн я будь-якого майна, яке належи ть останньому.

Рішенням Маньківської рай онної ради від 19.11.2002 року №4-11 “Пр о передачу Маньківського вир обничого управління житлово -комунального господарства з районної в селищну комуналь ну власність” Маньківське ви робниче управління житлово-к омунального господарства пе редано в селищну комунальну власність та підпорядковане Маньківській селищній раді.

У судовому засіданн і було встановлено, що 20.04.2007 рок у за заявою управління Пенсі йного фонду України в Манькі вському районі було порушено провадження у справі №10/2146 про банкрутство Маньківського в иробничого управління житло во-комунального господарств а, введено мораторій на задов олення вимог кредиторів та н акладено арешт на все майно б оржника.

Відповідно до ст. 34 Закону У країни “Про виконавче провад ження” виконавче провадженн я підлягає обов'язковому зуп иненню у випадку порушення г осподарським судом провадже ння у справі про банкрутство боржника, якщо відповідно до закону на вимогу стягувача п оширюється дія мораторію.

Відповідно до ст. 12 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” дія м ораторію на задоволення вимо г кредиторів не поширюється на виплату заробітної плати, аліментів, відшкодування шк оди, заподіяної здоров'ю та жи ттю громадян, авторської вин агороди.

Приймаючи до уваги, що госпо дарським судом порушено пров адження у справі №10/2146 про банк рутство Маньківського вироб ничого управління житлово-ко мунального господарства, а в имоги стягувачів не відносят ься до категорій, на які не пош ирюється мораторій, тому вик онавче провадження по викона нню рішень суду підлягає обо в' язковому зупиненню.

З відповідача на кор исть позивачів необхідно стя гнути 85 грн. 00 коп. витрат на опл ату державного мита і 118 грн. 00 к оп. витрат на інформаційно-те хнічне забезпечення судовог о процесу.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 49, 82-84 ГПК Укра їни суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Зобов' язати державну виконавчу службу у Маньківс ькому районі смт. Маньківка, Ч екркаської області, вул. Косо вського, 8 скасувати постанов у від 15.02.2007 року АА №769074 про наклад ення арешту на все майно Мань ківського виробничого управ ління житлово-комунального г осподарства смт. Маньківка, Ч екркаської області, вул. Лені на, 169, код 03357085.

Вважати все майно Маньківс ького виробничого управлінн я житлово-комунального госпо дарства відкритого смт. Мань ківка, Чекркаської області, в ул. Леніна, 169, код 03357085 таким, що зн аходиться під арештом відпов ідно до ухвали господарськог о суду Черкаської області ві д 20.04.2007 року у справі №10/2146.

Стягнути з державно ї виконавчої служби у Манькі вському районі смт. Маньківк а, Чекркаської області, вул. Ко совського, 8, код 33625253 на користь Маньківського виробничого у правління житлово-комунальн ого господарства смт. Манькі вка, Чекркаської області, вул . Леніна, 169, код 03357085 - 85 грн. 00 ко п. витрат по сплаті держав ного мита та 118 грн. 00 ко п. витрат на інформаційно-т ехнічне забезпечення судово го процесу.

Рішення може бути оск аржене до Київського міжобла сного апеляційного господар ського суду.

СУДДЯ О.В. Чевг уз

Дата ухвалення рішення24.05.2007
Оприлюднено24.06.2010
Номер документу712259
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/1992

Рішення від 24.05.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні