Ухвала
від 26.12.2017 по справі 815/4524/13-а
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/4524/13-а

УХВАЛА

26 грудня 2017 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Тарасишиної О.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про видачу дубліката виконавчого листа, поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 815/4524/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області до виробничого закритого акціонерного товариства «Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія» про стягнення 17789,36 грн.,-

В С Т А Н О В И В:

До суду 15 грудня 2017 року (вх. № 35182/17) надійшла заява Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі, в якій заявник просить видати дублікат виконавчого листа по справі №815/4524/13-а за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області до Виробничого закритого акціонерного товариства Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія про стягнення заборгованості у розмірі 17789,36 грн. та поновити строк пред'явлення дубліката виконавчого листа по справі № 815/4524/13-а до органів ДВС.

В обґрунтування заяви зазначено, що Управлінням Пенсійного фонду України у Біляївському районі Одеської області було отримано виконавчий лист у справі № 815/4524/13-а та подано у встановленому чинним законодавством порядку на виконання до Біляївського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби міста ОСОБА_1 територіального управління юстиції в Одеській області. Однак Малиновському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України в м. Одесі за результатами взаємозвірення виконавчих документів, які перебувають на виконанні у відділі ДВС стало відомо, що вищевказаний виконавчий лист на виконанні не перебуває, постанова про повернення виконавчого документа стягувану та оригінал виконавчого листа не надходили ні на адресу Управління Пенсійного фонду України у Біляївському районі Одеської області, ні на адресу його правонаступника - Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі.

Заявник у судове засідання явку представника не забезпечив, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином та завчасно, просив розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представника.

Відповідач до судового засідання не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлявся належним чином.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням вищенаведеного, суд дійшов до висновку про можливість розгляду заяви в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши заяву Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про видачу дубліката виконавчого листа, поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 815/4524/13-а, суд дійшов наступного.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 27 серпня 2013 року у справі № 815/4524/13-а адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області до виробничого закритого акціонерного товариства «Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія» про стягнення 17789,36 грн. - задоволено повністю: стягнуто з виробничого закритого акціонерного товариства «Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія» (код ЄДРПОУ 00379235) на користь Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 17789,36 грн. (сімнадцять тисяч сімсот вісімдесят дев'ять грн. 36 коп.).

Виконавчий лист по адміністративній справі № 815/4524/13-а видано 04 листопада 2013 року. Строк пред'явлення виконавчого до виконавчого листа зазначено 20 вересня 2014 р.

Заявник стверджує, що виконавчий лист у справі №815/4524/13-а було подано у встановленому чинним законодавством порядку на виконання до Біляївського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби міста ОСОБА_1 територіального управління юстиції в Одеській області, проте жодних доказів, які б підтверджували факт подання виконавчого листа до органів ДВС на виконання до суду не надано.

Крім того, в матеріалах справи відсутнє будь-яке рішення державного виконавця, прийняте на підставі виконавчого документа - виконавчого листа, виданого у справі № 815/4524/13-а. Доказів звернення заявника до Біляївського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби міста ОСОБА_1 територіального управління юстиції в Одеській області та доказів, які б підтверджували, що останній втрачено при виконанні його органом ДВС до суду заявник не надав, тверджень зазначених у заяві належними та допустимими доказами не підтвердив.

Суд враховує, що заяву подано після набрання чинності Законом України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів № 2147-VIII від 03.10.2017р., яким КАС України викладено у новій редакції.

Відповідно до п.18.4 ч. 1 Перехідних положень КАС України (в редакції Закону № 2147-VIII від 03.10.2017 р.) у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Заява Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про видачу дубліката виконавчого листа по справі № 815/4524/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області до виробничого закритого акціонерного товариства «Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія» про стягнення 17789,36 грн. подано до суду після закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Статтею 23 Закону України № 606-XIV від 21.04.1999 р. Про виконавче провадження (чинного на час виникнення спірних правовідносин) строки пред'явлення виконавчого документа до виконання перериваються: 1) пред'явленням виконавчого документа до виконання; 2) частковим виконанням рішення боржником; 3) наданням судом, який видав виконавчий документ, відстрочки або розстрочки виконання рішення. 2. Після переривання строку пред'явлення виконавчого документа до виконання перебіг строку поновлюється. Час, що минув до переривання строку, до нового строку не зараховується. У разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв'язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред'явлення виконавчого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв'язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника, - з моменту закінчення дії відповідної заборони.

Відповідно до статті 24 Закону України від 21.04.1999 р. № 606-XIV Про виконавче провадження державний виконавець відмовляє у прийнятті до провадження виконавчого документа, строк пред'явлення для примусового виконання якого закінчився, про що виносить відповідну постанову.

Частиною 6 ст. 12 Закону України Про виконавче провадження від 02.06.2016 № 1404-VIII, передбачено, що стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Заявником не надано жодного доказу, які б підтверджували причини пропуску строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання. З наданих до суду доказів суд не вбачає наявності підстави для поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, оскільки такий строк може бути поновлений лише в разі його пропуску, докази ж пропуску такого строку в матеріалах справи відсутні.

З урахуванням вищевикладеного, керуючись зазначеними вище приписами КАС України, суд дійшов висновку, що заява Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про видачу дубліката виконавчого листа, поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 815/4524/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області до виробничого закритого акціонерного товариства «Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія» про стягнення 17789,36 грн. не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 205, 248, 256, 295, 297, п.18.4 ч. 1 Перехідних положень КАС України (в редакції Закону № 2147-VIII від 03.10.2017 р.) КАС України, Законом України Про виконавче провадження суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про видачу дубліката виконавчого листа, поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 815/4524/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Біляївському районі Одеської області до виробничого закритого акціонерного товариства «Великодальницький завод продовольчих товарів Євдокія» про стягнення 17789,36 грн., - відмовити.

Ухвала набирає законної сили у строки, визначені ст.256 КАС України, та може бути оскаржена у відповідності до ст. 295, 297 КАС України.

Суддя Тарасишина О.М.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.12.2017
Оприлюднено27.12.2017
Номер документу71240882
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/4524/13-а

Ухвала від 26.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 21.06.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 25.06.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 18.06.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні