Ухвала
від 10.01.2018 по справі 910/20127/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

10 січня 2018 р. Справа № 910/20127/17

Господарський суд Вінницької області у складі судді Колбасова Ф.Ф., розглянувши доручення Арбітражного суду м. Москви, Російської Федерації про вручення виклику до суду у справі № А40-117494/16-182-1014 за позовом Банку РСБ24 (АО) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокомплекс Ростовський", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Раздольє", Товариства з обмеженою відповідальністю "Букбілєт", Товариства з обмеженою відповідальністю "Валарс Агро", Товариства з обмеженою відповідальністю "Валари", Товариства з обмеженою відповідальністю "Валінор-Менеджмент", Товариства з обмеженою відповідальністю "Грейнвєлл", Товариства з обмеженою відповідальністю "Грейнвєлл Трейдінг", Товариства з обмеженою відповідальністю "Калініна", Товариства з обмеженою відповідальністю "Развілєнскоє", Товариства з обмеженою відповідальністю "Рассвєт", Товариства з обмеженою відповідальністю "Таганрогзький судоремонтний завод", Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Валінор", Товариства з обмеженою відповідальністю "Елком", Rus E-Tikets SA, Valars Management LTD, Zellen Business Inc., Valinor Public Limited, Valars Holding Limited, Stangler LTD, Valars SA, Valars Agro Limited про солідарне стягнення 550 100 руб., звернення стягнення на заставлене майно

В С Т А Н О В И В :

09.01.2018р. на адресу Господарського суду Вінницької області надійшла справа № 910/20127/17 щодо виконання доручення Арбітражного суду м. Москви, Російської Федерації про вручення виклику до суду у справі № А40-117494/16-182-1014 за позовом Банку РСБ 24 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокомплекс Ростовський", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Раздольє", Товариства з обмеженою відповідальністю "Букбілєт", Товариства з обмеженою відповідальністю "Валарс Агро", Товариства з обмеженою відповідальністю "Валари", Товариства з обмеженою відповідальністю "Валінор-Менеджмент", Товариства з обмеженою відповідальністю "Грейнвєлл", Товариства з обмеженою відповідальністю "Грейнвєлл Трейдінг", Товариства з обмеженою відповідальністю "Калініна", Товариства з обмеженою відповідальністю "Развілєнскоє", Товариства з обмеженою відповідальністю "Рассвєт", Товариства з обмеженою відповідальністю "Таганрогзький судоремонтний завод", Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Валінор", Товариства з обмеженою відповідальністю "Елком", Rus E-Tikets SA, Valars Management LTD, Zellen Business Inc., Valinor Public Limited, Valars Holding Limited, Stangler LTD, Valars SA, Valars Agro Limited про солідарне стягнення 550 100 руб., звернення стягнення на заставлене майно.

Розглядаючи вказане судове доручення, суд приймає до уваги наступні положення законодавства.

Відповідно до ст. 369 ГПК України суд виконує доручення іноземних судів щодо надання правової допомоги - вручення викликів до суду чи інших документів, допит сторін чи свідків, проведення експертизи чи огляду на місці, вчинення інших процесуальних дій, передані їм у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо його не укладено, - дипломатичними каналами. Виконання судового доручення здійснюється відповідно до цього Кодексу. На прохання іноземного суду процесуальні дії можуть вчинятися під час виконання судового доручення із застосуванням права іншої держави, якщо таке застосування не суперечить законам України. Виконання судового доручення підтверджується протоколом судового засідання, іншими документами, складеними чи отриманими в ході виконання доручення, які засвідчуються підписом судді та скріплюються гербовою печаткою.

Згідно ч.ч. 1-3 ст. 370 ГПК України доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів виконується у судовому засіданні або уповноваженим працівником суду за місцем проживання (перебування, місцем роботи) фізичної особи чи місцезнаходженням юридичної особи. Виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вручаються особисто фізичній особі чи її представникові або представникові юридичної особи під розписку. У виклику до суду, який направляється з метою виконання доручення іноземного суду про вручення документів згідно із частинами п'ятою і шостою цієї статті, зазначається інформація про наслідки відмови від отримання документів та неявки до суду для отримання документів.

Статтею 1 Угоди про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, укладеної державами - учасницями СНД 20.03.1992 р. та ратифікованої Верховною Радою України 19.12.1992 р. визначено, що господарюючі суб'єкти кожної з держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав мають на території інших держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав право без перешкод звертатися до судів, арбітражних (господарських) судів, третейських судів та інших органів, до компетенції яких належить вирішення справ, зазначених цією статтею (в подальшому - компетентні суди), можуть виступати в них, порушувати клопотання, висувати позови та здійснювати інші процесуальні дії.

Відповідно до ст.5 Угоди Співдружності Незалежних Держав зобов'язуються надавати взаємну правову допомогу. Взаємне надання правової допомоги включає вручення і пересилання документів і виконання процесуальних дій, зокрема проведення експертизи, заслуховування Сторін, свідків, експертів та інших осіб.

При наданні правової допомоги компетентні суди та інші органи держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав зносяться одна з одною безпосередньо.

При виконанні доручень про надання правової допомоги компетентні суди та інші органи, в яких просять допомоги, застосовують законодавство своєї держави.

На підставі викладеного вище, слід прийняти до свого провадження вказану справу № 910/20127/17 та призначити судове засідання для виконання доручення Арбітражного суду м.Москви у справі № А40-117494/16-182-1014.

Керуючись ст.ст. 232, 234, 235, 326, 369, 370 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Прийняти справу № 910/20127/17 щодо виконання доручення Арбітражного суду м. Москви, Російської Федерації про вручення виклику до суду у справі № А40-117494/16-182-1014 до свого провадження.

2. Призначити судове засідання для виконання доручення Арбітражного суду м. Москви на "01" лютого 2018р. на 10:00, в приміщенні Господарського суду Вінницької області (вул. Пирогова, 29, м.Вінниця, 21018, 4-й поверх, каб. 407).

3. Викликати в судове засідання уповноваженого представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Валінор", код ЄДРПОУ 37855699, якому надати суду належні та допустимі докази його повноважень на представництво інтересів Товариства в судах (довіреність, наказ про призначення на посаду тощо).

У випадку невиконання Товариством з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Валінор" будь-яких вимог даної ухвали – надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання

4. Роз'яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Валінор", що відповідно до положень ч.ч. 5, 6 ст. 370 ГПК України у разі відмови особи отримати виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, суддя, уповноважений працівник суду, представник адміністрації місця тримання особи робить відповідну позначку на документах, що підлягають врученню. У такому разі документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими. У разі неявки до суду без поважних причин особи, яку належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, якій мають бути вручені виклик до суду чи інші документи за дорученням іноземного суду, такі документи вважаються врученими.

5. Ухвалу надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Валінор" рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

                     

Ухвалу підписано 10.01.2018.

Згідно з приписів ст.ст. 235, 255 ГПК України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

                                         Суддя Колбасов Ф.Ф.

          

віддрук. 2 прим.:

1 - до справи.

2 - Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Валінор"- вул. Заводська, буд. 7, смт. Браїлів, Жмеринський район, Вінницька область, 23130.

Дата ухвалення рішення10.01.2018
Оприлюднено12.01.2018
Номер документу71502259
СудочинствоГосподарське
Сутьсолідарне стягнення 550 100 руб., звернення стягнення на заставлене майно

Судовий реєстр по справі —910/20127/17

Ухвала від 10.01.2018

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Колбасов Ф.Ф.

Ухвала від 07.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 17.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні