Ухвала
від 09.01.2018 по справі 820/621/16
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 січня 2018 р.Справа № 820/621/16 Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду у складі

Головуючого судді: Мельнікової Л.В.

Суддів: Бенедик А.П. , Донець Л.О.

розглянувши в порядку письмового провадження у приміщенні Харківського апеляційного адміністративного суду у місті Харкові клопотання Галицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції по адміністративній справі за апеляційною скаргою Галицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області на постанову Харківського окружного адміністративного суду від 07 грудня 2016 року по справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Влада Ойл до Галицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, Київської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Державної фіскальної служби України у Харківській області про скасування податкових повідомлень-рішень та зобов'язання вчинити певні дії, -

В с т а н о в и л а:

В провадженні Харківського апеляційного адміністративного суду знаходиться справа за апеляційною скаргою Галицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області (далі - Галицька ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області) на постанову Харківського окружного адміністративного суду від 07 грудня 2016 року по справі № 820/621/16.

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 14 грудня 2017 року зазначена справа призначена до розгляду у судовому засіданні на 16 січня 2018 року о 10:30 год.

До Харківського апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання Галицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області про участь у судових засіданнях в суді апеляційної інстанції у справі № 820/621/16 в режимі відеоконференції, забезпечення проведення яких доручити просить доручити Львівському окружному адміністративному суду.

В обґрунтування заявленого клопотання заявник посилається на відсутність бюджетних коштів на відрядження, та просить суд надати можливість Галицькій ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області приймати участь у судових засіданнях по вищевказаній справі в режимі відеоконференції. Інформує, що найближчий суд, до якого зможе прибути для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції, це Львівський окружний адміністративний суд.

Колегія суддів, заслухавши суддю-доповідача, дослідивши зміст клопотання, матеріали справи, вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України ) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Згідно ч. 2 та 5 ст. 195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Таким чином, враховуючи приписи ст. 195 КАС України, територіальну віддаленість заявника від місця розгляду справи, її бажання приймати участь в судовому засіданні суду апеляційної інстанції та технічну можливість забезпечення проведення відеоконференції, колегія суддів вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання шляхом постановлення ухвали про участь представника відповідача Галицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області у засіданнях суду апеляційної інстанції по розгляду справи за апеляційною скаргою Галицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області в режимі відеоконференції та забезпечити проведення відеоконференції по даній справі, у разі застосування ст. 205 КАС України, на підставі відповідного повідомлення про дату та час її наступного проведення за допомогою заявки WEB-програми Бронювання систем відеоконференцзв'язку .

Проведення судового засідання 16 січня 2018 року о 10:30 год. в режимі відеоконференції доручити Львівському окружному адміністративному суду.

Керуючись ст.ст. 195, ч. 2 ст. 321 Кодексу адміністративного судочинства, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Клопотання Галицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про участь у засіданнях суду апеляційної інстанції по розгляду справі за апеляційною скаргою Галицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області в режимі відеоконференції, - участь у судовому засіданні, призначеному на 16 січня 2018 року о 10:30 год., - задовольнити.

Доручити Львівському окружному адміністративному суду забезпечити проведення 16 січня 2018 року о 10:30 годині відеоконференції, в якій братиме участь представник Галицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області, та забезпечити наступне проведення відеоконференцій по даній справі у разі застосування судом апеляційної інстанції положень ст. 223 КАС України (відкладення розгляду справи або перерви у судовому засіданні), на підставі відповідного повідомлення про дату та час її наступного проведення за допомогою заявки WEB-програми Бронювання систем відеоконференцзв'язку .

Копію ухвали негайно надіслати заявнику та Львівському окружному адміністративному суду, який зобов'язаний організувати її виконання.

З метою своєчасного забезпечення проведення відеоконференції копію ухвали надіслати за допомогою факсу або електронної пошти.

Ухвала Харківського апеляційного адміністративного суду в касаційному порядку оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Мельнікова Л.В. Судді Бенедик А.П. Донець Л.О.

СудХарківський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.01.2018
Оприлюднено11.01.2018
Номер документу71510544
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/621/16

Постанова від 24.04.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Постанова від 24.04.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 09.01.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 18.10.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 27.09.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 26.06.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 30.03.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Постанова від 02.03.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

Ухвала від 23.01.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бегунц А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні