Вирок
від 05.01.2018 по справі 491/1463/17
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №491/1463/17

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 січня 2018 року Ананьївський районний суд Одеської області

в складі: головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Ананьєві кримінальне провадження №12017160210000402 відносно обвинуваченого громадянина: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та мешканця АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, освіта неповна середня, не одружений, тимчасово не працює, раніше не судимий, стан здоров`я нормальний, зі слів не військовозобов`язанний, в скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст.125 КК України,

за участю сторін кримінального провадження: прокурора ОСОБА_4 ,-

ВСТАНОВИВ:

В судовому засіданні встановлено, що 06 жовтня 2017 року біля 19 години 00 хвилин, ОСОБА_3 , перебував на території домоволодіння в якому проживає ОСОБА_5 , розташованому за адресою: с. Долинське Ананьївського району Одеської області, де між ними зав`язалася сварка в ході якої ОСОБА_3 із-за раптово виниклих неприязних відносин до ОСОБА_5 , умисно наніс останньому декілька ударів кулаком руки в область носу, правого ока та скроневої ділянки зліва, спричинивши при цьому ОСОБА_5 тілесні ушкодження у вигляді садна на кінчику носу, садна на верхній повіці правого ока, садна на скроневій ділянці зліва, які згідно п.п. 2.3.5 «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» відносяться до легких тілесних ушкоджень. Крім того, в ході нанесення тілесних ушкоджень ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , дістав з кишені кухонний ніж, лезом якого вдарив ОСОБА_5 в область голови зліва, спричинивши при цьому ОСОБА_5 тілесні ушкодження у вигляді рани скроневої ділянки зліва, які згідно п.п. 2.3.3 «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» відносяться до легких тілесних ушкоджень, що викликають короткочасний розлад здоров`я.

Також 06 жовтня 2017 року біля 19 години 00 хвилин, ОСОБА_3 , перебуваючи на території домоволодіння в якому проживає ОСОБА_7 , розташованому за адресою: с. Долинське Ананьївського району Одеської області, де під час нанесення тілесних ушкоджень ОСОБА_5 , із-за раптово виниклого умислу, лезом кухонного ножа наніс тілесні ушкодження ОСОБА_7 в області шиї зліва, спричинивши при цьому ОСОБА_7 тілесні ушкодження у вигляді рани шиї (2,5 см.) вниз від сосцевидного відростку зліва, які згідно п. 2.3.3 «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» відносяться до легких тілесних ушкоджень, що викликають короткочасний розлад здоров`я. Таким чином ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст. 125 КК України - умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров`я.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 визнав себе винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 ч.2 КК України та підтвердив обставини справи, які описані у обвинувальному акті, від пояснень відмовився. Розкаюється у скоєному.

В судове засідання потерпілі ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та представник потерпілого ОСОБА_8 не з`явилися, надійшли письмові заяви про розгляд справи у їх відсутність та призначення не сурового покарання обвинуваченому та відсутність претензій.

Суд з`ясував, що всі учасники кримінального провадження правильно розуміють обставини справи, та упевнився у добровільності їх позиції, їм було роз`яснено про те, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржувати ці обставини у апеляційному порядку.

При таких обставинах, за згодою учасників кримінального провадження, які визнали недоцільним дослідження доказів по справі, докази у судовому засіданні не досліджувались, згідно до вимог ст. 349 ч. 3 КПК України.

Таким чином ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст.125 КК України, а саме : умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров`я. Призначаючи обвинуваченому ОСОБА_3 покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення за ст.125 ч.2 КК України, що відноситься до злочину невеликої тяжкості , особу обвинуваченого та враховує ті обставини, що характеризується посередньо за місцем проживання,вчинив кримінальне правопорушення вперше.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому є щире каяття. Відсутність претензій потерпілих, вчинення кримінального правопорушення вперше. Обставин, що обтяжують відповідальність обвинуваченого не встановлено .

Враховуючи особу обвинуваченого та його матеріальний і сімейний стан, характеристики на обвинуваченого по місцю проживання , щире каяття у вчиненому злочині та відсутність претензій потерпілих, суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства і до нього можливо застосувати покарання у вигляді громадських робіт і що саме таке покарання є необхідним і достатнім для його виправлення та для попередження скоєння обвинуваченим нових злочинів.

Суд не вбачає обставин для застосування іншого виду покарання передбаченого санкціями ст.125 ч.2 КК України.

Цивільний позов потерпілими по справі не заявлено. Позов прокурора який визнав ОСОБА_3 суд вважає за необхідне задовольнити.

Витрати на залучення експерта під час досудового розслідування відсутні.

Запобіжний захід не обирався.

Керуючись ст.ст. 349 ч.3, 366 - 371, 373, 374, 376, 394 ч.2, 395, 532 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.125 ч.2 КК України , та призначити покарання у вигляді громадських робіт на строк сто п`ятдесят годин по місцю проживання.

Позовні вимоги Котовської місцевої прокуратури Одеської області в інтересах держави в особі Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області комунальної установи Ананьївська центральна районна лікарня про стягнення матеріальної шкоди задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та мешканця АДРЕСА_1 паспорт громадянина України НОМЕР_1 виданий Ананьївським РВ УМВС України в Одеській області від 17.02.2006 року, реєстраційний номер картки платника податків - НОМЕР_2 на користь державної установи в особі Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області комунальної установи «Ананьївська центральна районна лікарня» матеріальну шкоду в розмірі - 1199 гривень 37 копійок; код ЄДРПОУ 01998615, р/р НОМЕР_3 , МФО 828011 ГУДКСУ в Одеській області.

Вирок набирає законної сили у разі неподання апеляційної скарги виключно з підстав, передбачених ч. 2 ст. 394 КПК України, до апеляційного суду Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Ананьївський районний суд Одеської області.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Учасники судового провадження мають право отримати копію вироку суду після його проголошення.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу71461317
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —491/1463/17

Вирок від 05.01.2018

Кримінальне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Постанова від 26.12.2017

Кримінальне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Постанова від 22.12.2017

Кримінальне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні