Ухвала
від 12.01.2018 по справі 753/22621/17
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/22621/17

провадження № 2-п/753/31/18

У Х В А Л А

про скасування заочного рішення

"12" січня 2018 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого - судді Комаревцевої Л.В.

при секретарі Гаврилюк О.В.

за участю представника позивача Салюк М.І.

представника відповідачів ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві заяву відповідачів про перегляд заочного рішення від 24.04.2017 в справі за позовом Приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Російсько-Українська гуманітарна гімназія до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за договорами про надання послуг за навчання,

в с т а н о в и в:

Заочним рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 24.04.2017 позов Приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Російсько-Українська гуманітарна гімназія до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за договорами про надання послуг за навчання - задоволено. Стягнути солідарно з ОСОБА_4(ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер - НОМЕР_1) та ОСОБА_5 (ІНФОРМАЦІЯ_2) на користь Приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Російсько-Українська гуманітарна гімназія (код ЄДРПОУ 38637640) заборгованість за договорами про надання послуг за навчання у сумі 123 062 (сто двадцять три тисячі шістдесят дві) грн. 26 коп. та витрати по сплаті судового збору в сумі 1845 (одну тисячу вісімсот сорок п"ять) грн. 94 коп.

Звертаючись із заявою про перегляд заочного рішення Відповідачі висловили свої міркування та підстави його перегляду.

В судовому засіданні представник відповідачів підтримав заяву про перегляд заочного рішення, з викладених в ній підстав.

Представник позивача проти задоволення заяви заперечив в повному обсязі, з підстав наданих суду письмових пояснень.

Перевіривши матеріали справи та документи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.3 ст. 287 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою: 1) залишити заяву без задоволення;2) скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Згідно ст. 288 ЦПК України - заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з'явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Перевіривши матеріали цивільної справи та документи, суд дійшов висновку про те, що обставини, якими відповідачі обґрунтовують необхідність задоволення заяви про скасування заочного рішення заслуговують уваги та докази, на які вони посилаються, мають суттєве значення для правильного вирішення спору при повторному розгляді справи, з дотриманням вимог ст. 12 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 287,288 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Заяву відповідачів про перегляд заочного рішення від 24.04.2017 в справі за позовом Приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Російсько-Українська гуманітарна гімназія до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за договорами про надання послуг за навчання - задовольнити.

Скасувати заочне рішення Дарницького районного суду м. Києва від 24.04.2017 в справі за позовом Приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Російсько-Українська гуманітарна гімназія до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за договорами про надання послуг за навчання.

Призначити справу за позовом в справі за позовом Приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус до ОСОБА_4, ОСОБА_5 про стягнення заборгованості за договорами про надання послуг за навчання для розгляду в спрощеному позовному провадженні на 20 березня 2018 року о 14 год. 00 хв.

Відповідно до ст. 83 ЦПК України роз'яснити сторонам, що інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

У разі подання сторонами додаткових доказів, суд визначає термін їх подання, не пізніше тридцяти днів з дня отримання ухвали суду про скасування заочного рішення.

Роз`яснити сторонам, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Комаревцева Л.В.

Дата ухвалення рішення12.01.2018
Оприлюднено15.01.2018
Номер документу71550487
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання послуг за навчання

Судовий реєстр по справі —753/22621/17

Ухвала від 12.01.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні