Рішення
від 18.12.2017 по справі 408/3121/17-ц
БІЛОВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 408/3121/17

Провадження № 2/408/991/17

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 грудня 2017 року Біловодський районний суд Луганської області,

в складі:головуючого- судді: Кускової Т.В.

при секретарі: Сіпаковій Л.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Біловодська, Луганської області цивільну справу за позовом першого заступника керівника Луганської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_1 в інтересах держави в особі Державного підприємства Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство до ОСОБА_2 про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням,-

В С Т А Н О В И В :

Перший заступник керівника Луганської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_1 звернувся до суду з цим позовом в інтересах держави в особі державного підприємства Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство до відповідача, в якому просить стягнути на користь позивача 13521,24 грн. - шкоду, заподіяну ОСОБА_2 при вчиненні злочину, передбаченого ст. 246 КК України, що виразився у незаконній порубці трьох дерев породи Вільха у районі бази відпочинку Бора-Бора на відстані приблизно 500 метрів, кв. 85 виділ 4, яка належить ДП Станично- Луганському ДЛМГ , Станично-Луганського району Луганської області.

У судовому засіданні прокурор позов підтримав наполягав на його задоволенні.

Представник позивача у судовому засіданні позов підтримав, просив його задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явилася, звернувся до суду з заявою в якій просить розглядати справу за її відсутності, позовні вимоги визнала.

Заслухавши прокурора, представник позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає позов таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини сьомої статті 128 Кримінального процесуального кодексу України особа, яка не пред'явила цивільного позову в кримінальному провадженні, а також особа, цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред'явити його в порядку цивільного судочинства.

Згідно статті 107 Лісового кодексу України підприємства, установи, організації і громадяни зобов'язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України.

Частиною першою статті 1166 Цивільного кодексу України передбачено, що майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Відповідно до ч. 6 ст. 82 ЦПК України , вирок суду в кримінальному провадженні, ухвала про закриття кримінального провадження і звільнення особи від кримінальної відповідальності або постанова суду у справі про адміністративне правопорушення, які набрали законної сили, є обов'язковими для суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, стосовно якої ухвалений вирок, ухвала або постанова суду, лише в питанні, чи мали місце ці дії (бездіяльність) та чи вчинені вони цією особою.

Із вироку Біловодського районного суду Луганської області від 11 січня 2017 року вбачається, що відповідач була визнана винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.246 КК України, а саме у незаконній порубці трьох дерев породи Вільха у районі бази відпочинку Бора-Бора на відстані приблизно 500 метрів, кв. 85 виділ 4, яка належить ДП Станично-Луганському ДЛМГ , Станично-Луганського району Луганської області

Своїми незаконними діями відповідач ОСОБА_2 спричинила шкоду державі в особі позивача на суму 13521 грн. 24 коп., розмір якої вбачається з довідки про суму шкоди, виданої Державним підприємством Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство .

Наведене переконало суд в доведеності позову, тому з відповідача необхідно стягнути завдану ним шкоду.

Також, з відповідача ОСОБА_2, відповідно до ст. 141 ЦПК України , необхідно стягнути на користь держави судовий збір в сумі 640 грн. 00 коп.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22 , 23 , 1166 , 1167 , 1188 , 1194 ЦК України ст.ст. 12 , 18 , 141 , 265 , 280-282 ЦПК України , суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрованої ІНФОРМАЦІЯ_3, мешканки ІНФОРМАЦІЯ_4, на користь держави в особі Державного підприємства Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство (вул. 5-та Лінія,27, смт. Станиця Луганська, Станично-Луганський район, Луганська область, ЄДРПОУ 00993633) розмір збитків, заподіяних внаслідок, незаконної порубки трьох сиро ростучих дерев породи Вільха у сумі 13521,24 гри. (Тринадцять тисяч п'ятсот двадцять одну гривню двадцять чотири копійки).

Стягунути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, на користь держави судовий збір в сумі 640 грн.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Луганської області через Біловодський районний суд Луганської області протягом 30 днів з дня проголошення рішення, а в разі, якщо особа, яка брала участь у справі, не була присутня під час проголошення рішення, - з дня отримання копії рішення.

Головуючий-суддя: Кускова Т.В.

Дата ухвалення рішення18.12.2017
Оприлюднено29.12.2017
Номер документу71338735
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням

Судовий реєстр по справі —408/3121/17-ц

Рішення від 18.12.2017

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Кускова Т. В.

Рішення від 18.12.2017

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Кускова Т. В.

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Кускова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні