Ухвала
від 12.01.2018 по справі п/811/105/18
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

12 січня 2018 року м. Кропивницький Справа № П/811/105/18

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Черниш О.А.

розглянула матеріали адміністративного позову

позивач: Державна служба геології та надр України (03057, м. Київ, вул. Ежена Потье, 16, код ЄДРПОУ 37536031),

відповідач: товариство з обмеженою відповідальністю "Сабівський гранітний кар'єр" (26143, Кіровоградська область, Новоархангельський район, село Сабове, код ЄДРПОУ 34336831)

про анулювання спеціального дозволу на користування надрами , -

В С Т А Н О В И Л А:

Державна служба геології та надр України звернулася до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Сабівський гранітний кар'єр", в якому просить припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами №4453 від 23.10.2007 року, виданого ТОВ "Сабівський гранітний кар'єр".

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі за цією позовною заявою суд дійшов до таких висновків.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником).

Позовну заяву Державної служби геології та надр України 03.01.2018 року підписано ОСОБА_1, як представником позивача. При цьому до позовної заяви додано світлокопію довіреності №23 від 31.05.2017 року, якою Державна служба геології та надр України, в особі т.в.о. голови ОСОБА_2 уповноважує ОСОБА_1 представляти інтереси Державної служби геології та надр України в судових органах. Вказана довіреність видана терміном до 31.12.2017 року.

Відповідно до частин 1, 3 статті 55 КАС України сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Юридична особа, суб'єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Згідно з частинами 1, 3 статті 59 КАС України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: 1) довіреністю фізичної або юридичної особи; 2) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна.

Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

Частинами 1, 5 статті 60 КАС України передбачено, що представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов'язки.

Підстави і порядок припинення представництва за довіреністю, скасування довіреності та відмови представника від наданих йому повноважень визначаються Цивільним кодексом України.

Відповідно до частини 1 статті 248 Цивільного кодексу України представництво за довіреністю припиняється зокрема у разі закінчення строку довіреності.

Відтак, на час подання позову видана Державною службою геології та надр України довіреність №23 від 31.05.2017 року на ім'я ОСОБА_1 втратила чинність з закінченням строку її дії, а повноваження на представництво за нею ОСОБА_1 інтересів Державної служби геології та надр України припинилися.

Відповідно до пункту 3 частини 4 статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи те, що докази, які б підтверджували повноваження ОСОБА_1 на підписання та подання даної позовної заяви станом на 03.01.2018 року від імені Державної служби геології та надр України відсутні, ця позовна заява підлягає поверненню, оскільки підписана особою, яка не має права її підписувати.

Керуючись статтями 59, 169, 171, 248, 256, 294, 295 КАС України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву Державної служби геології та надр України повернути .

Копію ухвали надіслати позивачу разом із позовною заявою.

Копію позовної заяви залишити у суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, через Кіровоградський окружний адміністративний суд, у 15 - денний строк, установлений статтею 295 КАС України.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_3

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.01.2018
Оприлюднено16.01.2018
Номер документу71596776
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/105/18

Ухвала від 12.01.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні