Ухвала
від 15.01.2018 по справі 808/4095/17
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПРОДОВЖЕННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНОГО СТРОКУ

ДЛЯ УСУНЕННЯ НЕДОЛІКІВ

15 січня 2018 року Справа № 808/4095/17 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Калашник Ю.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя

до Приватного малого підприємства Донбасс-95

про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах по Списку №1,

ВСТАНОВИВ:

20.12.2017 Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (далі - позивач) звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Приватного малого підприємства Донбасс-95 (далі - відповідач) про стягнення з відповідача заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених на підставі п. а ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення за період з березня по листопад 2017 року у розмірі 35387,81 грн.

Ухвалою суду від 26.12.2017 позовну заяву було залишено без руху на підставі ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), позивачу було надано 10-денний строк з дня отримання вказаної ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

12.01.2018 до суду надійшло клопотання позивача (вх. № 1023) про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви. Клопотання обґрунтоване тим, що для забезпечення виконання вимог ухвали суду від 26.12.2017, позивачем направлено численні запити до управління Пенсійного фонду України в Володарському районі Донецької області. Однак, станом на 12.01.2018 документи не надійшли. Відтак, позивач просить надати додатковий час для їх надання.

Згідно ч.2 ст.121 КАС України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відповідно до ч.3 ст.121 КАС України, якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Частиною 6 статті 121 КАС України визначено, що про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Враховуючи подане клопотання, суд вважає за необхідне продовжити процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви.

Керуючись ст.ст. 121, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя про продовження процесуального строку для усунення недоліків задовольнити.

Продовжити Центральному об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України м.Запоріжжя процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви та виконання вимог ухвали суду про залишення позовної заяви без руху від 26.12.2017 у справі №808/4095/17.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви до 13 лютого 2018 року (з урахуванням поштового перебігу), надати: документи з пенсійної справи пенсіонера ОСОБА_1 на підтвердження правомірності розрахунків сум, що підлягають відшкодуванню: довідки про підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсії за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, протоколи про призначення пенсії, розрахунки стажу; докази понесення витрат на доставку пільгових пенсій по усім переліченим у позові пенсіонерам, а саме: довідки про отриманий розмір пенсій; документи, що підтверджують фактичне перерахування Пенсійним фондом грошей третім особам, для виплати пенсіонерам по справі пільгових пенсій за спірний період; відомості про виплати пенсіонерам по справі, які отримують пенсію через УДППЗ Укрпошта або платіжні документи про зарахування суми пенсії на картковий рахунок пенсіонерів, якщо пенсія отримується через банківські установи. Також надати письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. Зазначені документи надіслати до суду супровідним листом з посиланням на номер справи.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до п.1 ч.4 ст.169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю.В.Калашник

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2018
Оприлюднено16.01.2018
Номер документу71596457
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/4095/17

Рішення від 14.03.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 15.01.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 26.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні