Ухвала
від 10.01.2018 по справі 540/772/17
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 540/772/17

Номер провадження 2/540/22/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.01.2018 Машівський районний суд Полтавської області у складі :

головуючого - судді Косик С.М.

за участю секретаря Ткач Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Машівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до ОСОБА_4 сільської ради Машівського району Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування , -

в с т а н о в и в :

у провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

У судове засідання сторони не з'явилися. Позивачі ОСОБА_1, ОСОБА_3 та відповідач ОСОБА_4 сільська рада - направили заяви про розгляд справи без їх участі. Позивач ОСОБА_2 не з'явилася без поважних причин, про розгляд справи повідомлена належним чином.

Позивач ОСОБА_1 у заяві про розгляд справи без її участі одночасно просила витребувати від приватного нотаріуса Машівського районного нотаріального округу ОСОБА_5 копії документів зі спадкової справи №21/2016, відкритої після смерті ОСОБА_6

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За вказаних обставин, з метою повного та об'єктивного з'ясування усіх обставин справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача ОСОБА_1 та витребувати у приватного нотаріуса Машівського районного нотаріального округу ОСОБА_5 ряд документів зі спадкової справи після померлої ОСОБА_6, зокрема: копії заяв осіб, які прийняли спадщину та тих, які відмовилися від прийняття; копії заповітів; довідки уповноваженого органу про те, з ким проживала спадкодавець на момент смерті; копії свідоцтв про право на спадщину, якщо такі видавалися

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

витребувати від приватного нотаріуса Машівського районного нотаріального округу Полтавської області ОСОБА_5 (смт Машівка, вул. Незалежності,109, Полтавської області) копії документів зі спадкової справи після померлої 15.02.2016 - ОСОБА_6, а саме:

-копії заяв осіб, які прийняли спадщину та тих, які відмовилися від прийняття;

-копії заповітів;

-довідки уповноваженого органу про те, з ким проживала спадкодавець на момент смерті;

-копії свідоцтв про право на спадщину, якщо такі видавалися.

Вказані докази надати у строк до 22.01.2018 року включно.

Роз'яснити, що особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя С.М.Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.01.2018
Оприлюднено12.01.2018
Номер документу71493725
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —540/772/17

Рішення від 07.02.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 10.01.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 04.10.2017

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 21.09.2017

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні