Ухвала
від 22.12.2017 по справі 808/3942/17
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

22 грудня 2017 року Справа № 808/3942/17 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Бойченко Ю.П., перевіривши матеріали адміністративного позову за позовною заявою Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (вул. Гагаріна, 2-б, м. Запоріжжя, 69057) до Товариства з обмеженою відповідальністю Київінвестбуд-3 (вул. Святого Миколая, 6, корп. Е-4, м.Запоріжжя, 69063) про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, та виконання вимог ст.ст. 160 та 161 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

18.12.2017 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (далі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю Київінвестбуд-3 (далі - відповідач), в якому позивач просить стягнути з відповідача на користь позивача суму боргу з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, згідно п. б - з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення працівникам відповідача ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за період з жовтня по листопад 2017 року включно у розмірі 8098,45 грн.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно-правових спорах за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, коли право звернення до суду для вирішення публічно-правового спору надано такому суб'єкту законом.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 19 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 120КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Згідно із ч. 2 ст. 171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі суддею не встановлено.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність відкрити провадження в адміністративній справі.

Через відсутність клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 171, 173, 241, 248, 256 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 808/3942/17 за адміністративним позовом Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (вул. Гагаріна, 2-б, м. Запоріжжя, 69057) до Товариства з обмеженою відповідальністю Київінвестбуд-3 (вул. Святого Миколая, 6, корп. Е-4, м.Запоріжжя, 69063) про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

2. Призначити підготовче засідання на 18 січня 2018 року яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в у залі судових засідань № 12 о 12:30 Справа розглядатиметься одноособово суддею Бойченко Юлією Петрівною.

3. Зобов'язати Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя виконати вимоги ч.4 ст.161 КАС України, а саме, надати до підготовчого засідання: документи на підтвердження понесення витрат в сумі 8098,45 грн. на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах пенсіонерам, зазначеним у позові; протоколи про призначення пільгових пенсій та довідки відповідача на підтвердження наявного трудового стажу для призначення пільгових пенсій;

4. Запропонувати:

ТОВ Київінвестбуд-3 - протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України. Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Центральному об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України м. Запоріжжя - протягом 5-ти днів від дня отримання від відповідача відзиву, подати письмову відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України;

ТОВ Київінвестбуд-3 - протягом 5-ти днів від дня одержання від позивача відповіді на відзив подати заперечення щодо пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

5. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за наступним посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud0870/.

6. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

7. У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Ю.П. Бойченко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено27.12.2017
Номер документу71261207
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/3942/17

Рішення від 05.03.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Рішення від 05.03.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 13.02.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 18.01.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні