Ухвала
від 18.12.2017 по справі 0870/9149/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ОСОБА_1

18 грудня 2017 року Справа № 0870/9149/12 м. Запоріжжя

ОСОБА_2 окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лазаренка М.С., розглянувши в порядку письмового провадження матеріали заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони у справі за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції до Товариство з обмеженою відповідальністю Біопал Екотехнології про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 12.10.2012 по справі №0870/9149/12 задоволено позовні вимоги Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції, стягнуто з Товариство з обмеженою відповідальністю Біопал Екотехнології на користь Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції заборгованість в розмірі 106,55 грн.

04 грудня 2012 року уповноваженому представнику Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції видано виконавчий лист.

04 грудня 2017 року Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області до суду подано заяву про заміну сторони, в якій заявник просить суд замінити сторону по справі №0870/9149/12 з Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області.

ОСОБА_1 в судове засідання не прибули, відповідно до положень ст.52 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд, дослідивши матеріали справи, заяву про заміну сторони, оцінивши надані докази, їх достатність і взаємний зв'язок у сукупності, вважає за необхідне зазначити наступне.

З матеріалів справи встановлено, що пунктами 5 та 6-1 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 №1105-ХIV визначено наступне, Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Виконання функцій та завдань, визначених цим Законом, забезпечується виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України, її робочими органами після затвердження положення про них, структури та граничної чисельності працівників, бюджету Фонду, відкриття рахунків в органах Державної казначейської служби України та заповнення не менше 30 відсотків вакантних посад.

Постановою №13 від 08.02.2017 правлінням Фонду соціального страхування України затверджено граничну чисельність працівників Фонду соціального страхування України, структуру органів Фонду та створено робочі органи.

На підставі вищезазначеної постанови Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України створено управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області та 27.04.2017 затверджено Положення №11-ос про управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (скасовано на підставі наказу 57-ос від 25.07.2017, яким затверджено нове від 25.07.2017), про що 05.05.2017 внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, та присвоєно ідентифікаційний код №41320207.

Отже, з 01.08.2017 управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області набуло всіх передбачених законом повноважень, як правонаступник управлінь та відділень виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Запорізькій області та Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування України з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до ч.1 ст.52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене, керуючись ст.52 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони задовольнити.

Замінити сторону у справі №0870/9149/12, а саме позивача ОСОБА_2 обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (вул. Сєдова, 12, м. Запоріжжя, Запорізька область, 69600, код ЄДРПОУ 41320207).

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі в 15-денний строк з дня її постановлення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.С. Лазаренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.12.2017
Оприлюднено27.12.2017
Номер документу71261189
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/9149/12

Ухвала від 30.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Постанова від 12.10.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

Ухвала від 27.09.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні