Ухвала
від 04.01.2018 по справі 133/20/18
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №133/20/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.01.18 року

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Слідчий суддя Козятинського міськрайонного суду Вінницької області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4

розглянувши клопотання слідчого СВ Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області, лейтенанта поліції ОСОБА_3 , який здійснює повноваження в кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018020170000014 від 03.01.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, про накладення арешту на майно,

ВСТАНОВИВ:

04.01.2018 року слідчий СВ Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області, лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором Калинівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про накладення арешту на автомобіль марки «АС АС-GE CK-CMD», д.н.з. НОМЕР_1 , який належить комунальній установі «Козятинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» ЄДРПОУ 35814781 та який перебуває на території арешт-майданчику тимчасового утримання автомобілів Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області за адресою: м. Козятин, Вінницької області, вул. Героїв Майдану, 30, а також на свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 та склоочисник і уламки пластмаси від автомобіля.

В клопотанні слідчого про накладення арешту, вказано, що 03.01.2018, близько 17:20 год. водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, керуючи автомобілем марки «АС АС-GE CK-CMD», д.н.з. НОМЕР_1 , який належить комунальній установі «Козятинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги», рухаючись по вул. Героїв Майдану в м. Козятин, Вінницької області здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , який переходив дану вулицю по нерегульованому пішохідному переході з ліва на право по ходу руху автомобіля, після чого водій ОСОБА_5 з місця дорожньо-транспортної пригоди зник. Внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди пішохід ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження з якими його було доставлено та госпіталізовано в КП «Козятинська ЦРЛ».

В ході проведених слідчо-розшукових заходів було встановлено, що ОСОБА_5 вище вказаний автомобіль заховав у гаражному приміщенні, яке розташоване по АДРЕСА_3 та належить комунальній установі «Козятинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги», з метою уникнення від відповідальності та знищення слідів дорожньо-транспортної пригоди. Під час огляду місця події 03.01.2018, вилучено автомобіль марки «АС АС-GE CK-CMD», д.н.з. НОМЕР_1 , який поміщено на арешт-майданчик для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області.

Також під час проведення огляду місця ДТП, було виявлено та вилучено склоочисник від автомобіля та уламки пластмаси від автомобіля.

Вилучений автомобіль, склоочисник та уламки пластмаси приєднано до даного кримінального провадження як речовий доказ.

Вказаний транспортний засіб містить на собі сліди дорожньо-транспортної пригоди, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження.

В подальшому для всебічного, повного і неупередженого розслідування всіх обставин кримінального провадження потрібно провести судово-авто-технічну експертизу, надати належну правову оцінку та прийняти законне процесуальне рішення в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки.

В судовому засіданні слідчий СВ Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП в Вінницькій області ОСОБА_3 клопотання про арешт майна підтримав.

Вислухавши доводи слідчого, прокурора , перевіривши матеріали кримінального провадження,слідчий суддя, приходить до наступного .

Частиною 1ст.170 КПК Українипередбачено, що арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та (або) користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

В судовому засіданні встановлено, що кримінальне провадження, внесене 03.01.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018020170000014 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.286 КК України, перебуває у провадженні слідчого СВ Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП в Вінницькій області ОСОБА_3

03.01.2018 року проведений огляд місця події та автомобіль марки «АС АС-GE CK-CMD», д.н.з. НОМЕР_1 , який на підставі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 , належить комунальній установі «Козятинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» ЄДРПОУ 35814781 тимчасово вилучений і поміщений для зберігання на арешт-майданчик Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Віницької області, де він знаходиться на даний час.

Відповідно до положень ст.172 КПК України слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є підстави вважати, що вони відповідають критеріями зазначеними в ч. 2ст.167 КПК України, а саме: 1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; 2) призначалися (використовувалися) для схиляння особи до чинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення або винагороди за його вчинення; 3) є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом; 4) одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та (або) є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

Згідно п. 1 ч. 2ст. 170 КПК Україниарешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Згідно ч. 3ст. 170 КПК Україниу випадку, передбаченому пунктом першим частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98КПК України.

Враховуючи те, що вилучений автомобіль марки «АС АС-GE CK-CMD», д.н.з. НОМЕР_1 може бути об`єктом вчинення кримінального правопорушення, який зберіг на собі сліди, та може мати доказове значення по розслідуємому за ч. 1ст. 286 КК України кримінальному провадженню, з метою запобігання можливості приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі відчуження, належного збереження вказаного речового доказу та забезпечення відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушенняі, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність накладення арешту на ці предмети.

Керуючись ст.ст.98,170-173 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно задовольнити.

Накласти арешт на автомобіль марки «АС АС-GE CK-CMD», д.н.з. НОМЕР_1 , який належить комунальній установі «Козятинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» ЄДРПОУ 35814781 та який перебуває на території арешт-майданчику тимчасового утримання автомобілів Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області за адресою: м. Козятин, Вінницької області, вул. Героїв Майдану, 30, а також на свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 та склоочисник і уламки пластмаси від автомобіля.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до апеляційного суду Вінницької області протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя підпис ОСОБА_1

Згідно з оригіналом.

слідчий суддя

секретар

Дата ухвалення рішення04.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу71426552
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на майно

Судовий реєстр по справі —133/20/18

Ухвала від 04.01.2018

Кримінальне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Воронюк В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні