Ухвала
від 30.09.2014 по справі 295/15111/14-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/15111/14-к

1-кс/295/5930/14

УХВАЛА

Іменем України

30.09.2014 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

начальника відділу кримінальних розслідувань Слідчого Управління фінансових розслідувань Головного Управління Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, винесене старшим слідчим ВКР СУФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_4 , в кримінальному провадженні №32014060000000085 та погоджене старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_5 , -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням, посилаючись на те, що слідчим управлінням ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №32014060000000085 за фактом завищення валових витрат та безпідставного формування податкового кредиту, внаслідок чого службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ухилилися від сплати податків на загальну суму понад 2,9 млн. грн., що є ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Підставою для внесення відомостей до ЄРДР став акт перевірки №4743/06-25-22-01/32828660 «Про результати планової виїзної документальної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.2012 по 31.12.2013р., валютного та іншого законодавства та з питань дотримання вимог законодавства по єдиному соціальному внеску за період з 01.07.2012 по 31.12.2013р.» та встановлено, що працівниками ІНФОРМАЦІЯ_2 виявлено порушення Податкового кодексу України в результаті чого встановлено заниження податку на прибуток та безпідставного формування податкового кредиту всього в сумі понад 2,9 млн. грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 завищили валові витрати та безпідставно сформували податковий кредит шляхом відображення протягом 2012-2013 років в бухгалтерському та податковому обліках проведення операцій з такими підприємствами: ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДР НОМЕР_2 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДР НОМЕР_3 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДР НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДР НОМЕР_5 ), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податків в значних розмірах на загальну суму понад 2,9 млн. грн.

Окрім цього встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДР НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДР НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДР НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДР НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДР НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДР НОМЕР_11 ) формують податковий кредит ПП « ОСОБА_6 ».

Відповідно до даних з АІС «Податковий блок», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДР НОМЕР_8 ) має банківські рахунки №№ НОМЕР_12 (українська гривня), НОМЕР_13 (українська гривня), які відкриті у філії « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 ».

У філії « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код МФО НОМЕР_14 ) зберігаються документи щодо руху грошових коштів з переліком контрагентів та призначенням платежів, а також документів, що свідчать про їх відкриття та обслуговування.

Окрім цього, дані відомості являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні,щодо перерахування коштів з рахунку, періодів та сум перерахованих коштів, призначення платежів. А тому довести дані обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів, іншим способом не передбачається можливим.

У клопотанні слідчий зазначає, що дані документи перебувають у володінні та зберігаються лише в банківській установі філії « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », де відкрито та обслуговуються рахунки клієнта, та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо осіб, які відкривали рахунок, які мають право першого та другого підписів в документах, відомості з комп`ютерної системи банку про рух грошових коштів за вищевказаним рахунком з переліком контрагентів та призначенням платежів, зняття готівкових коштів з рахунку, встановлення клієнт-банку, тобто містять відомості, що впливають на визначення розміру завданих державному бюджету збитків у вигляді несплати податків та кваліфікацію дій службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та містять відомості щодо підтвердження або спростування факту придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » товарів (робіт, послуг), тобто мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню та являються джерелом доказів, а тому виклик в судове засідання службових осіб філії « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », призведе до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів, у зв`язку з чим існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.1,2,3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків, а також мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та являються джерелом доказів.

Керуючись ст.ст.132, 159, 160, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задоволити.

Надати старшому слідчому ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_4 та особам, які будуть діяти за дорученням слідчого, тимчасовий доступ до речей і документів та розпорядження про їх вилучення (виїмку) у філії « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 »:

-Відомості про рух грошових коштів, відображених на паперовому та електронному носіях, по рахункам №№ НОМЕР_12 (українська гривня), НОМЕР_13 (українська гривня) відкритих у філії « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДР НОМЕР_8 ), у прибутковій і видатковій частині, із вказівкою дати, повною розшифровкою контрагентів і призначення платежів за період з 01.01.2012 по 01.09.2014 року.

-Документи, що стосуються відкриття та обслуговування рахунків №№ НОМЕР_12 (українська гривня), НОМЕР_13 (українська гривня) у філії « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », а саме:

-Обліково-реєстраційні справи, в тому числі статуту(установчого договору);

-Документи, що засвідчують видачу та отримання чекових книжок із зазначенням серійного номеру;

-Заява клієнта про встановлення системи «клієнт-банк»;

-Договори на обслуговування системи «клієнт-банк»;

-Акт про введення системи «клієнт-банк в експлуатацію»;

-Документі, що засвідчують генерацію та повторну генерацію електронного ключа та електронних підписів ключа.

-Платіжні доручення на перерахування грошових коштів по рахунках філії « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » в період з 01.01.2012 по 01.09.2014 року;

-Протоколи системи «Банк-клієнт» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта.

Встановити строк дії ухвали до 30.10.2014 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.09.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —295/15111/14-к

Ухвала від 30.09.2014

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Комісарчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні