Ухвала
від 23.11.2017 по справі 804/2746/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

23 листопада 2017 р. Справа № 2454вр-17/804/2746/15 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Конєвої С.О. при секретарі судового засіданняКарімовій Ю.Р. розглянувши у письмовому провадженні у місті Дніпрі заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Правобережного відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю Днепр-АНТ про стягнення 307,54 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.04.2015р. у справі №804/2746/15 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області було задоволено та стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю Днепр-АНТ на користь позивача заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 307,54 грн.

25.06.2015р. за заявою стягувача судом було видано виконавчий лист на виконання вищевказаної постанови (а.с. 29).

02.11.2017 р. Заявник (Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Правобережного відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області) звернувся із заявою про заміну сторони виконавчого провадження у цій справі та просить замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в місті Дніпро Дніпропетровської області на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Правобережного відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області посилаючись на те, що 09.08.2017р. державним виконавцем Центрального відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області на підставі вказаного вище виконавчого листа у даній справі було відкрито виконавче провадження, проте наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017р. №609 "Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області" відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області реорганізовано шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на підставі ст.ст. 55, 264 Кодексу адміністративного судочинства України (а.с.32-34).

Представник заявника в судове засідання не з'явився, проте 21.11.2017р. надіслав засобами електронного зв'язку та 22.11.2017р. надав до канцелярії суду клопотання про розгляд заяви без його участі (а.с.50-51,53-54).

Представник боржника в судове засідання не з'явився без поважної причини, про дату, час і місце розгляду заяви повідомлений належним чином у відповідності до вимог ч.11 ст.35 Кодексу адміністративного судочинства України, що підтверджується доказами наявними в матеріалах справи (а.с.47).

Відповідно до ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За приписами ч. 6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи наведене та те, що заявник подав клопотання про розгляд заяви без його участі, належне повідомлення боржника про дату, час і місце розгляду даної заяви у відповідності до вимог ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає за можливе розглянути дану заяву без участі представників сторін у письмовому провадженні відповідно до вимог ч.2 ст.264 та ч.6 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши надані документи на підтвердження поданої заяви, проаналізувавши норми чинного законодавства України, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження, виходячи з наступного.

Так, постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.04.2015р. у справі №804/2746/15 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпропетровську Дніпропетровської області було задоволено та стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю Днепр-АНТ на користь позивача заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 307,54 грн. (а.с.25-26).

25.06.2015р. за заявою стягувача судом було видано виконавчий лист на виконання вищевказаної постанови (а.с. 29).

09.08.2017р. державним виконавцем Центрального відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області було відкрито виконавче провадження ВП №54467494 за вищевказаним виконавчим листом, що підтверджується відповідною постановою, копія якої наявна у справі (а.с.39).

При цьому, зі змісту вказаної вище постанови видно, що стягувачем є Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Виконавча дирекція в м.Дніпро (а.с. 39).

В той же час, як встановлено судом, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Дніпро Дніпропетровської області реорганізоване шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на підставі наказів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017р. №609 "Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області" та від 27.07.2017р. №70-ос "Щодо державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу в порядку правонаступництва робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України", що підтверджується копіями наказу, виписки з ЄДРПОУ та відомостями з ЄДРПОУ, наявних у справі (а.с. 36,37,38).

Згідно ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Також і за приписами п. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" № 1404-VIII від 02.06.2016р. передбачено, що у разі вибуття однієї зі сторін, виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За викладеного, приймаючи до уваги докази, які надані заявником на підтвердження правонаступництва сторони виконавчого провадження - стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області, суд вважає їх достатніми для задоволення заяви заявника про заміну сторони у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа №804/2746/15 від 25.06.2015р. та заміну стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Правобережного відділення міста Дніпро Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області у відповідності до вимог ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" та ст.ст. 55, 264 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 55, 128, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Правобережного відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі №804/2746/15 - задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа №804/2746/15 від 25.06.2015р. - стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Дніпро Дніпропетровської області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали згідно ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили у порядку та у строки, встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя С.О. Конєва

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.11.2017
Оприлюднено12.01.2018
Номер документу71483529
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/2746/15

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Конєва Світлана Олександрівна

Ухвала від 03.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Конєва Світлана Олександрівна

Постанова від 10.04.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Конєва Світлана Олександрівна

Ухвала від 17.02.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Конєва Світлана Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні