Ухвала
від 11.01.2018 по справі 816/5112/14
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 січня 2018 року м. ПолтаваСправа № 816/5112/14

Полтавський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді - Удовіченка С.О., розглянувши заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 15 січня 2015 року адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кам'янсько - Дніпровському районі Запорізької області до Господарського товариства з обмеженою відповідальністю - Фірма "Стерх" в особі філії Господарського товариства з обмеженою відповідальністю - Фірма "Стерх" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків задоволено, стягнуто з Господарського товариства з обмеженою відповідальністю - Фірма "Стерх" в особі філії Господарського товариства з обмеженою відповідальністю - Фірми "Стерх" (код ЄДРПОУ 13930829) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кам'янсько - Дніпровському районі Запорізької області (код ЄДРПОУ 25919856, вул. Набережна, буд. 79, м. Кам'янка - Дніпровська, Запорізька область, 71300) заборгованість зі сплати страхових внесків в розмірі 724 грн (сімсот двадцять чотири) гривні 82 (вісімдесят дві) копійки.

18 березня 2015 року Полтавським окружним адміністративним судом направлено до Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кам'янсько - Дніпровському районі Запорізької області виконавчий лист, який одержано позивачем 24 березня 2015 року.

14 грудня 2017 року судом одержано заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони.

В обгрунтування заяви управління зазначило, що 29 вересня 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кам'янсько-Дніпровському районі Запорізької області при цьому правонаступником визначено Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області.

Законом України від 03 жовтня 2017 року №2147-VIII Кодекс адміністративного судочинства України викладено в новій редакції, яка набрала чинності 15 грудня 2017 року.

Відповідно до пункту 10 Перехідних положень цього Кодексу справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно частини другої та третьої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони у виконавчому провадженні підлягає задоволенню з наступних підстав.

Стаття 52 Кодексу адміністративного судочинства України розкриває поняття "процесуальне правонаступництво" та визначає, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Підставами для залучення до участі у справі правонаступника сторони або третьої особи можуть бути: смерть фізичної особи або оголошення її померлою, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво; ліквідація органу чи посади - суб'єкта владних повноважень; звільнення з посади чи інше припинення повноважень посадової особи - суб'єкта владних повноважень; припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення; заміна кредитора чи боржника у зобов'язанні; інші випадки заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір.

Згідно пункту 5 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23 вересня 1999 року №1105-XIV (далі по тексту - Закон України №1105-XIV) Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Робочими органами виконавчої дирекції Фонду є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, що створюються за рішенням правління Фонду на підставі затвердженої ним структури органів Фонду. Управління виконавчої дирекції Фонду є юридичними особами, мають самостійні кошториси, печатки із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, а також мають відділення в районах і містах обласного значення. Відділення управлінь виконавчої дирекції Фонду є відокремленими підрозділами робочих органів виконавчої дирекції Фонду, що створюються за рішенням правління Фонду без статусу юридичної особи (частина третя статті 8 Закону України №1105-XIV).

Відповідно до пункту 1 Постанови правління Фонду соціального страхування України від 24 травня 2017 року №34 "Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування" комісіям з реорганізації Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - ФСС з ТВП), Виконавчої дирекції ФСС з ТВП, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі - ФССНВ) та їх робочих органів: закінчити процедуру припинення ФССНВ, ФСС з ТВП та Виконавчої дирекції ФСС з ТВП та їх робочих органів, забезпечити складання, затвердження передавальних актів та подання усіх необхідних документів для державної реєстрації припинення юридичних осіб в результаті їх реорганізації у порядку, передбаченому законодавством до 01 серпня 2017 року.

Пунктом 4 вищевказаної постанови встановлено, що виконання Фондом функцій та завдань, визначених Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", забезпечується з 01 серпня 2017 року.

29 вересня 2017 року до ЄДРЮОФОП внесено запис 10861120019000434 про припинення за рішенням засновників Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кам'янсько - Дніпровському районі Запорізької області.

Згідно Акта передавання матеріалів незавершених судових проваджень (справ) та матеріалів виконавчих проваджень Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кам'янсько - Дніпровському районі Запорізької області передано Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області, зокрема матеріали виконавчого провадження ЗВТ №31120424 відносно філії господарського Товариства з обмеженою відповідальністю фірми "Стерх".

Відповідно інформації викладеної у листі Лубенського міськрайонного відділення Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області №4/3883 від 06 березня 2017 року постановою відділу 07 квітня 2015 року відкрито виконавче провадження №47153437 з примусового виконання виконавчого листа Полтавського окружного адміністративного суду №816/5112/14 виданого 17 березня 2015 року, вказане провадження перебуває в складі зведеного виконавчого провадження №31120424.

Беручи до уваги те, що постанова суду від 15 січня 2015 року №816/5112/14 не виконана, суд дійшов висновку, що необхідно здійснити заміну стягувача у виконавчому провадженні відкритому з примусового виконання виконавчого листа Полтавського окружного адміністративного суду №816/5112/14 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кам'янсько - Дніпровському районі Запорізької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області.

У зв'язку з вище викладеним, заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання постанови у справі №816/5112/14 підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтею 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні відкритому із примусового виконання виконавчого листа Полтавського окружного адміністративного суду №816/5112/14 виданого 17 березня 2015 року з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кам'янсько - Дніпровському районі Запорізької області (код ЄДРПОУ 25919856) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (р/р 37176200900800 в ГУДКСУ Запорізької області, МФО 813015, код ЄДРПОУ 41320207).

Копію ухвали направити заінтересованій особі та учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються у відповідності до пункту 15.5 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону України № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року).

Суддя С.О. Удовіченко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.01.2018
Оприлюднено11.01.2018
Номер документу71514877
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/5112/14

Ухвала від 11.01.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 21.12.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 29.12.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Постанова від 15.01.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 29.12.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні