Ухвала
від 10.01.2018 по справі 757/1445/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/1445/18-к

Примірник № ___

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві клопотання про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення,-

В С Т А Н О В И В:

10.01.2018 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором, про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення.

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Слідчий ОСОБА_3 подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно з нормою ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015100090001133, за фактом розтрати службовими особами ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » коштів банківської установи, вчинено в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.

Для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування виникла необхідність у вилученні документів, що стосуються діяльності вказаного банку, проведення ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » фінансових операцій та перевірок щодо законності їх проведення, які знаходяться у володінні тимчасової адміністрації ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Документи, які перебувають у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » містять банківську таємницю та конфіденційну інформацію, в тому числі комерційну та персональні дані особи, але самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Як вбачається із змісту п. 4, 5, 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю, та персональні дані особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та оригіналів документів з можливістю їх вилучення у копіях, оскільки, матеріалами клопотання не обґрунтовано та в судовому засіданні не встановлено обставин, які б свідчили про наявність підстав для вилучення оригіналів документів та вважає дане прохання слідчого передчасним, а відтак не вбачає підстав для надання дозволу на вилучення оригіналів документів.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 , чи за його дорученням іншим слідчим, які включені до складу слідчої групи, на тимчасовий доступ до документів (з можливістю їх вилучення копіях), які знаходяться у володінні тимчасової адміністрації ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

1.1. Банківських виписок (роздруківок руху коштів, в тому числі перерахування них на транзитні рахунки банку) по рахунках перелічених клієнтів, в друкованому та електронному вигляді з зазначенням призначення платежів, повних даних платника та отримувача грошових коштів (його коду ЄДРПОУ, номеру рахунку, МФО банківської установи), часу та дати платежу, номеру платіжного документа; платіжних доручень, меморіальних ордерів, грошових чеків, договорів (в тому числі кредитних, іпотеки), угод, контрактів, доповнень та додаткових угод до них, актів прийому передачі з контрагентами, які свідчать про надходження та використання коштів по банківським рахункам, в т.ч. документів щодо проведення фінансового моніторингу працівниками банківської установи операцій по рахункам клієнтів; банківських карток із зразками підписів осіб, копій паспортів, копій ідентифікаційних номерів, доручень, заяв, договорів, довіреностей, статутів, наказів, протоколів, інших документів, які надавались до банку при відкритті та обслуговуванні розрахункових рахунків клієнтів; договорів щодо автоматизованого обслуговування поточних рахунків з обов`язковим зазначенням ІР-адрес з яких були зроблені сеанси зв`язку, дати, часу та номерів телефонів з яких було зроблено дзвінки, а саме:

- ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 з 01.09.2014 до 10.01.2018;

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) № НОМЕР_5 з 01.09.2014 до 10.01.2018;

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) № НОМЕР_7 з 01.09.2014 до 10.01.2018;

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) № НОМЕР_9 з 01.09.2014 до 10.01.2018;

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) № НОМЕР_11 з 01.09.2014 до 10.01.2018;

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) № НОМЕР_13 з 01.09.2014 до 10.01.2018, відкритих в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

1.2. Посадові інструкції, накази про призначення, особи яка відповідала за видачу грошових коштів (касирів), положення про видачу грошових коштів, зокрема які здійснюються під час введення тимчасової адміністрації або ліквідації банку, наказу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » №43-з від 21.04.2015 «Щодо обліку акцептованих кредиторських вимог за зветрдженим реєстром», електронних повідомлень ФГВФО про облік кредиторських вимог банком, що ліквідується, всіх наявних рішень судів першої інстанції, апеляції, зокрема під час здійснення операцій з ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

1.3. Кредитні справи ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 );ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) та документи які в них містяться.

В іншій частині вимоги клопотання залишити без задоволення.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник № 1 у матеріалах судового провадження№ 757/1445/18-к; примірник № 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.01.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/1445/18-к

Ухвала від 10.01.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні