Ухвала
від 26.12.2017 по справі 202/8332/17
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/8332/17

Провадження № 1-кс/202/2284/2017

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 грудня 2017 року слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю заступника начальника СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017040040000017 від 08.12.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Слідчий зазначає, що на території Покровського та Васильківського районів Дніпропетровської області здійснюється зберігання з метою збуту, транспортування з цією метою та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Крім того встановлено, що незаконно виготовленою алкогольною продукцією є горілка «Улюблена Пшенична».

В ході досудового розслідування допитаний в якості свідка ОСОБА_5 показав, що 14.12.2017 року в магазині, що розташований за адресою: Дніпропетровська обл., смт. Васильківка, вул. Спортивна, 50-А, він придбав горілку «Улюблена Пшенична» виробництва ТОВ «ХЛВЗ» (код 31798944), м. Харків, вул. Тарасівська, 6, за ціною 27 грн. за одну пляшку об`ємом 0,5л. При цьому зазначена горілка на вітрині магазину виставлена не була, але продавець повідомила йому, що розрахуватись за горілку він повинен у неї, а отримати горілку зі складу, котрий розташований поруч. Після розрахунку з продавцем ОСОБА_5 отримав записку, на котрій зазначалася кількість пляшок, що потрібно йому надати на складі. Вказану записку він надав працівнику складу та отримав від нього 2 пляшки горілки «Улюблена Пшенична» виробництва ТОВ «ХЛВЗ» (код 31798944). Крім того, ніякого розрахункового документу йому не надавалось. Зазначену горілку гр. ОСОБА_5 було добровільно надано співробітникам податкової міліції.

В ході огляду зазначеної горілки встановлено, що вона розлита в пляшки прозорої класичної форми, ємністю 0,5 літри, обклеєні етикеткою з назвою «Улюблена Пшенична», зазначено вміст спирту 40%, місткість 0,5 дм 3 . Крім того, на етикетці вказана інформація про склад, умови зберігання та виробника, зокрема, ТОВ «ХЛВЗ», м. Харків, вул. Тарасівська, 6. Тел. (057) 757-53-03. Код підприємства 31798944. Ліцензія № 251. ДСТУ 4256:2003. Нижче надруковано товарний код 4820002015217. Пляшки містять марку акцизного податку, при цьому вони наклеєні не бережно поверх закупорюючої гвинтової кришки, є сумніви щодо їх відповідності встановленому зразку. Сама кришка також пом`ята і не рівна.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 634 від 09.08.2017 року «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв» встановлено мінімальну роздрібну ціну на горілку та лікеро-горілчані вироби у сумі 53,73 грн. за пляшку горілки міцністю 40% і місткістю 0,5 літри ((268,67х40х0,5)/100 = 53,73 грн.). Таким чином мінімальна ціна законно виготовленої пляшки 0,5 горілки повинна бути не менше 53,73 грн., не враховуючи інших витрат на її виробництво.

Крім того, відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 854 від 30.07.1996 року «Про затвердження правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями» суб`єкту господарювання, який здійснює роздрібну торгівлю алкогольними напоями, забороняється приймати для продажу та зберігати алкогольні напої від юридичних і фізичних осіб, які не мають ліцензії на право виробництва або право імпорту чи оптової торгівлі алкогольними напоями.

Згідно з Єдиним реєстром виробників, розміщеному на офіційному сайті ДФС України, ліцензія № 251 видана 10.05.2016 року ТОВ «Ялинка 12» і вона дійсна до 10.05.2021 року. Крім того, інформація про видачу ліцензії ТОВ «ХЛВЗ» взагалі відсутня. Отже, є підстави вважати, що горілка з назвою «Улюблена Пшенична» є незаконно виготовленою.

Відповідно до наданої оперативним підрозділом ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформації реалізація горілки «Улюблена Пшенична» виробництва ТОВ «ХЛВЗ» (код 31798944), м. Харків, вул. Тарасівська, 6, за ціною 27 грн. за одну пляшку об`ємом 0,5л. здійснюється з магазину «Оскар», що розташований за адресою: Дніпропетровська обл., смт. Васильківка, пров. Тихий, 1.

Отже, згідно наявних у матеріалах кримінального провадження доказів є підстави вважати, що документи, предмети та речі, що свідчать про реалізацію, зберігання та транспортування фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, документи щодо придбання та реалізації алкогольних напоїв невідповідної якості, чорнові записи, ємності з-під алкогольних товарів, грошові кошти, предмети й цінності здобуті злочинним шляхом, не обліковані товарно-матеріальні цінності, а також інші предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, що мають значення для кримінального провадження, знаходяться за адресою: Дніпропетровська обл., смт. Васильківка, пров. Тихий, 1.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на нерухоме майно, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Слідчий зазначив, що з урахуванням обставин, котрі містяться в матеріалах даного кримінального провадження, беручи до уваги те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою зберігання та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання незаконно виготовлених алкогольних напоїв, документів щодо придбання та реалізації незаконно виготовлених напоїв невідповідної якості, чорнових записів, ємностей з-під алкогольних товарів, грошових коштів, предметів і цінностей, здобутих в результаті протиправних дій, не облікованих товарно-матеріальних цінностей, а також інших предметів і документів, що свідчать про здійснення протиправних дій.

Вислухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017040040000017 від 08.12.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Слідчий суддя у розумінні вищезазначених норм КПК України в своїй ухвалі про проведення огляду повинен чітко зазначити, для відшукування яких саме речей або документів надається дозвіл на проведення обшуку, і, більш того, у розумінні ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя при розгляді клопотання повинен впевнитися, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинено зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_6 , можуть знаходитися: незаконно виготовлені алкогольні напої, документи щодо придбання та реалізації незаконно виготовлених напоїв невідповідної якості, чорнові записи, ємності з-під алкогольних товарів, грошові кошти, предмети і цінності, що здобуті в результаті протиправних дій, не обліковані товарно-матеріальні цінності, а також інші предмети і документи, що свідчать про здійснення протиправних дій.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання заступника начальника СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку житла задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпра підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, із залученням працівників оперативних підрозділів органів Національної поліції, визначених слідчим відповідним дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст. 40, 41 Кримінального процесуального кодексу України, та спеціалістів для надання безпосередньої технічної допомоги, дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання незаконно виготовлених алкогольних напоїв, документів щодо придбання та реалізації незаконно виготовлених напоїв невідповідної якості, чорнових записів, ємностей з-під алкогольних товарів, грошових коштів, предметів і цінностей здобутих в результаті протиправних дій, не облікованих товарно-матеріальних цінностей, а також інших предметів і документів, що свідчать про здійснення протиправних дій.

Строк дії ухвали 20 діб з дня її постановлення, тобто до 14 січня 2018 року включно.

Ухвала надає право на проникнення до приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення26.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу71284142
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/8332/17

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні