Ухвала
від 04.01.2018 по справі 2а-19437/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконачого провадження

04 січня 2018 р. Справа №2а-19437/10/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кочанова П.В., розглянувши заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні її правонаступником за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Красноармійської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до виробничого об'єднання шахтної геології та технічного буріння Укрвуглегеологія про стягнення простроченої заборгованості у розмірі 20288,77 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 27 вересня 2010 року позов Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Красноармійської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до виробничого об'єднання шахтної геології та технічного буріння Укрвуглегеологія про стягнення простроченої заборгованості у розмірі 20288,77 грн. задоволено. Стягнуто з виробничого об'єднання шахтної геології та технічного буріння Укрвуглегеологія (адреса: 83003, Донецька область, м. Донецьк, Калінінський район, пр. Ілліча, 91, код ЄДРПОУ 00186080) на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (адреса: 83001, м. Донецьк, вул. Рози Люксембург, 9) прострочену заборгованість по сплаті страхових коштів до Фонду у розмірі 20 288 (двадцять тисяч двісті вісімдесят вісім) грн. 77 коп. на транзитний рахунок Красноармійської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в ДОД ВАТ Райффайзен Банк Аваль 2560631100, ЄДРПОУ 26081154, МФО 335076.

На підставі положень статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України, чинного на час виникнення спірних правовідносин (надалі - КАС України) в адміністративній справі було видано виконавчий лист.

22 грудня 2017 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні її правонаступником у справі № 2а-19437/10/0570.

В обґрунтування заявлених вимог заявник посилається на те, що згідно з нормами пункту 5 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення.

У зв'язку з викладеним та відповідно до положень статті 15 Закону України Про виконавче провадження заявник просить суд замінити сторону у виконавчому провадженні по справі № 2а-19437/10/0570 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Красноармійської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до виробничого об'єднання шахтної геології та технічного буріння Укрвуглегеологія про стягнення простроченої заборгованості у розмірі 20288,77 грн. з Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Відповідно до пункту 10 Розділу VII Перехідних положень КАС України (із врахуванням змін та доповнень, далі по тексту) справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно з положеннями частини першої статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Сторони у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись судом належним чином.

Розпорядженням керівника апарату Донецького окружного адміністративного суду від 28 грудня 2017 року № 342 Щодо повторного автоматичного розподілу справи відповідно до пункту 3.1.13 Положення про автоматизовану систему документообігу суду призначено повторний автоматичний розподіл справи № 2а-19437/10/570 у зв'язку з перебуванням судді Арестової Л.В. у відпустці.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи мі суддями від 28 грудня 2017 року справу № 2а-19437/10/570 передано на розгляд судді Кочановій П.В.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2017 року втрачене провадження в адміністративній справі № 2а-19437/10/570 відновлено в частині ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі від 06 серпня 2010 року, постанови від 27 вересня 2010 року.

Суд зазначає, що відновлених процесуальних документів достатньо для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-19437/10/570.

Судом встановлено, що постановою правління Фонду соціального старухування України від 24 травня 2017 року № 34 Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування відповідно до вимог статті 7, пунктів 4,6 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування закінчено процедуру припинення ФССНВ, ФСС з ТВП та Виконавчої дирекції ФСС з ТВП та їх робочих органів та постановлено забезпечити складання, затвердження передавальних актів та подання усіх необхідних документів для затвердження передавальних актів та подання усіх необхідних документів для державної реєстрації припинення юридичних осіб в результаті їх реорганізації у порядку, передбаченому законодавством до 01 серпня 2017 року.

Наказом Виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 26 травня 2017 року № 48-од Про припинення робочих органів Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відповідно до наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22 .05.2017 року № 243-ос Про припинення Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, шляхом приєднання, створення комісії з реорганізації Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та затвердження персонального складу цієї комісії припинено робочі органи Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно інформації, наявної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ідентифікаційний код 41325231) зареєстровано 10.05.2017 року за № 12771020000006426.

Згідно з вимогами частини першої статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

За таких обставин суд доходить висновку про задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області та заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 2а-19437/10/570.

Керуючись п 10 Розділу VII Перехідних положень, статтями 2, 243, 248, 256, 294, 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні її правонаступником за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Красноармійської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до виробничого об'єднання шахтної геології та технічного буріння Укрвуглегеологія про стягнення простроченої заборгованості у розмірі 20288,77 грн. - задовольнити повністю.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні по справі № 2а-19437/10/570 з Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (84122, Донецька область, м. Слов'янськ, вулиця Свободи, будинок 5, ідентифікаційний код 41325231).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя Кочанова П.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.01.2018
Оприлюднено10.01.2018
Номер документу71440939
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-19437/10/0570

Ухвала від 16.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 04.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 24.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 24.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні