Ухвала
від 26.12.2017 по справі 821/341/17
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

26 грудня 2017 р. м. ХерсонСправа № 821/341/17

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді: Василяки Д.К. , розглянувши у порядку письмового провадження провадженні заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні до Товариства з додатковою відповідальністю "Особливе конструкторське бюро "Пріор" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

встановив:

Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області звернулось до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому листі, а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні на його правонаступника - Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

Заяву обґрунтовано тим, що заборгованість товариства з додатковою відповідальністю "Особливе конструкторське бюро "Пріор" обліковується та контролюється Херсонським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Херсонської області, утвореним внаслідок проведеної реорганізації стягувача згідно постанови КМУ від 21.12.2016 р. № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України". При цьому, у виконавчому листі від 23.05.2017 р. № 250 2017 р., виданому Херсонським окружним адміністративним судом по даній справі, стягувачем зазначено Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні.

Заявник просив заяву розглядати в без його участі в порядку письмового провадження.

Представник товариства з додатковою відповідальністю "Особливе конструкторське бюро "Пріор" до суду не з'явився.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву, оцінивши додані до заяви докази, суд приходить до наступного: постановою Херсонського окружного адміністративного постановою суду від 30.03.2017 р. адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні задоволено та стягнуто з товариства з додатковою відповідальністю "Особливе конструкторське бюро "Пріор" (код ЄДРПОУ 14311212) на користь управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні (код ЄДРПОУ 37960171) заборгованість з відшкодування витрат на виплату пенсій, що становлять різницю між сумою пенсій, призначених згідно із Законом України "Про наукову та науково-технічну діяльність", і сумою пенсій, обчислених відповідно до інших законодавчих актів з січня по лютий 2017 року в сумі 9732 (дев'ять тисяч сімсот тридцять дві) грн. 35 коп.

24 травня 2017 року представнику УПФ України у м. Херсоні видано виконавчий лист по справі №821/341/17.

Постановою Корабельного районного відділу державної виконавчої служби міста Херсона від 28.09.2017 року ВП № 54061445 виконавчий лист № 821/341/17 виданий 23.05.2017 р. повернуто стягувачу відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 37 Закону України "Про виконавче провадження".

Судом встановлено, що відповідно до Додатку 1 до постанови КМУ від 21.12.2016 р. № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні та управління Пенсійного фонду України в Білозерському районі реорганізовані шляхом злиття в Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області, яким як правонаступником, обліковується та контролюється заборгованість товариства з додатковою відповідальністю "Особливе конструкторське бюро "Пріор".

Частиною 1 статті 379 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Крім того, ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження" також встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Отже, оскільки Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 241, 248, 379 КАС України, суд

ухвалив:

Заяву Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому листі по адміністративній справі № 821/341/17, а саме стягувача, з управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні на Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області (місцезнаходження: вул. Комкова, 76-а, м. Херсон, 73027, код ЄДРПОУ 41245848).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя Василяка Д.К.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.12.2017
Оприлюднено29.12.2017
Номер документу71241442
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/341/17

Ухвала від 27.02.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 19.02.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 26.12.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Постанова від 30.03.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 03.03.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 03.03.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні