Ухвала
від 29.11.2017 по справі 369/13240/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/13240/17

Провадження № 1-кс/369/3702/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.11.2017року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 про передачу речових доказів на реалізацію у кримінальному провадженні № 32017110200000036 від 07.07.2017 року, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся прокурор Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 з клопотанням про передачу речових доказів на реалізацію у кримінальному провадженні № 32017110200000036 від 07.07.2017 року.

Своє клопотання прокурор мотивує тим, що невстановлені особи у період травня 2017 року створили ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» (код ЄДРПОУ 41344584), з метою прикриття незаконної діяльності.

Так, відповідно до матеріалів ОУ Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, які стали підставою до внесення відомостей до ЄРДР, а саме у ході аналізу діяльності ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» встановлено, що 29.05.2017 та 08.06.2017 даним підприємством здійснювались експортні операції товарів до Латвії, а саме: «Мальча декоративна, що являє собою виріб з соснової кори, в гранулах неправильної кубічної (геометричної) форми». При цьому постачальників ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» не встановлено, податкова звітність вказаним підприємством не подавалась, податкові накладні, що підтверджують придбання ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» вказаної продукції в Єдиному реєстрі податкових накладних не зареєстровані. За податковою адресою місцезнаходження підприємства не встановлено.

Встановлено, що директором та засновником ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» являється ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Будучи допитаним в якості свідка ОСОБА_4 дав покази відповідно до яких слідує, що останньому не відомо, що він являється директором та засновником ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс», яким чином було зареєстровано дане підприємство на його ім`я йому також не відомо. Будь-яких реєстраційних документів та документів фінансово-господарської діяльності даного підприємства він не підписував та не причетний до здійснення будь-якої діяльності підприємства. До зовнішньо-економічної діяльності ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» ніякого відношення не має, міжнародних угод не укладав, експортом товарів за кордон не займався. Товари, що експортуються ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» йому не належать.

В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» здійснює експортні операції мульчи декоративної, яка являє собою вироби з соснової кори в гранулах неправильної кубічної (геометричної) форми, необроблені, різних фракцій, при цьому фактично діяльність здійснюється не офіційним керівником ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» ОСОБА_4 , а невстановленими досудовим розслідуванням особами. ?

Також під час досудового розслідування кримінального провадження - встановлено, що для митного оформлення на територію митного посту «Рава- Руська» Львівської митниці ДФС від імені ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» надійшов транспортний засіб з причепом (державні номерні знаки НОМЕР_1 / НОМЕР_2 ), з експортним товаром, призначеним для реалізації підприємству нерезиденту SIA «OPREMA» Латвія, згідно договору №1 від 26/05/2017 року.

10.07.2017 року на території митного посту «Рава-Руська», за добровільною згодою водія ОСОБА_5 , проведено огляд вантажу, що перевозився транспортним засобом з причепом (державні номерні знаки НОМЕР_1 / НОМЕР_2 ). Відповідно до наданих водієм документів (у т.ч. вантажно- митна декларація), даний транспортний засіб з причепом перевозить за межі території України (експорт) товар: «Мульча декоративна, що являє собою вироб з соснової кори в гранулах неправильної кубічної (геометричної) форми, необроблені, різних фракцій»», вантажовідпрвником якого являється ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс», вантажоотримувачем SIA «OPREMA» Латвія.

Оглянуті та вилучені поліетиленові мішки з корою деревини коричневого кольору у загальній кількості 2653 шт., визнано у кримінальному проваджені речовими доказами, оскільки вони зберегли сліди кримінального правопорушення та містять інші відомості, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також є предметами набутими кримінально протиправним шляхом.

11.07.2017 року слідчим суддею Києво-Святошинського районного суду Київської області винесено ухвалу про накладення арешту на товарно-матеріальні цінності, що належать ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс», а саме: на поліетиленові мішки з корою деревини коричневого кольору «Мульча декоративна, що являє собою виріб з соснової кори в гранулах неправильної кубічної (геометричної) форми, необроблені, різних фракцій» у загальній кількості 2653 одиниці.

В рамках кримінального провадження призначено та проведено комплексну судово-товарознавчу експертизу та судово-біологічну експертизу за №14845/17- 53/14846/17-34 від 03.11.2017 року, якою встановлено, що в поліпропіленових мішки з корою деревини коричневого кольору «Мульча декоративна, що являє собою виріб з соснової кори в гранулах неправильної кубічної (геометричної) форми, необроблені, різних фракцій» знаходяться сосна звичайна та встановлено середню ринкову вартість у мішку з дрібною фракцією - 30,00 грн. за упаковку (мішок) та у мішку з крупною фракцією - 40,00 грн. за упаковку (мішок).

Вказаний товар, передано на відповідальне зберігання на територію ТОВ «ЮС ВГЧІ» (код ЄДРПОУ 36792214), за адресою: м. Київ, вул. Проектна, буд. 3.

Також, в ході досудового розслідування встановлено, що між Головним управлінням ДФС у Київській області та ТОВ «ЮС ВІЧІ» укладено договір №24 від 24.11.2017 року на реалізацію майна, що переходить у власність держави.

Прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими прокурор обґрунтовує доводи, клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Слідчим суддею встановлено, що невстановлені особи у період травня 2017 року створили ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» (код ЄДРПОУ 41344584), з метою прикриття незаконної діяльності.

Так, відповідно до матеріалів ОУ Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, які стали підставою до внесення відомостей до ЄРДР, а саме у ході аналізу діяльності ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» встановлено, що 29.05.2017 та 08.06.2017 даним підприємством здійснювались експортні операції товарів до Латвії, а саме: «Мальча декоративна, що являє собою виріб з соснової кори, в гранулах неправильної кубічної (геометричної) форми». При цьому постачальників ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» не встановлено, податкова звітність вказаним підприємством не подавалась, податкові накладні, що підтверджують придбання ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» вказаної продукції в Єдиному реєстрі податкових накладних не зареєстровані. За податковою адресою місцезнаходження підприємства не встановлено.

Згідно з ч. 6 ст. 100 Кримінального процесуального кодексу України речові докази, що не містять слідів кримінального правопорушення, у вигляді предметів, великих партій товарів, зберігання яких через громіздкість або з інших причин неможливо без зайвих труднощів або витрати по забезпеченню спеціальних умов зберігання яких співмірні з їх вартістю, а також речові докази у вигляді товарів або продукції, що піддаються швидкому псуванню, передаються за письмовою згодою власника, а в разі її відсутності - за рішенням слідчого судді, суду для реалізації, якщо це можливо без шкоди для кримінального провадження.

Згідно ч.7 ст. 100 КПК України: «У випадках, передбачених пунктами 2-4 частини шостої цієї статті, слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається з відповідним клопотанням до слідчого судді місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, або до суду під час судового провадження, яке розглядається згідно зі статтями 171-173 цього Кодексу»;

Згідно ч.8 ст.100 КПК України: «Реалізація, технологічна переробка або знищення речових доказів у випадках, передбачених цією статтею, здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України».

Відповідно до п. 28 Порядку зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов`язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19.11.2012 № 1104, речові докази, що не містять слідів кримінального правопорушення, які через громіздкість або з інших причин, визначених у Кримінальному процесуальному кодексі України, не можуть зберігатися без зайвих труднощів в обладнаних приміщеннях або в інших місцях зберігання, визначених у пунктах 17-26 цього Порядку, передаються (крім випадків, коли такі речові докази повернуто власникові або передано йому на відповідальне зберігання) за письмовою згодою власника, а в разі її відсутності - за рішенням слідчого судді, суду торговельному підприємству для реалізації, якщо це можливо без шкоди для кримінального провадження.

Обставини, на які посилаються прокурор в поданому клопотанні досліджені у судовому засіданні, ними повністю доведені, тому приймаючи до уваги те, що арештований товар не має слідів кримінального правопорушення та є великою партією, не є доцільним його зберігання у зв`язку з тим, що понесе за собою труднощі та додаткові витрати з Державного бюджету України, а також в рамках кримінального провадження встановити фактичного власника товару не вдалося, у зв`язку з тим, що директор, головний бухгалтер та засновник ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» О.М. до зовнішньо-економічної діяльності ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» ніякого відношення не має, міжнародних угод не укладав, експортом товарів за кордон не займався та товари, що експортуються ТОВ «Трей Інвест Компані Плюс» йому не належать, тому виникла необхідність передати арештований товар на реалізацію, що не спричинить шкоди для кримінального провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 98, 100 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на реалізацію на поліетиленових мішків з корою деревини коричневого кольору «Мульча декоративна, що являє собою вироб з соснової кори в гранулах неправильної кубічної (геометричної) форми, необроблені, різних фракцій»» у загальній кількості 2653 одиниці,спеціалізованим підприємством ТОВ «ЮС ВІЧІ» (код ЄДРПОУ 36792214), яке внесено до Єдиного реєстру суб`єктів господарювання, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави у 2017 роцу порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, за ціною не меншою, яка зазначена в висновку експертів за №14845/17-53/14846/17-34 від 03.11.2017 року.

Дохід від реалізації вказаної мульчи декоративної спрямувати у власність Держави, шляхом направлення отриманих коштів до місцевого бюджету за реквізитами управління Державної казначейської служби України у Києво - Святошинському районі Київської області: отримувач: УДКСУ у Києво-Святошинському районі Київської області 22012900, код одержувача (ЄДРПОУ): 38010937, банк одержувач (ГУДКСУ): ГУДКСУ у Київській області, код банку (МФО ГУДКСУ): 821018. Номер рахунку: 31413540700358, ДКК: 31010200.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.11.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу71413549
СудочинствоКримінальне
Сутьпередачу речових доказів на реалізацію у кримінальному провадженні № 32017110200000036 від 07.07.2017 року

Судовий реєстр по справі —369/13240/17

Ухвала від 29.11.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні