Ухвала
від 16.01.2018 по справі 640/18849/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/18849/17

н/п 1-кп/640/322/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"16" січня 2018 р. Київський районний суд м. Харкова в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , захисника адвоката ОСОБА_4 , розглянувши в підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Харкова, громадянина України, з вищою освітою, одруженого, працює першим заступником начальника ГУ Держпраці у Харківській області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До Київського районного суду м. Харкова надійшов обвинувальний акт з додатками в кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

В підготовчому судовому засіданні прокурор вважав, що підстав для закриття, зупинення провадження немає, в справі маються всі необхідні для розгляду в судовому засіданні матеріали, відсутні порушень КПК України при проведені досудового розслідування, просив призначити справу до судового розгляду, а також подав письмове клопотання про застосування стосовно обвинуваченого ОСОБА_6 запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання, посилаючись на наявність ризиків, передбачених ч.1 ст.177 КПК України, а саме: запобігання спробам переховуватись від суду, незаконно вплинути на свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення та перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Захисник адвокат ОСОБА_4 і обвинувачений ОСОБА_6 також вважали, що перешкод для призначення справи до судового розгляду немає. Проти застосування стосовно обвинуваченого ОСОБА_6 запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання заперечували, оскільки вважають, що ризики, на які посилається прокурор не обґрунтовані. Просили викликати до суду для допиту в якості свідків посадових осіб та працівників ТОВ «Спеціалізований «проектно-будівельний монтажний поїзд - 753», а саме: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , а також викликати для допиту експертів ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 .

Суд, ознайомившись з обвинувальним актом та доданими до нього матеріалами, вислухавши клопотання учасників судового провадження, вважає, що клопотання прокурора про застосування стосовно обвинуваченого ОСОБА_6 запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання та клопотання захисник і обвинуваченого про виклик свідків підлягають задоволенню, а кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України слід призначити до судового розгляду, виходячи з наступного.

Згідно ч.3 ст.314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти таке рішення: закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбаченихпунктами 4-8 частини першоїабочастиною другою статті 284цього Кодексу; повернути обвинувальний акт, якщо він не відповідає вимогам цього Кодексу; направити обвинувальний акт до відповідного суду для визначення підсудності у випадку встановлення непідсудності кримінального провадження; призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта.

Кримінальне провадження підсудне Київському районному суду м. Харкова, підстав для закриття чи зупинення провадження немає, порушень КПК України при проведені досудового розслідування, а також невідповідність обвинувального акту вимогам Кримінально-процесуального кодексу, які б унеможливлювали призначення кримінального провадження до судового розгляду, не встановлено. На підставі вищезазначеного та враховуючи, що відсутні підстави для прийняття рішення, передбаченого п.п.1-4 ч.2 ст.314 КПК України, перешкод для призначення судового засідання немає, проведені всі необхідні дії щодо підготовки до судового розгляду, суд вважає за можливе призначити справу до судового розгляду, а також задовольнивши клопотання захисника та викликати в судове засідання для допиту в якості свідків посадових осіб та працівників ТОВ «Спеціалізований «Проектно-будівельний монтажний поїзд - 753», а саме: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , які, як зазначається в обвинувальному акті, підписали акт перевірки.

Вирішуючи питання щодо застосування стосовно обвинуваченого ОСОБА_6 запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання, суд вважає встановленим існування ризиків, передбачених п.п. 1, 3, 4 ч.1 ст. 177 КПК України, а саме можливість обвинуваченого ОСОБА_6 переховуватись від суду, незаконно вплинути на свідків та перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Існування вказаних ризиків підтверджується обізнаністю обвинуваченого про осіб, допитаних в якості свідків у кримінальному провадженні, які в тому числі є підлеглими працівниками ОСОБА_6 , що свідчить про реальну можливість впливу на них з метою надання необхідних обвинуваченому показів, враховуючи вимоги ст.23 КПК України; характером інкримінованого кримінального правопорушення, що є злочином у сфері службової діяльності та пов`язане з реалізацією наданих чинними нормативно-правовими актами повноважень, що свідчить про реальну можливість вчинення однорідних кримінальних правопорушень та/або вчинення дій, шляхом використання службового становище, направлених на перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином.

З метою забезпечення виконання обвинуваченим покладених на обвинуваченого обов`язків, а також запобігання вищезазначеним ризикам, з урахуванням даних про особу обвинуваченого ОСОБА_6 , того факту, що він своєчасно прибував на всі виклики суду, суд вважає достатнім застосувати до нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

Приймаючи до уваги викладене, керуючись ст.ст. 176 - 179, 193 - 196, 314 - 317, 372 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України на 07 лютого 2018 року о 15:00 год. в залі судового засідання в приміщенні Київського районного суду м. Харкова.

Задовольнити клопотання прокурора ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання відносно ОСОБА_6 .

Застосувати до ОСОБА_6 запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

Покласти на обвинуваченого ОСОБА_6 строком на два місяці, тобто до 15 березня 2018 року, наступні обов`язки:

- прибувати за викликом до суду, який здійснює провадження;

- повідомляти суд про зміну свого місця проживання.

Роз`яснити підозрюваному ОСОБА_6 те, що в разі невиконання покладених на нього обов`язків, до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на нього може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Контроль за виконанням особистого зобов`язання покласти на прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 .

Задовольнити клопотання захисника ОСОБА_4 та викликати до суду для допиту в якості свідків посадових осіб та працівників ТОВ «Спеціалізований «Проектно-будівельний монтажний поїзд - 753», а саме: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , в іншій частині в задоволенні клопотання відмовити, оскільки воно заявлено передчасно.

Проведення судового розгляду кримінального провадження визначити у відкритому судовому засіданні суддею одноособово. Для участі в судовому засіданні викликати учасників судового провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ -

Дата ухвалення рішення16.01.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу71610835
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Харкова, громадянина України, з вищою освітою, одруженого, працює першим заступником начальника ГУ Держпраці у Харківській області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України

Судовий реєстр по справі —640/18849/17

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Гришин П. В.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Гришин П. В.

Вирок від 25.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Попрас В. О.

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Попрас В. О.

Ухвала від 04.12.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Попрас В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні