Ухвала
від 26.12.2017 по справі 810/4444/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

26 грудня 2017 року м. Київ справа №810/4444/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Басай О.В., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Сферокон" до Головного управління ДФС у Київській області про визнання протиправним і скасування наказу та визнання протиправними дій,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Сферокон" з позовом до Головного управління ДФС у Київській області, в якому просить:

визнати протиправним та скасувати наказ від 13.12.2017 №2309 про проведення документальної позапланової виїзної перевірки;

визнати протиправними дії щодо проведення документальної позапланової виїзної перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю "Сферокон" з питань дотримання вимог податкового законодавства по взаємовідносинах з підприємствами-постачальниками ТОВ "ГВЕЛО" (код ЄДРПОУ 40692999) за грудень 2016 року, ТОВ "ЕДАДА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 40880568) за грудень 2016 року, ТОВ "КРЕАТИВ ПРОФІ" (код ЄДРПОУ 40937410) за березень 2017 року.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Відповідно до положень статей 259, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач заявив клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Розглянувши клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, беручи до уваги вимоги частини третьої статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а також обставини справи, які свідчать про можливість розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд вважає, що клопотання позивача слід задовольнити та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з статтями 257, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 171, 243, 248, 257, 259-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Відкрити провадження в адміністративній справі.

Задовольнити клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Запропонувати відповідачу протягом трьох днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду заяву із запереченнями щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання на 18 січня 2018 року о 11 год. Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під'їзд, 6-й поверх).

Запропонувати відповідачу протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву.

Роз'яснити відповідачеві, що відповідно до частин третьої, четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Позивач протягом трьох днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачем до суду протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив.

При цьому, роз'яснити позивачу та відповідачу, що згідно з статтями 163, 164 Кодексу адміністративного судочинства України, до відповіді на відзив та заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами другою-четвертою статті 162 цього ж Кодексу.

Роз'яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя О.В. Басай

Дата ухвалення рішення26.12.2017
Оприлюднено27.12.2017
Номер документу71240302
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування наказу та визнання протиправними дій

Судовий реєстр по справі —810/4444/17

Рішення від 22.02.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 26.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

О.В. Басай

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

О.В. Басай

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні