Ухвала
від 05.01.2018 по справі 758/34/18
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/34/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 січня 2018 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №7 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Київської місцевої прокуратури №7 ОСОБА_4 , звернулася до слідчого судді Подільського районного суду м. Києва із клопотанням, в межах кримінального провадження № 42017101070000250 , внесеного в ЄРДР 17.10.2017 року за ч.3 ст.212, ч.2 ст.205 КК України, про надання тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) ( АДРЕСА_1 ).

В обґрунтування клопотання, прокурор зазначив, що коло осіб протягом 2016-2017 років діючи умисно на території м.Києва, повторно з метою незаконного прикриття незаконної діяльності, яка полягала у наданні додаткової вигоди та мінімізації податкових зобов`язань підприємствам «реального сектора економіки», а саме в документальному оформленню закупівлі сільськогосподарської продукції у фермерських господарствах виробників сільськогосподарської продукції та у посередників не платників ПДВ без відображення у звітності та за не обліковані готівкові кошти, створило або придбало наступні суб`єкти господарювання (юридичні особи), а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), при цьому використовували реквізити, печатки та банківські рахунки вищевказаних підприємств для здійснення злочинної діяльності, тобто скоїли фіктивне підприємництво.

Також посилався на те, що в ході проведення досудового розслідування, встановлено інформацію відносно СГД, які задіяні в протиправній діяльності та сприяють підприємствам «реального сектору економіки» у заниженні об`єкта оподаткування, а саме ряд «фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності», серед яких: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), більшість яких зареєстровано у м. Києві.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у витребуванні документів вищевказаних підприємств, що знаходиться в володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , з метою встановлення істини у кримінальному провадженні.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Заслухавши доводи прокурора, дослідивши матеріали клопотання та доданих до нього документів, слідчий суддя прийшов до висновку про задоволення клопотання у зв`язку з наступним.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні прокурора, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 159, 163 КПК України, зважаючи на доведення підстав допускати, що документи фінансово-господарського характеру підприємств, тимчасовий доступ до яких просить отримати прокурор, можуть знаходитися в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , та в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, приходжу до висновку про наявність підстав для надання доступу до запитуваних стороною кримінального провадження документів.

При цьому, відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

При прийнятті рішення слідчий суддя виходить з того, що вилучення оригіналів фінансово-господарського характеру необхідне для забезпечення збереження даних документів, а також для забезпечення можливості проведення почеркознавчої експертизи, про необхідність призначення якої повідомив прокурор у судовому засіданні.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159, 160, 161, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №7 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури №7 ОСОБА_4 , старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_7 , слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_8 , старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_9 , слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_10 , слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_11 , тимчасовий доступ до оригіналів первинних фінансово-господарських документів з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- договірних документів, додаткові угоди, додатки, специфікації до них;

- первинні фінансово-господарські документи: рахунки-фактури, видаткові накладні, податкові накладні, інвойси, довіреності на отримання товару, акти виконаних робіт по вказаним взаємовідносинам, товарно-транспортні накладні по фінансово господарських взаємовідносинам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ПП « ОСОБА_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ПП « ОСОБА_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (ЄДРПОУ НОМЕР_27 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (ЄДРПОУ НОМЕР_28 );

- -фінансові документи виписки банку, платіжні доручення, що підтверджують перерахування коштів,

- -документи складського обліку картки, журнали, реєстри за ввесь період взаємовідносин, книги реєстрації в`їзду автотранспорту, сертифікати якості на придбаний товар, в тому числі:

- складські документи видані зерновим складом на партію поставленого товару: складські квитанції, якими підтверджено дату поставки та перехід права власності на кожну партію товару по договорах поставок;

- трьохсторонні акти приймання-передачі товару (продавець-покупець-зерновий склад), якими підтверджено дату поставки та перехід права власності на кожну партію товару;

- реєстри накладних на прийняте зерно на зберігання по середньодобовому зразку, реєстри елеватору по продукції на кожну партію товару поставленого;

- документи на підтвердження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ПП « ОСОБА_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ПП « ОСОБА_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (ЄДРПОУ НОМЕР_27 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (ЄДРПОУ НОМЕР_28 ) статусу сільськогосподарських підприємств виробників поставленої сільгосппродукціїї (відповідності критеріям вимог ст.209 ПК України), що перебуває на спецрежимі оподаткування ПДВ, а саме: копія паспорту особи, що підписує договір та документ, що підтверджує повноваження особи (наказ та рішення про призначення директора/керівника); копія довіреності в разі підписання договору за довіреністю; копія свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ та платника спецрежиму ПДВ; копія виписки з державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, довідку з єдиного реєстру підприємств та організацій України; а також довідку з статистики, що підтверджують наявність посівних площ у підприємства такі як 4-сг «Посівні площі сільськогосподарських культур», форму № 37-сг «Сівба та збирання врожаю сільськогосподарських культур проведення інших польових робіт», форму № 29-сг «Збір врожаю сільськогосподарських культур»; довідка з податкової інспекції де перебуває підприємство на обліку, що підтверджує що підприємство є платником фіксованого сільськогосподарського податку» податкову декларацію з фіксованого сільськогосподарського податку.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала виготовлена в двох оригінальних примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи № 758/34/18-к, інший виданий прокурору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу71456937
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —758/34/18

Ухвала від 05.01.2018

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні