Ухвала
від 27.12.2017 по справі 572/1896/17
САРНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сарненський районний суд

Рівненської області


Справа № 572/1896/17

Провадження № 1-кс/572/627/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 грудня 2017 року

Сарненський районний суд Рівненської області

в складі: головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

за участю керівника Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання керівника Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області про надання тимчасового доступу до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

Органом досудового розслідування Сарненською місцевою прокуратурою Рівненської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42017181200000008 від 03.02.2017, за фактами розтрати або заволодіння чужим майном посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , підроблення офіційних документів службовими особами цієї ж міської ради та зловживання ними своїм службовим становищем при призначенні осіб на роботу за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. З ст. 191, ч.І ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 звернувся до Сарненського районного суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, що містить відомості, які можуть становити банківську таємницю в Публічному акціонерному товаристві « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

У відповідності до вимог ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема, відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Вимогами ст. 163 КПК України визначені виключні підстави для надання тимчасового доступу до охоронюваної законом таємниці - можливість використання як доказів відомостей, що містяться в таких речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ст. 60 Закону "Про банки та банківську діяльність" банківська таємниця це інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку. Банківською таємницею, зокрема, є: 1) відомості про банківські рахунки клієнтів, у тому числі кореспондентські рахунки банків у Національному банку України; 2) операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди; 3) фінансово-економічний стан клієнтів; 4) системи охорони банку та клієнтів; 5) інформація про організаційно-правову структуру юридичної особи - клієнта, її керівників, напрями діяльності; 6) відомості стосовно комерційної діяльності клієнтів чи комерційної таємниці, будь-якого проекту, винаходів, зразків продукції та інша комерційна інформація; 7) інформація щодо звітності по окремому банку, за винятком тієї, що підлягає опублікуванню; 8) коди, що використовуються банками для захисту інформації.

Враховуючи те, що керівник прокуратури у своєму клопотанні довів наявність достатніх підстав, визначених ч. 5, 6 ст. 163 КПК України, в т. ч. для документів, які містять охоронювану законом таємницю щодо відомостей, які можуть становити банківську таємницю, в частині можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, слід надати можливість тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів.

Також вбачаються достатні підстави вважати, що вилучення таких документів необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів, в зв`язку з чим і в цій частині клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Зобов`язати публічне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») ЄДРПОУ НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 - надати тимчасовий доступ до документів, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні юридичної особи - Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») ЄДРПОУ НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , які стосуються відкриття та функціонування рахунків № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 відкритих приватним підприємством " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄРДПОУ НОМЕР_7 ) в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », тобто інформації, яка стала відома банку в процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним, в тому числі:

- юридичної справи, установчих та реєстраційних документів приватного підприємства " ОСОБА_4 " (ЄРДПОУ НОМЕР_7 ), заяви на відкриття (закриття) рахунків в національній та іноземній валютах, заяв та інших документів на видачу пластикових карт, карток із зразками підписів і відбитками печаток, договорів на обслуговування, довіреностей на право керування рахунками і розпорядження грошовими коштами, що знаходяться на них;

- довідки-інформації про рух грошових коштів на рахунках № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 на паперовому носії та в електронному вигляді, із зазначенням повних даних про контрагентів і призначення платежів, з моменту відкриття вказаних рахунків по теперішній час;

- первинних банківських документів (грошових чеків, платіжних доручень, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін.), що обґрунтовують перерахування та отримання грошових коштів по рахункам № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 за аналогічний період.

2. Надати можливість вилучити оригінали вказаних документів в повному обсязі.

3. Здійснення тимчасового доступу прошу дозволити керівнику Сарненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та за їх дорученням оперативним працівникам міжрайонного відділу № 2 УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ НП України.

В підтвердження наданої інформації зобов`язати публічне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), надати відповідні документи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали до 27 січня 2018 року.

У відповідності до вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя: підпис з оригіналом згідно

Слідчий суддя Сарненського районного суду

Рівненської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу71315317
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів

Судовий реєстр по справі —572/1896/17

Ухвала від 31.03.2018

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 29.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Гладкий С. В.

Ухвала від 29.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Гладкий С. В.

Ухвала від 31.03.2018

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 26.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Шпинта М. Д.

Ухвала від 26.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Шпинта М. Д.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Слободянюк Б. К.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні