Ухвала
від 20.12.2017 по справі 640/15671/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/15671/17

У Х В А Л А

"20" грудня 2017 р. Київський районний суд м.Харкова в складі:

головуючого судді Бородіної Н.М.

за участю секретаря Давіденко Н.В.,

позивача - ОСОБА_1,

представника третьої особи - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання по цивільній справі за ОСОБА_1 до Українського ордена Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Державного агентства лісових ресурсів України та ОСОБА_3 академії наук України, 3-ті особи -Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради, Державна екологічна інспекція у Харківській області, Державна установа Харківський обласний лабораторний центр охорони здоров'я України про зобов'язання вчинити певні дії, -

встановив :

Позивач, ОСОБА_1, звернувся у суд з позовом до відповідача, Українського ордена Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Державного агентства лісових ресурсів України та ОСОБА_3 академії наук України, 3-ті особи -Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради, Державна екологічна інспекція у Харківській області, Державна установа Харківський обласний лабораторний центр охорони здоров'я України про зобов'язання демонтувати об'єкт будівництва за адресою: м.Харков, вул.Пушкінська, б.86 .

Ухвалою суду провадження відкрито, призначено до судового розгляду.

До суду від третьої особи - Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради, надійшло клопотання про зупинення провадження у даній справі до набрання законної сили судового рішення по справі №820/2900/17 за апеляційною скаргою Українського ордена Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Агентства лісових ресурсів України та ОСОБА_3 Наук України на постанову Харківського окружного адміністративного суду від 02.10.2017 по справі № 820/2900/17.

В обґрунтування заявленого клопотання зазначає, що Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради була проведена перевірка достовірності даних заявлених у декларації Українського ордена Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького про початок виконання будівельних робіт та декларації про готовність об'єкта до експлуатації, а саме топкової, розташованої за адресою : м.Харков, вул.Пушкінська, б.86 . За результатами перевірки винесений припис та скасовані реєстрації декларацій про початок будівельних робіт та про готовність об'єкта до експлуатації.

Український орден Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького з наведеними діями та рішеннями Інспекції не погодився та оскаржив їх до Харківського окружного адміністративного суду - справа № 820/2900/17.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду у справі № 820/2900/17 - в задоволені позовних вимог Українського ордену Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького , відмовлено, однак постанова на теперішній час не набула законної сили та оскаржується в апеляційному порядку.

Позивач проти зупинення провадження не заперечував.

Відповідно до ч.1 ст. 251 ЦПК України суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі: об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Враховуючи, що позивач у даній справі ввважає, що Український орден Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького реконструкцією топкової, розташованої за адресою : м.Харков, вул.Пушкінська, б.86, порушує його права, однак на теперішній час оскаржуються дії та рішення Інспекції стосовно скасування реєстрації декларацій про початок будівельних робіт та про готовність топкової до експлуатації, суд об'єктивно позбавлений можливості розглянути дану справу до набрання чинності судового рішення, що оскаржується в апеляційному суді, у адміністративній справа № 820/2900/17, тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 251, 260 ЦПК України, -

ухвалив:

Клопотання Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради - задовольнити.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Українського ордена Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Державного агентства лісових ресурсів України та ОСОБА_3 академії наук України, 3-ті особи -Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради, Державна екологічна інспекція у Харківській області, Державна установа Харківський обласний лабораторний центр охорони здоров'я України про зобов'язання вчинити певні дії - зупинити до набрання законної сили судового рішення у справі №820/2900/17 за адміністративним позовом Українського ордена Знак Пошани науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Державного агентства лісових ресурсів України та ОСОБА_3 академії наук України до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради, 3-я особа Державна архітектурно-будівельна інспекція України про визнання протиправними дій, скасування наказів, зобовязанння вчинити певні дії.

Зобов"язати Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю Департаменту територіального контролю Харківської міської ради повідомити суд про набрання судового рішення у адмінісративній справі №820/2900/17 законної сили.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Харківської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги.

Суддя Бородіна Н.М.

Дата ухвалення рішення20.12.2017
Оприлюднено28.12.2017
Номер документу71288762
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —640/15671/17

Рішення від 16.11.2018

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Рішення від 16.11.2018

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 17.10.2018

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 10.04.2018

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 20.12.2017

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 13.10.2017

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні