Ухвала
від 22.12.2017 по справі 804/8377/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 грудня 2017 року Справа № 804/8377/17

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Жукової Є.О.

при секретарі судового засідання Воробйовій П.В.

за участю:

представника позивача Січкарука О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання відповідача - ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3, подане в порядку ст.ст. 49, 53 КАС України про залучення у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Першотравенську міську раду та міський відділ освіти виконавчого комітету Першотравенської міської ради по справі №804/8376/17 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3 про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

12.12.2017 р. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3 про застосування заходів реагування, в якому позивач просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкта, а саме: будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., м.Першотравенськ, вул.Горького, 15 ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3 (код ЄДРПОУ - 19433836), до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації та зобов'язання зупинити експлуатацію вищезазначеного об'єкта.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 13.12.2017 р. у справі № 804/8376/17 провадження було відкрито та справа призначена до розгляду в судовому засіданні.

В судове засідання, призначене на 22.12.2017 р., з'явився повноважний представник позивача, відповідач до зали судового засідання свого представника не направив.

20.12.2017 р., шляхом електронного зв'язку, на адресу Дніпропетровського окружного адміністративного суду повноважним представником відповідача було направлено клопотання від 20.12.2017 р. вх.№ 57797-ел, яке подане в порядку ст.ст. 49, 53 КАС України про залучення у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Першотравенську міську раду та міський відділ освіти виконавчого комітету Першотравенської міської ради по справі №804/8376/17, яке обгрунтоване наступним.

Зі змісту адміністративного позову, відповідач вважає, що варто залучити Першотравенську міську раду, яка є власником та засновником Комунального закладу ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3 та міський відділ освіти виконавчого комітету Першотравенської міської ради, оскільки, як зазначає, повноважний представник відповідача, результат розгляду справи може вплинути на їх права та обова'язки.

З урахуванням зазначеного вище, відповідач просить суд залучити у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Першотравенську міську раду та міський відділ освіти виконавчого комітету Першотравенської міської ради по справі №804/8376/17.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

При цьому, згідно ч.4 ст.49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідно до ч.5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Відповідно до ч.1 ст.53 КАС України у випадках, встановлених законом, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, державні органи, органи місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи можуть звертатися до адміністративного суду із позовними заявами в інтересах інших осіб і брати участь у цих справах. При цьому Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, державні органи, органи місцевого самоврядування повинні надати адміністративному суду документи та інші докази, які підтверджують наявність визначених законом підстав для звернення до суду в інтересах інших осіб.

Здійснивши системний аналіз норм чинного законодавства та дослідивши заявлене представником відповідача клопотання подане в порядку ст.ст. 49, 53 КАС України про залучення у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Першотравенську міську раду та міський відділ освіти виконавчого комітету Першотравенської міської ради по справі №804/8376/17 суд зазначає, що відповідачем у справі не було зазначено, яким саме чином на права чи обов'язки таких осіб може вплинути рішення суду у даній справі.

Відтак, з урахуванням зазначеного вище, суд вважає за необхідне у задоволенні клопотання відповідача - ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3, поданого в порядку ст.ст. 49, 53 КАС України про залучення у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Першотравенську міську раду та міський відділ освіти виконавчого комітету Першотравенської міської ради по справі №804/8376/17 за адміністративним позовом Головного управління Державної службии України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3 про застосування заходів реагування - відмовити.

Керуючись ст.ст.49, 53, 242-244, 248, 250, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання відповідача - ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3, подане в порядку ст.ст. 49, 53 КАС України про залучення у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Першотравенську міську раду та міський відділ освіти виконавчого комітету Першотравенської міської ради по справі №804/8376/17 за адміністративним позовом Головного управління Державної службии України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до ПЕРШОТРАВЕНСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ I-III СТУПЕНІВ №3 про застосування заходів реагування - відмовити.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи у відповідності до ч.5 ст.49 КАС України.

Суддя Є.О. Жукова

Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено15.01.2018
Номер документу71535437
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —804/8377/17

Постанова від 15.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Постанова від 15.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 16.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 16.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Рішення від 22.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні