Ухвала
від 22.11.2017 по справі 757/69908/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/69908/17-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 листопада 2017 року слідчий суддя: Печерського районного суду м. Києва: ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого: ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням Старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку у межах кримінального провадження № 22017101110000173, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.07.2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старший лейтенант юстиції ОСОБА_3 за погодженням з Прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення обшуку транспортного засобу марки SUZUKI моделі SX4 д.н.з. « НОМЕР_1 », з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

В обґрунтування вказаного клопотання слідчий зазначає, що Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22017101110000173 від 14.07.2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, в ході якого встановлено, що протягом березня-квітня 2017 року невстановлені досудовим розслідуванням особи за попередньою змовою групою осіб, шляхом внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна неправдивої інформації щодо права власності на майновий комплекс, за адресою: АДРЕСА_1 , заволоділи вказаним об`єктом нерухомості шляхом обману в особливо великих розмірах. Також в ході здійснення досудового розслідування встановлено, що невстановлені досудовим розслідуванням особи, які причетні до заволодіння чужим майном шляхом обману в березні-квітні 2017 року, попередньо зорганізувались для вчинення цього та інших злочинів, пов`язаних з внесенням до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна інформації щодо об`єктів нерухомого майна на підставі підроблених документів. Дана діяльність здійснюється під виглядом нібито юридичних консультацій з питань комерційної діяльності та управління. З цією метою означеними особами створено ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор» (код ЄДРПОУ 41179456). До вчинення вказаного злочину причетна громадянка України ОСОБА_5 , яка використовує транспортний засіб марки SUZUKI моделі SX4 д.н.з. « НОМЕР_1 », власником якого є ОСОБА_6 . Відтак, є необхідність провести обшук транспортного засобу марки SUZUKI моделі SX4 д.н.з. « НОМЕР_1 », з метою виявлення та вилучення: документів щодо заволодіння об`єктами нерухомого майна за адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та іншими об`єктами нерухомого майна.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання про проведення обшуку з викладених у ньому підстав та просив його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22017101110000173 від 14.07.2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Слідчий у клопотанні зазначає, що до вчинення злочину причетна громадянка України ОСОБА_5 , яка використовує транспортний засіб марки SUZUKI моделі SX4 д.н.з. « НОМЕР_1 » власником якого є ОСОБА_6 .

Як визначено у ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України, У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Отже, доводи клопотання повинні бути належним чином обґрунтовані і підтверджені долученими до клопотання документами.

Так, причетність до вчинення злочину громадянки України ОСОБА_5 та використання нею транспортного засобу марки SUZUKI моделі SX4, д.н.з. « НОМЕР_1 », підтверджується протоколом допиту свідка, який попереджений про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст. 384, 385, 387 КК України.

Власником транспортного засобу марки SUZUKI моделі SX4 д.н.з. « НОМЕР_1 », згідно довідки є ОСОБА_6 .

Аналізуючи викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірних злочинів, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, слідчий суддя вважає, що наявні правові підстави для проведення обшуку транспортного засобу марки SUZUKI моделі SX4 д.н.з. « НОМЕР_1 », з метою виявлення та фіксації документів щодо заволодіння об`єктами нерухомого майна за адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та іншими об`єктами нерухомого майна, що мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, в межах кримінального провадження № 22017101110000173.

Відтак, клопотання слідчого про проведення обшуку транспортного засобу марки SUZUKI моделі SX4 д.н.з. « НОМЕР_1 », власником якого є ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення розслідуваного злочину є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Разом з тим, слідчий суддя зазначає, що клопотання слідчого в частині вилучення інших документів та предметів (записники, блокноти, зошити тощо) з відомостями, що свідчать про вчинення вищевказаного злочину та були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди та містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчих буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати, які предмети, речі та документи підлягають вилученню, що може призвести до вилучення, крім речей, які стосуються справи, деяких особистих речей, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 107, 223, 234, 235, 309 Кримінального процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання Старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку у межах кримінального провадження № 22017101110000173, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.07.2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України задовольнити.

Надати Старшому слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старшому лейтенанту юстиції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу марки SUZUKI моделі SX4 д.н.з. « НОМЕР_1 », власником якого є ОСОБА_6 та яким користується ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення: документів щодо заволодіння об`єктами нерухомого майна за адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , підроблених документів щодо оцінки вартості нерухомого майна, печаток підприємств, задіяних в описаній схемі, документів щодо незаконного внесення та видалення із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно інформації щодо вищевказаних об`єктів нерухомості; документів щодо здійснення господарської діяльності за вказаними адресами; документів щодо перебування вказаних об`єктів нерухомого майна в оренді, іпотеці; документів, щодо вчинення щодо вищевказаних об`єктів будь-яких правочинів; довіреностей вказаних компаній, документів щодо призначення на посади керівника та головного бухгалтера; персональних електронно-обчислювальних машин та інших електронних приладів (флеш накопичувачів інформації, мобільних телефонів, електронних планшетів), на яких зберігається інформація із відомостями щодо вчинення вказаного злочину, що не можливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи; документів із вільними зразками почерку директорів та представників ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор», документів виконавцем яких значиться ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор».

Визначити строк дії ухвали до 21.12.2017 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/69908/17-к

Прим. 2 Старший слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області старший лейтенант юстиції ОСОБА_3

22.11.2017 р.

Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу71230330
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у межах кримінального провадження № 22017101110000173, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.07.2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —757/69908/17-к

Ухвала від 22.11.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Кирилюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні