Ухвала
від 21.12.2017 по справі 308/12919/17
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/12919/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 грудня 2017 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Ужгородського ВП ГУ НП в Закарпатській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

ВСТАНОВИВ:

17.03.2017 до слідчого відділу Ужгородського ВП надійшла заява ОСОБА_4 про те, що 13.03.2008р., після ліквідації колишній керівник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 вчинила привласнення та крадіжку майна, яке мало бути спрямоване на задоволення вимог Держави і шляхом підробки документів, а саме Договору купівлі - продажу від 13.03.2008р. №Б/69-07/32, передавального розпорядження від 13.03.2008 р. самовільно продала акції товариства ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » компанії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Всі підроблені документи ОСОБА_5 скріпила печаткою «для операцій» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » якою заволоділа використовуючи службове становище колишнього керівника товариства.

17.03.2017 СВ Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017070030000757 від 17.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. І ст. 190 КК України та розпочато досудове розслідування.

З метою збереження документів, що містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, підтвердження чи спростування факту неправомірного укладення договору купівлі продажу цінних паперів, шляхом надання належної правової оцінки діям сторін договору, проведення почеркознавчої та технічної експертизи документів та враховуючи те, що іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, окрім як тимчасовим доступом до речей і документів в ході чого слідчий вважає за необхідне вилучити документи, а саме: договір купівлі-продажу цінних паперів № Б/69- 07/32 від 13.03.2008 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », всі інші документи, які були поданні під час укладення вказаного договору у відповідності до положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, затвердженого рішенням державної комісії з цінних паперів та фондового ринку №1000 від 17.10.2006 (передавального розпорядження, складеного від імені зареєстрованої особи; сертифіката цінних паперів власника, який передає цінні папери; оригіналу або нотаріально засвідченої копії цивільно правового договору, яка підтверджує перехід права власності на цінні папери; оригінали або копії документів, засвідчені в порядку, визначеному законодавством, які підтверджують правомірність участі та повноваження третіх осіб щодо внесення відповідних змін до системи реєстру від імені зареєстрованої особи; довідки, що містить інформацію про реєстратора, який здійснює ведення реєстру власників іменних цінних паперів цієї юридичної особи), анкети зареєстрованих осіб (уповноважених осіб) під час укладення вищевказаного договору; документів на підставі яких діяли учасники вказаного договору (довіреність, статут чи інші документи), передавальне розпорядження від 13.08.2008 по операції №280 від 24.04.2008; додаткова угода №4 від 10.03.2008 до договору комісії №Б/69-07 від 31.05.2007; договір комісії №Б/69-07 від 31.05.2007, які перебувають у володінні публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а тому слідчий просить задовольнити зазначене клопотання.

Слідчий у судове засідання не з`явився, проте подав до суду адресу про можливість розгляду клопотання без його участі.

Особа, у володінні якої знаходиться майно, до якого планується отримати тимчасовий доступ була повідомлена належним чином про час і місце розгляду клопотання, проте у судове засідання не прибула, причини неприбуття суду не повідомила.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема: відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Як зазначено у ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Як зазначено у п. 7 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні між іншим зазначаються: обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 245 КПК України у разі необхідності отримання зразків для проведення експертизи вони відбираються стороною кримінального провадження, яка звернулася за проведенням експертизи або за клопотанням якої експертиза призначена слідчим суддею.

Постанова про призначення почеркознавчої експертизи була винесена слідчим 18.12.2017 року.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи наведене, оскільки відповідно до ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що ці документи та речі можуть перебувати у володінні зазначеної у клопотанні юридичної особи, самі по собі та у сукупності з іншими документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, тому суд вважає за необхідне задовольнити зазначене клопотання.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.159,160, 162, ч. 2 ст.163, ст.164 - 166,369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому СВ Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення та інформації, яка становить банківську таємницю, що перебувають у володінні публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 (або у інших відділеннях даного банку) а саме:

- договір купівлі-продажу цінних паперів № Б/69-07/32 від 13.03.2008 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », всі інші документи, які були поданні під час укладення вказаного договору у відповідності до положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, затвердженого рішенням державної комісії з цінних паперів та фондового ринку №1000 від 17.10.2006 (передавального розпорядження, складеного від імені зареєстрованої особи; сертифіката цінних паперів власника, який передає цінні папери; оригіналу або нотаріально засвідченої копії цивільно - правового дого вору, яка підтверджує перехід права власності на цінні папери; оригінали або копії документів, засвідчені в порядку, визначеному законодавством, які підтверджують правомірність участі та повноваження третіх осіб щодо внесення відповідних змін до системи реєстру від імені зареєстрованої особи; довідки, що містить інформацію про реєстратора, який здійснює ведення реєстру власників іменних

цінних паперів цієї юридичної особи), анкети зареєстрованих осіб (уповноважених осіб) під час укладення вищевказаного договору; документів на підставі яких діяли учасники вказаного договору (довіреність, статут чи інші документи, документ, що посвідчує особу), передавальне розпорядження від 13.08.2008 по операції № 280 від 24.04.2008; додаткова угода № 4 від 10.03.2008 до договору комісії №Б/69-07 від 31.05.2007; договір комісії №Б/69-07 від 31.05.2007;

- Інформації у формі довідки, засвідченої печаткою публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 », про реєстратора, тобто уповноважену особу на здійснення діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 та реєстратора, інших уповноважених осіб публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 », які брали участь (були присутні, посвідчували) під час укладення договір купівлі-продажу цінних паперів № Б/69-07/32 від 13.03.2008 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення21.12.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу71389772
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —308/12919/17

Ухвала від 21.12.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дергачова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні