Ухвала
від 20.10.2017 по справі 201/15607/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/15607/17

провадження № 1-кс/201/9950/2017

УХВАЛА

20 жовтня 2017 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

У складі:

Головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

З секретарем ОСОБА_2 ,

За участю:

Прокурора ОСОБА_3 ,

Розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в місті Дніпрі клопотання слідчого Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погодженого прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 2 Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про арешт майна за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040650003372 від 03.10.2017року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

20 жовтня 2017 року до суду надійшло клопотання слідчого Соборного ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погодженого прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 2 Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про арешт майна за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040650003372 від 03.10.2017року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, в якому слідчий просить накласти арешт та заборонити розпоряджатися, приховувати, пошкоджувати, псувати, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна, відчуження, зміни реєстрації, переоформлення, зміни власника та користувача, переобладнання, розбирання та іншому спотворенню - автомобіль марки Nissan Leaf, (VIN: НОМЕР_1 ) блакитного кольору, 2014 року випуску, з державним номером НОМЕР_2 з подальшим зберіганням на спеціальному майданчику для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів Дніпровської філії Державного підприємства міністерства внутрішніх справ України «Інформ-Ресурси».

Досудовим розслідуванням встановлено, що в провадженні СВ Соборного ВП ДВП ГУНП України в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12017040650003372 від 03.10.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

Встановлено, що відповідно показам потерпілого ОСОБА_5 та свідка ОСОБА_6 , в лютому 2016 року ОСОБА_5 разом з ОСОБА_6 за допомогою послуг ОСОБА_7 придбали, доставили та розмитнили з США автомобіль AUDI A4. Все розмитнення та оформлення автомобіля відбувалося через підприємство ТОВ «Авангард Авто» (код 36032325) директором якого являється гр. ОСОБА_8 , яка є дружина ОСОБА_7 .

Після чого, в лютому 2016 року ОСОБА_5 разом з ОСОБА_6 за допомогою послуг ОСОБА_7 придбали ще один автомобіль, при цьому ОСОБА_7 пояснив, що розмитнює автомобілі за низькими цінами, також він розбирає автомобілі у себе в майстерні, яка розташована за адресою: м. Харків, вул. Салтикова Щедріна 44. У вказаній майстерні ОСОБА_5 разом з ОСОБА_6 виявлено кілька десятків розібраних авто.

Після чого, ОСОБА_7 запевнивши ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , що він є власником ТОВ «Авангард Авто» (код 36032325) уклав з ОСОБА_5 усний договір про те, що він для ОСОБА_5 зобов`язується придбати на аукціоні в США пошкоджені автомобілі Nissan Leaf 2 авто та Ford Focus - 1 авто, здійснити їх повне розмитнення та передати ОСОБА_5 їх у власність.

В квітні-червні 2016 року. ОСОБА_7 отримав декількома частинами від ОСОБА_5 грошові кошти на придбання даних автомобілів в загальному розмірі 45 тис. доларів США, передача вказаних коштів кожен раз відбувалася в присутності ОСОБА_6 . Через деякий час ОСОБА_7 придбав на аукціоні в США пошкоджені автомобілі Nissan Leaf 1 авто (VIN: НОМЕР_1 ) блакитного кольору, 2014 року випуску та 1 авто Nissan Leaf (VIN: НОМЕР_3 ) червоного кольору, 2015 року випуску оформивши вказані автомобілі на ТОВ «Авангард Авто» (код 36032325).

Після чого, ОСОБА_5 разом з ОСОБА_6 відремонтували вказані автомобілі, а ОСОБА_7 під приводом завершення процедури розмитнення для проходження сертифікації забрав у них вказані автомобілі. Після чого ОСОБА_7 перестав відповідати на телефонні дзвінки ОСОБА_5 та ОСОБА_6 не повертаючи при цьому вказані автомобілі. Як повідомили ОСОБА_5 разом з ОСОБА_6 станом на теперішній час автомобіль Nissan Leaf (VIN: НОМЕР_3 ) червоного кольору, 2015 року випуску перебуває на балансі підприємства директором якого являється його дружина гр. ОСОБА_8 - ТОВ «Авангард Авто» (код 36032325) та на даний час автомобіль перебуває у місті Харкові, з державним номером НОМЕР_4 .

Також станом на теперішній час автомобіль Nissan Leaf авто (VIN: НОМЕР_1 ) блакитного кольору, 2014 року випуску ОСОБА_7 продав жінці з міста Харкова та на даний час автомобіль перебуває у місті Харкові, з державним номером НОМЕР_2 .

Крім того, станом на теперішній час автомобіль Ford Focus 2015 р.в. чорного кольору (VIN: НОМЕР_5 ) ОСОБА_7 продав чоловіку з м. Суми, та на даний час автомобіль перебуває у місті Суми, з державним номером НОМЕР_6 .

Також відповідно, наданої інформації з Управління патрульної поліції м. Дніпро Департаменту патрульної поліції та Регіонального сервісного центру в Дніпропетровській області, автомобілі Nissan Leaf, (VIN: НОМЕР_1 ) та Nissan Leaf, НОМЕР_4 , (VIN: НОМЕР_3 ) зареєстровані в Харківській області, а автомобіль Ford Focus, НОМЕР_6 , - (VIN: НОМЕР_5 ) зареєстрований в Сумській області.

При цьому ОСОБА_7 всупереч домовленостям не повертає отримані гроші та вказані автомобілі, що відповідає ознакам кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

Таким чином, з метою виконання завдань кримінального провадження, присічення та попередження неправомірних дій, арешт даного майна буде забезпеченням запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна, розпоряджання, відчуження, зміни реєстрації, переоформлення, зміни власника та користувача, переобладнання, розбирання та іншому спотворенню, що може призвести до подальшій шкоді потерпілому ОСОБА_5 та ввести в оману слідство, що може перешкодити встановленню об`єктивної істини в кримінальному провадженні № 12017040650003372 та може сприяти вчиненню нових злочинів, в тому числі, переоформленням права власності на вищевказане майно.

Враховуючи викладене, вважаю за необхідне накласти арешт шляхом заборони до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна, розпоряджання, відчуження, зміни реєстрації, переоформлення, зміни власника та користувача, переобладнання, розбирання та іншому спотворенню наступних автомобілів Nissan Leaf, НОМЕР_2 , (VIN: НОМЕР_1 );

Nissan Leaf, НОМЕР_4 , (VIN: НОМЕР_3 ); Ford Focus, НОМЕР_6 , - (VIN: НОМЕР_5 ).

Так, відповідно Інформаційній довідці з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 99939580 від 10.10.2017 нерухоме майно, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 зареєстроване за ОСОБА_9 , який є батьком ОСОБА_7 .

Крім того, відповідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, яка перебуває на сайті Міністерства юстиції України у вільному доступі, ОСОБА_10 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 є засновником ТОВ «"ЕКАУНТ ГРУП» (код 40366481).

Крім того, відповідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, яка перебуває на сайті Міністерства юстиції України у вільному доступі, виписки Державної реєстраційної служби відносно ТОВ «Авангард Авто» (код 36032325); свідоцтва про державну реєстрацію ТОВ «Авангард Авто» (код 36032325) за № НОМЕР_7 ; свідоцтва ТОВ «Авангард Авто» (код 36032325), про реєстрацію платника податку на додану вартість. ОСОБА_11 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 є засновником ТОВ «Авангард Авто» (код 36032325).

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, заслухавши думку прокурора, суд приходить до наступних висновків.

Згідно до вимог ч. 1 ст. 107 КПК України судовий процес технічними засобами не фіксувався.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

На підставі ч. 2 ст. 172 КПК України клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

Тому з метою не допущення відчуження зазначеного в клопотанні майна на третіх осіб, а також встановлення повних обставин скоєння злочину та осіб, які причетні до його вчинення, на думку суду існують підстави, для накладення арешту на зазначене в клопотання майно так як іншому випадку дане майно може бути відчужене, знищене чи пошкоджене особами, які його використовують.

Виходячи з вищевикладеного, суд дійшов висновку, що клопотання про арешт майна підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 107, 168-169, 170-173 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити

Накласти арешт та заборонити розпоряджатися, приховувати, пошкоджувати, псувати, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна, відчуження, зміни реєстрації, переоформлення, зміни власника та користувача, переобладнання, розбирання та іншому спотворенню - автомобіль марки Nissan Leaf, (VIN: НОМЕР_1 ) блакитного кольору, 2014 року випуску, з державним номером НОМЕР_2 з подальшим зберіганням на спеціальному майданчику для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів Дніпровської філії Державного підприємства міністерства внутрішніх справ України «Інформ-Ресурси».

Накласти арешт та заборонити розпоряджатися, приховувати, пошкоджувати, псувати, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна, відчуження, зміни реєстрації, переоформлення, зміни власника та користувача, переобладнання, розбирання та іншому спотворенню - автомобіль марки Nissan Leaf (VIN: НОМЕР_3 ) червоного кольору, 2015 року випуску з державним номером НОМЕР_4 з подальшим зберіганням на спеціальному майданчику для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів Дніпровської філії Державного підприємства міністерства внутрішніх справ України «Інформ-Ресурси».

Накласти арешт та заборонити розпоряджатися, приховувати, пошкоджувати, псувати, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна, відчуження, зміни реєстрації, переоформлення, зміни власника та користувача, переобладнання, розбирання та іншому спотворенню - автомобіль марки Ford Focus 2015 р.в. чорного кольору (VIN: НОМЕР_5 ), з державним номером НОМЕР_6 з подальшим зберіганням на спеціальному майданчику для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів Дніпровської філії Державного підприємства міністерства внутрішніх справ України «Інформ-Ресурси».

Строк оскарження ухвали п`ять днів з моменту її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.10.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу71379362
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040650003372 від 03.10.2017року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —201/15607/17

Ухвала від 20.10.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні