Ухвала
від 11.01.2018 по справі 816/2828/13-а
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 січня 2018 року м. ПолтаваСправа № 816/2828/13-а

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Костенко Г.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження №41667168 з примусового виконання постанови Полтавського окружного адміністративного суду від 02 липня 2013 року у справі №816/2828/13-а за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці до Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги, Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", третя особа - Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради про зобов'язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

07 грудня 2017 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавської області звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження №41667168 з примусового виконання постанови Полтавського окружного адміністративного суду від 02 липня 2013 року у справі №816/2828/13-а.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 27 грудня 2017 року питання про заміну сторони виконавчого провадження №41667168 з примусового виконання постанови Полтавського окружного адміністративного суду від 02 липня 2013 року у справі №816/2828/13-а призначено до розгляду на 09 січня 2018 року на 12 год. 00 хв.

В засідання 09 січня 2018 року сторони не з'явилися, будучи належно повідомленими про дату, час та місце його розгляду.

09 січня 2018 року від Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги та Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" надійшли клопотання про розгляд заяви без особистої участі представників у порядку письмового провадження.

09 січня 2018 року від Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" надійшла відповідь на ухвалу від 27.12.2017, яку суд розцінює як відзив на заяву, та в якій просить відмовити у задоволені заяви.

Частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи неявку в судове засідання сторін суд ухвалив розглянути заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження в порядку письмового провадження.

Оцінюючи обґрунтованість заяви, суд виходить з наступного.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 02 липня 2013 року адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці до Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги, Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", третя особа - Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради про зобов'язання вчинити дії - задоволено частково. Зобов'язано Кременчуцьку міську станцію швидкої медичної допомоги (код ЄДРПОУ 01999572) перерахувати на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці (р/р 37175165304104, МФО 831019, код ЄДРПОУ 25913486 ГУДКС України в Полтавській області) грошові кошти в сумі 169 363,96 грн. В інший частині позовних вимог відмовлено.

Вказана постанова набрала законної сили 16 жовтня 2013 року.

17 січня 2014 року Полтавським окружним адміністративним судом у справі №816/2828/13-а видано виконавчий лист.           

Постановою державного виконавця Крюківського відділу державної виконавчої служби міста Полтава Головного територіального управління юстиції у Полтавській області від 14.06.2016 відкладено провадження виконавчих дій у виконавчому провадженні №41667168, стягувачем у якому визначено відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці Полтавської області.

Відповідно до пунктів 4 та 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України підлягають припиненню шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Згідно частини восьмої статті 8 вказаного Закону робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, що створюються за рішенням правління Фонду на підставі затвердженої ним структури органів Фонду.

Судом встановлено, що на підставі наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017 №713 "Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці Полтавської області" припинено юридичну особу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці Полтавської області (код ЄДРПОУ 25913486) шляхом реорганізації - приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (код ЄДРПОУ 41319427).

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Залученою до матеріалів справи копією витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань №23214067 підтверджено, що управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці Полтавської області.

Частиною першою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною п'ятою статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд враховує, що правонаступництвом у виконавчому провадженні є заміна однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення. Підставою правонаступництва може бути смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги або переведення боргу.

Комунальна установа "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" у своєму відзиві посилається на те, що вона не є відповідачем. Суд вважає за необхідне вказати, що відповідно до резолютивної частини постанови Полтавського окружного адміністративного суду від 02 липня 2013 року позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці задоволено в частині зобов'язання Кременчуцьку міську станцію швидкої медичної допомоги перерахувати грошові кошти в сумі 169363,96 грн. Крім того, відповідно до матеріалів виконавчого провадження №41667168, вказане виконавче провадження відкрито стосовно боржника - Кременчуцької міської станції швидкої медичної допомоги. Тобто, Комунальна установа "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" не є боржником у виконавчому провадженні №41667168 з примусового виконання постанови Полтавського окружного адміністративного суду від 02 липня 2013 року у справі №816/2828/13-а.

Оскільки стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці припинено шляхом реорганізації - приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавської області, суд приходить висновку про задоволення заяви управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області та здійснення заміни стягувача у виконавчому провадженні №41667168 на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області.

На підставі викладеного, керуючись статтями 229, 248, 294, 379, підпунктом 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні №41667168 з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кременчуці Полтавської області (код ЄДРПОУ 25913486; вул. Європейська, 68А, м. Кременчук, Полтавська область, 39601) на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (код ЄДРПОУ 41319427; вул. Гоголя, 34, м. Полтава, Полтавська область, 36011).

Копію ухвали надіслати учасникам справи та державному виконавцю.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, однак може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

          Суддя                                                                                Г.В. Костенко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.01.2018
Оприлюднено15.01.2018
Номер документу71514745
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/2828/13-а

Ухвала від 11.01.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 27.12.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 14.02.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 18.06.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 16.10.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 21.08.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 16.09.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Постанова від 02.07.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 30.05.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні